Ελλάδα - Ουκρανία: Ρεκόρ πόντων με την Εθνική ο Αντετοκούνμπο, τρίτος σε EuroBasket πίσω από Γκάλη και Κολοκυθά (vid)

Δημήτρης Οικονόμου
Ελλάδα - Ουκρανία: Ρεκόρ πόντων με την Εθνική ο Αντετοκούνμπο, τρίτος σε EuroBasket πίσω από Γκάλη και Κολοκυθά (vid)

bet365

Οι 41 πόντοι του ασταμάτητου Γιάννη Αντετοκούνμπο έσπασαν κάθε ρεκόρ με την Εθνική Ομάδα, αφού είναι η καλύτερη επίδοσή του και η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών από Έλληνα διεθνή στο EuroBasket, μετά τους Γκάλη και Κολοκυθά.

Ο συγκλονιστικός Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ένα ακόμα ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του EuroBasket με την Ουκρανία και τη νίκη της Εθνικής με 99-79, ο Αντετοκούνμπο ήταν συγκλονιστικός και σκόραρε 41 πόντους με 13/16 δίποντα και 15/18 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο.

Οι 41 πόντοι του και η κυριαρχία του στο δεύτερο μισό έσπασαν το ρεκόρ του, που είχε από το παιχνίδι κόντρα στη Σερβία για τα «παράθυρα» της FIBA πριν από λίγες μέρες, όταν και σκόραρε 40 απέναντι στον Νίκολα Γιόκιτς.

Αυτή μάλιστα ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση παίκτη με τη φανέλα της Εθνικής σε EuroBasket. Ο Αντετοκούνμπο μπήκε στην τρίτη θέση μίας λίστας με θρύλους του ελληνικού μπάσκετ. Αυτοί οι 41 πόντοι του Γιάννη, τον φέρνουν τρίτο. μετά τους 46 του Νίκου Γκάλη το 1983 στη Σουηδία και τους 43 του Γιώργου Κολοκυθά το 1967 εναντίον της Ισπανίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα