Σλοβενία - Βέλγιο 88-72: Ενα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Ντόντσιτς και τους Σλοβένους (vid)

Σλοβενία - Βέλγιο 88-72: Ενα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Ντόντσιτς και τους Σλοβένους (vid)

bet365

Το Βέλγιο έβαλε δύσκολα στην Σλοβενία, ωστόσο με 35 πόντους του Λούκα Ντόντσιτς και καλό μπάσκετ μόνο στην τελευταία περίοδο νίκησε 88-72 και προκρίθηκε στον προημιτελικό.

Αποστολή στο Βερολίνο: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Η Σλοβενία προκρίθηκε στον προημιτελικό του Eurobasket, αλλά προβλημάτισε αρκετά με την εικόνα της. Η νίκη 88-72 επί του Βελγίου ήρθε με αρκετό κόπο και ορισμένες λεπτομέρειες στο τελευταίο δεκάλεπτο έκρινα τον νικητή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Σλοβένους να έχουν 4/4 τρίποντα και κύριο εκφραστή τον Λούκα Ντόντσιτς (3/3). Το Βέλγιο μπήκε λίγο «μουδιασμένο» και βρέθηκε να χάνει με 14-5 (4’), ωστόσο τα τρίποντα των Ζιλέ, Ομπασοχάν και Λεκόμτ το βοήθησε να μειώσει σε 20-19 λίγο πριν τη λήξη της εναρκτήριας περιόδου.

Η Σλοβενία προσπαθούσε να… χτίσει μία διαφορά, όμως το Βέλγιο αντιστεκόταν έχοντας τρομερά ποσοστά πίσω από τα 6.75 (7/15 σε εκείνο το σημείο) και παρέμενε κοντά στο σκορ (29-27, 14’). Παραδόξως με τον Ντόντσιτς στον πάγκο οι Σλοβένοι κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα στην επίθεσή τους και με βελτιωμένη άμυνα βρέθηκαν στο +10 (37-27, 27’). Πάντως με τους Ζιλέ και Λεκόμτ να σκοράρουν σαν σε προπόνηση οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 44-41.

Το Βέλγιο έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης και στην επίθεση λειτουργούσε με υπομονή. Από την άλλη, ο Ντόντσιτς μονοπωλούσε τις περισσότερες κατοχές, ήταν άστοχος, ωστόσο μέσα από τις διαδοχικές βολές στις οποίες ευστόχησε βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί με 53-48 (26’). Οι παίκτες του Βελγίου δεν σάστισαν, παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους και με το δίδυμο ψηλών τους να κάνει ζημιά μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης (61-60, 30’).

Μάλιστα στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου πήραν κεφάλι στο σκορ (63-64, 32’). Σε εκείνο το σημείο Ντόντσιτς, Γκόραν Ντράγκιτς και Πρέπελιτς αναβάθμισαν την επιθετική λειτουργία της ομάδας τους και μέσα σε ένα δίλεπτο προσπέρασαν με 73-65 (34’). Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, το Βέλγιο κουράστηκε, αλλά πάνω από όλα υπήρχε και διαφορά ποιότητας των δύο ρόστερ η οποία αποτυπώθηκε έστω και στον επίλογο της αναμέτρησης με αποτέλεσμα η Σλοβενία να πανηγυρίσει τη νίκη με 88-72.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν το Βέλγιο προσπέρασε με 63-64, η Σλοβενία άλλαξε το «τσιπάκι» και με επιμέρους σκορ 15-1 πήρε διαφορά, νίκη και πρόκριση. Μέχρι το 32’ της αναμέτρησης πάντως το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τους Βέλγους να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην παρέα του Ντόντσιτς.

MVP: Ο Λούκα Ντόντσιτς σε 35:41 πρόσφερε 35 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, αλλά με άσχημα στατιστικά (7/14διπ., 4/10τριπ., 9/10β.)

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάικ Τόμπι ολοκλήρωσε με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Κλέμεν Πρέπελιτς σκόραρε 13 πόντους.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν βοήθησε καθόλου στην επίθεση ο Ισμαέλ Μπακό ο οποίος έμεινε στους 2 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Την ώρα του παιχνιδιού υπήρξαν αρκετοί διάλογοι μεταξύ των Σλοβένων και μπόλικη μουρμούρα γενικότερα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Σλοβενία τελείωσε με 54% στα δίποντα και 25% στα τρίποντα. Υπήρχε όμως τεράστια διαφορά στις εκτελεσμένες βολές (23/25 – 7/8).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Σλοβενία δεν έπαιξε καθόλου καλά μπάσκετ και το Βέλγιο την δυσκόλεψε πολύ. Στην επίθεση ο Ντόντσιτς πήρε πολλές κατοχές χωρίς να έχει καλά ποσοστά, αλλά ειδικά στην άμυνα παρουσιάστηκαν έως και αδιάφοροι.

Οι Βέλγοι έπαιξαν σωστό μπάσκετ, έριξαν τον ρυθμό, πήγαν σε σετ παιχνίδι, αλλά υστερούσαν σε ταλέντο και ικανότητες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 44-41, 63-60, 88-72
88

72

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα