Ιτούδης: «Έπρεπε να δουλέψω με έξι μέλη των Μπακς στη διαχείριση του Αντετοκούνμπο» (vid)

Ιτούδης: «Έπρεπε να δουλέψω με έξι μέλη των Μπακς στη διαχείριση του Αντετοκούνμπο» (vid)

Newsroom
Ιτούδης: «Έπρεπε να δουλέψω με έξι μέλη των Μπακς στη διαχείριση του Αντετοκούνμπο» (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Ιτούδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Basketnews, αναφέρθηκε σε όσα βίωσε το καλοκαίρι στην Εθνική, με ειδική αναφορά να γίνεται στο επιτελείο των Μιλγουόκι Μπακς και όσα έπρεπε να γίνουν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη συνύπαρξή τους το καλοκαίρι στο EuroBasket 2022.

«Γίνεται όλο και πιο ώριμος. Πέρασε από πολλές δυσκολίες στην ευρωπαϊκή σκηνή και μεγάλωσε ως ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, στον κόσμο. Κέρδισε το πρωτάθλημα και πολλά ατομικά βραβεία. Ο μόνος τίτλος που δεν κέρδισε είναι αυτός. Ένα μετάλλιο και ένα τίτλο με την Εθνική», είπε ο Ιτούδης στην ιστοσελίδα Basketnews.

Και συνέχισε: «Ο Γιάννης θέλει να είναι προπονήσιμος. Ξεκινάει με την ταπεινότητά του. Έχει και τα δύο πόδια στο έδαφος. Εχει πολλά να βελτιώσει στον τομέα του παιχνιδιού και το γνωρίζει. Το γεγονός ότι λατρεύει το άθλημα και είναι ένα ζωντανό παράδειγμα. Ήταν εύκολο, να τον έχω στην ομάδα, σε αυτό τον τομέα».

Ο Ιτούδης αναφέρθηκε στο EuroBasket και στην παρουσία του Giannis, τονίζοντας: «Πρέπει να κάνεις ορισμένες αλλαγές στη στρατηγική, στους χώρους, και πως οι αντίπαλοι θα παίξουν και θα "χτίσουν" το τείχος στην Ευρώπη, χωρίς να γίνει παράβαση τριών δευτέρων. Είναι παραπάνω από μία τροποποίηση, επειδή ο Γιάννης παίζει αρκετά με το ένστικτό του».

«Ο Ολυμπιακός και ζητήσει συγκεκριμένη διαχείριση στον Σλούκα»

Όσο για την παρουσία έξι μελών των Μιλγουόκι Μπακς στο επιτελείο της Εθνικής ομάδας; «Στην προοπτική της προσέγγισης και της δουλειάς με έναν παίκτη που είναι πολύτιμος για το ΝΒΑ, είναι διαφορετικό. Έπρεπε να δουλέψω καθημερινά με έξι μέλη των Μπακς στο πως πρέπει να συμπεριφερθούμε στον Γιάννη αναφορικά με τα λεπτά συμμετοχής, τον πόνο που μπορεί να αισθάνεται και άλλα πράγματα.

Δεν είναι έτσι με τους Ευρωπαίους παίκτες. Ίσως μία ημέρα έρθει ο Ολυμπιακός και ζητήσει μία συγκεκριμένη διαχείριση στον Σλούκα. Και η Παρτιζάν να έχουμε μία συγκεκριμένη διαχείριση στον Παπαπέτρου. Ή η Φενέρ να μας πει να χρησιμοποιήσουμε τον Καλάθη με αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω, το αφήνω στη FIBA και όλους να το σκεφτούν».

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα