Πονίτκα: «Είμαστε η Σταχτοπούτα του τουρνουά, κανείς δεν πίστευε σε εμάς»

Πονίτκα: «Είμαστε η Σταχτοπούτα του τουρνουά, κανείς δεν πίστευε σε εμάς»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πονίτκα: «Είμαστε η Σταχτοπούτα του τουρνουά, κανείς δεν πίστευε σε εμάς»

bet365

Ο Ματέουζ Πονίτκα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Πολωνίας στη νίκη επί της Σλοβενίας και παραδέχτηκε πως ουδείς περίμενε τον θρίαμβο της ομάδας του στα προημιτελικά.

Ο Ματέουζ Πονίτκα κουβάλησε την Πολωνία στα ημιτελικά του EuroBasket κάνοντας triple double κόντρα στην Σλοβενία κι εν συνεχεία δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

«Πρέπει να το παραδεχτώ, δεν περίμενα να παίξουμε τόσο καλά στο πρώτο ημίχρονο! Ήμασταν μπροστά με 20 πόντους απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν εντυπωσιακά, ξέρω ότι η Σλοβενία έχει τρομερούς παίκτες, άρχισαν να μας πιέζουν στην τρίτη περίοδο. Γύρισαν στο παιχνίδι... Μιλήσαμε στα αποδυτήρια, είπαμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω, δεν έχουμε την εμπειρία... Όλα για μένα είναι ξεκάθαρα. Νομίζω πως η ομάδα μου έβγαλε ενέργεια και καρδιά, είμαι περήφανος για όλη την ομάδα μου. Κανείς δεν πίστευε σε εμάς. Κάθε τουρνουά έχει την Σταχτοπούτα του. Είμαστε η Σταχτοπούτα αυτή την στιγμή».

Όσον αφορά το ιστορικό triple double, είπε: «Αυτή την στιγμή δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Αύριο ρωτήστε με! Ακόμα έχω το μυαλό μου στο παιχνίδι, σκέφτομαι τον λόγο που χάσαμε διαφορά 20 πόντων. Είμαι χαρούμενος, είναι το πρώτο triple-double της ζωής μου, είναι τέλειο συναίσθημα. Αύριο θα νιώθω καλύτερα! Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε γιατί στο τέλος της ημέρας, όλοι θυμούνται τους νικητές».

Για το τι σημαίνει η πρόκριση στα ημιτελικά, είπε: «Δύσκολο να πω. Για εμάς σημαίνει τα πάντα. Το μπάσκετ δεν είναι τόσο δημοφιλές στην πατρίδα, ίσως γίνει σύντομα. Ελπίζω οι Πολωνοί να απολαύσουν και να σεβαστούν ό,τι κάνουμε εδώ. Είμαστε στα ημιτελικά. Γράφουμε ιστορία. Απλώς είμαι χαρούμενος για την ομάδα και τον οργανισμό. Για όλους τους Πολωνούς μπασκετμπολίστες γιατί τους εκπροσωπούμε εδώ στο EuroBasket».

Για τη Γαλλία ανέφερε: «Ειλικρινά, αν δει κανείς τα αποτελέσματα τη Γαλλία, θα πει ότι κέρδισε με τύχη την Τουρκία και την Ιταλία. Ότι έφτασαν δύσκολα εδώ... Όμως μιλάμε για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Θα δουμε το βίντεο, τους παίκτες, θα δούμε πως μπορούμε να "διαβάσουμε" το παιχνίδι. Έχουν καλούς ψηλούς, έχουν NBAers. Ίσως τους λένε τυχερούς όμως είναι πολύ καλή ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα