Eurobasket 2022, Tσεχία: Έχει τον δεύτερο και τρίτο καλύτερο τριποντέρ

Νίκος Καρφής
Eurobasket 2022, Tσεχία: Έχει τον δεύτερο και τρίτο καλύτερο τριποντέρ

bet365

Δύο Τσέχοι φιγουράρουν στο TOP 3 των σουτέρ της διοργάνωσης, σουτάροντας με φοβερά ποσοστά.

Τα σπουδαία έφτασαν για την Εθνική, η οποία έρχεται σαν σίφουνας μετά τις νίκες με Κροατία, Ιταλία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία στον όμιλο. Πλέον τα ματς δεν έχουν γυρισμό. Αν χάσεις, γυρνάς στο σπίτι του. Η Ελλάδα στρέφει την προσοχή της στο κρίσιμο νοκ-άουτ απέναντι στους Τσέχους (21:45 ΕΡΤ) και ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει με τη διοργανώτρια Γερμανία που απέκλεισε το Μαυροβούνιο.

Στο Gazzetta αναλύσαμε τα δυνατά στοιχεία της Τσεχίας, τους ηγέτες της, το catch n' shoot και τα όσα θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του Ιτούδη για να φτάσει στην πρόκριση. Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά, καταλαβαίνουμε πως η Τσεχία διαθέτει εξαιρετικούς σουτέρ, κάτι που τη συνοδεύει στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Όμως στο φετινό Eurobasket δύο παίκτες των Τσέχων το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

φγφγφ

Ο λόγος για τους Μάρτιν Πέτερκα και Νταβίντ Γέλινεκ που βρίσκονται στο TOP 3 των σουτέρ της διοργάνωσης. Ο πρώτος σουτάρε με το τρελό 59.1% και λατρεύει να εκτελεί από τις 45 μοίρες. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση των κορυφαίων τριποντέρ. Μια θέση πίσω, στην τρίτη, συναντάμε τον Γέλινεκ που σουτάρει με 57.1% (δεν παίρνει πολλά σουτ, 4/7) σαν τον Μαρίνκοβιτς της Σερβίας. Στην κορυφή βρισκεται ο Κάλινιτς της Σερβίας με 63.2%.

    Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

     

    EUROBASKET Τελευταία Νέα