Ντόρσεϊ: Με διαφορά ο πιο επιδραστικός τριποντέρ του Eurobasket 2022 (vid)

Ντόρσεϊ: Με διαφορά ο πιο επιδραστικός τριποντέρ του Eurobasket 2022 (vid)

Νίκος Καρφής
Ντόρσεϊ: Με διαφορά ο πιο επιδραστικός τριποντέρ του Eurobasket 2022 (vid)

bet365

O Tάιλερ Ντόρσεϊ κάνει πράματα και θάματα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στα πρώτα ματς του Eurobasket.

Η Εθνική μας συνεχίζει αήττητη το ταξιδι της στο Eurobasket μετά και την επικράτηση επί της οικοδέσποινας Ιταλίας. Σε άλλο ένα ματς πέρα από το... άστρο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έλαμψε και εκεινο του Τάιλερ Ντόρσεϊ που... βομβάρδιζε ανελέητα τους Ιταλούς και σε ορισμένες περιπτώσεις το πήρε προσωπικά και... έκοψε τα πόδια των παικτών του Ποτζέκο με μεγάλα σουτ. Προϊόν της ικανότητας που έχει να δημιουργεί τις φάσεις για τον εαυτό του και να τις τελειώνει.

Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως ο Ντόρσεϊ είναι ο πιο επιδραστικός τριποντέρ του τουρνουά μέχρι στιγμής και σίγουρα ο κορυφαίος σε σουτ μετά από ντρίμπλα. To περίφημο shoot off dribble λοιπόν λειτουργεί σε εξαιρετικό βαθμό για τον πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και νυν των Μάβερικς. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος θέλει να καθιερωθεί στον μαγικό κοσμο του ΝΒΑ και να γράψει τη δική του ιστορία εκεί.

Ο Τάιλερ λοιπόν είναι με διαφορά πρώτος σε εύστοχα τρίποντα στη διοργάνωση, μετρώντας 5.5 κατά μέσο όρο παρακαλώ, σε μια ασύλληπτη επίδοση. Έβαλε πέντε στους Κροάτες, ενώ πέτυχε έξι κόντρα στην Ιταλία. Βέβαια φοβερό είναι και το ποσοστό του μέχρι στιγμής, αφού βρίσκεται στο 57.5%. Είχε 5/9 απέναντι στην Κροατία και 6/10 με την Ιταλία σε άλλη μια... ραψωδία πίσω από τη γραμμή.

Δεύτερος σε εύστοχα τρίποντα στη διοργάνωση, αλλά πολύ πίσω από τον Τάιλερ ειναι ο Βάνια Μαρίνκοβιτς της Σερβίας που βάζει 4 ανά παιχνίδι. Τέλος ο Ντόρσεϊ ανάμεσα στους καλύτερους σουτέρ της διοργάνωσης, είναι εύκολα και ο πρώτος σκόρερ, μετρώντας 25 πόντους ανά ματς. «Καυτός» Τάιλερ, έχει συνθέσει ένα άπιαστο δίδυμο μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που ονειρεύονται να φτάσουν στην κορυφή μαζί με την Εθνική. Ο Ντόρσεϊ είναι ένας... killer με κρύο αίμα. «Ψυχρός» δεν καταλαβαίνει από ατμόσφαιρα και από έδρες και λατρεύει να παίζει σε ματς που ο αντίπαλος έχει την κερκίδα με το μέρος του.

οο

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα