Τρέντο - Προμηθέας 76-89: Σαρωτικοί στην πρεμιέρα του EuroCup οι Πατρινοί

Τρέντο - Προμηθέας 76-89: Σαρωτικοί στην πρεμιέρα του EuroCup οι Πατρινοί
Με μία εκπληκτική εμφάνιση ο Προμηθέας κέρδισε την Τρέντο με 89-76 στην έδρα της, ξεκινώντας με νίκη τις υποχρεώσεις του στο EuroCup.

Μετά τη νίκη επί του Λαυρίου ο Μάκης Γιατράς δήλωσε ότι ο Προμηθέας θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη και η 1η αγωνιστική του EuroCup το πιστοποίησε. Οι Πατρινοί ήταν ισοπεδωτικοί στην έδρα της Τρέντο, την οποία και κέρδισαν με 89-76 έχοντας τον έλεγχο του αγώνα για 40 λεπτά.

Με τρεις... καπνισμένες κάννες, τους Σίμπσον, Γιανγκ και Κουλμπόκα (11 ριμπάουντ) να σκοράρουν 22, 20 και 18, τον Κοντίτ να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία και τον Τσαϊρέλη να φέρνει σκορ από την άκρη του πάγκου, ο Προμηθέας των 9/23 από τη γραμμή του τριπόντου ήταν αδύνατο να ηττηθεί, ό,τι και αν έκανε ο Φλακαντόρι. Ο Ιταλός σκόραρε 14 με 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά με τον Σπανιόλο να μένει στους 3 και μόνο συμπαραστάτη τον Κρόφορντ που έβαλε 13, η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά προς την πλευρά των Πατρινών.

Η είσοδος του Κόντιτ έκανε... αφεντικό τον Προμηθέα

Χρειάστηκαν δύο λεπτά για να έρθει το πρώτο καλάθι στην αναμέτρηση, με τις ομάδες να ξεκινάνε άστοχες από την περίμετρο. Η Τρέντο εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιλογές των γκαρντ του Προμηθέα στο ξεκίνημα και με μαέστρο τον Φλακαντόρι προηγήθηκε 13-9 μετά από 7 λεπτά. Όμως το δεύτερο τρίποντο του Κουλμπόκα και η παρουσία του Κοντίτ στη ρακέτα υπέγραψαν το 0-11 σερί των Πατρινών. Ο διεθνής σέντερ με το Πουέρτο Ρίκο είχε ισχυρή παρουσία τόσο στην άμυνα, όσο και επιθετικά κοντά στο καλάθι και με τον Γκίκα παρτενέρ του Γιανγκ η κυκλοφορία της μπάλας ήταν καλύτερη για να έρθει το 13-20 του δεκαλέπτου.

Μάλιστα ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Φλακαντόρι για να πιέσει ακόμα περισσότερο την μπάλα, φτάνοντας στο +9 (15-24) με τον Γιανγκ να αναλαμβάνει την μπαγκέτα του σκοραρίσματος. Ο Αμερικανός έφτασε τους 7 πόντους, με τον Τσαϊρέλη να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα ερχόμενος από τον πάγκο. Έτσι, παρά το 3/13 από την περίμετρο, ο Προμηθέας προηγήθηκε με 22-32 μετά από 15 λεπτά παιχνιδιού, έχοντας να λύσει όμως τον γρίφο του Ντρου Κρόφορντ που είχε «ζεσταθεί». Η εξαιρετική παρουσία του Τσαϊρέλη αύξησε τα λεπτά του στο παρκέ, με τον Γιατρά να τον κάνει ζευγάρι με τον Κουλμπόκα στους ψηλούς και το σκορ να εκτοξεύεται στο 25-41 λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Ένα κλέψιμο του Φλακαντόρι «έκοψε» τη διαφορά για τους Ιταλούς με το ημίχρονο να κλείνει στο 29-43.

«Καθάρισαν» Γιανγκ και Σίμπσον

Το σκηνικό θα άλλαζε μονάχα από την επίθεση της Τρέντο, αφού οι Ιταλοί δε διακρίνονται για τις αμυντικές τους επιδόσεις. Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Λόκετ μείωσαν σε 41-49, όμως ο Προμηθέας απάντησε άμεσα με τους δύο καλύτερους σκόρερ του, Σίμπσον και Κουλμπόκα για ένα άμεσο 0-5. Μάλιστα με τον Κοντίτ να συνεχίζει το... έργο του στη ρακέτα, η διαφορά περισσότερο αυξητικές τάσεις είχε. Ο Γιανγκ έφτασε τους 14 πόντους διαμορφώνοντας το 45-60 (στο 26'), με τον Σίμπσον να σκοράρει μέχρι και τετράποντο, αλλά μία «πληγή» στα επιθετικά ριμπάουντ που άνοιξε στο 3ο δεκάλεπτo να δίνει την ευκαιρία στην Τρέντο να μείνει στο ματς. Παρόλα αυτά ένα ακόμα τρίποντο από τον Μουράτο με την κόρνα της λήξης έγραψε το 55-69.

Σειρά από το τρίποντο πήρε ο Ούντομ για να μειώσει στους 11, όμως η Τρέντο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο αφού οι Πατρινοί είχαν πάρα πολλές και διαφορετικές λύσεις στην επίθεση. Αυτό που έμενε για την ομάδα του Γιατρά ήταν να εξασφαλίσει τα ριμπάουντ στο τελευταίο εξάλεπτο, αφού Γιανγκ και Σίμπσον είχαν διαρκώς τις απαντήσεις, με τον πρώτο να βάζει έξι σερί για το 68-83 (στο 35'). Το τελευταίο ξέσπασμα του Φλακαντόρι αποκρούστηκε, με τι άλλο, με ένα τρίποντο του Σίμπσον (8/22 στο σημείο εκείνο) και το 74-88 ήταν ιδανική συνθήκη για «διπλό» με τρία λεπτά να μένουν στο χρονόμετρο. Τίποτα δεν άλλαξε στο διάστημα που απέμενε, με τον Προμηθέα να φεύγει νικητής με 89-76 από την έδρα της Τρέντο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-20, 29-43, 55-69, 76-89

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην ποιότητα των τριών σκόρερ του Προμηθέα, Σίμπσον, Γιανγκ και Κουλμπόκα αλλά και στην ηρεμία του Προμηθέα μετά το πρώτο πεντάλεπτο και τα μόλις 11 λάθη.

O MVP: Ο Τρέβις Σίμπσον με 22 πόντους, 5/5 2π, 3/5 3π, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Άντονι Κάουαν έμεινε στο μηδέν, μοίρασε τρεις ασίστ αλλά στα σχεδόν 10 λεπτά που αγωνίστηκε, περισσότερο μπέρδευε την ομάδα του παρά βοηθούσε.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Από το πουθενά ο Τσαϊρέλης όχι μόνο ήρθε να βοηθήσει αλλά έγινε και παράγοντας με την ποιότητά του στο ποστ, σκοράροντας 10 πόντους με 5/6.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 14 επιθετικά της Τρέντο που έφεραν ισάριθμους πόντους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Είναι δεδομένο πως ο Προμηθέας είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρσι και δε θα αποτελέσει σάκο του μποξ, έχοντας αρκετό ταλέντο στο σκοράρισμα με πλουραλισμό στην επίθεση.

1

1