Ουκρανία - Μ. Βρετανία 90-61: Εντυπωσιακή πρεμιέρα (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ουκρανία - Μ. Βρετανία 90-61: Εντυπωσιακή πρεμιέρα (vid)

bet365

Η Ουκρανία εντυπωσίασε στην πρεμιέρα του Eurobasket επικρατώντας άνετα της Μ. Βρετανίας με 90-61.

Η Ουκρανία ξεκίνησε ιδανικά το φετινό Eurobasket διαλύοντας τη Μ. Βρετανία με 90-61. Οι παίκτες του Αντρέι Μπαγκάτσκις προεξέχοντος των δύο NBAer Λεν και Μιχάιλιουκ έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και επιβεβαίωσαν πως έχουν αρκετές πιθανότητες πρόκρισης στη φάση των «16».

Η Ουκρανία επέβαλλε από νωρίς στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελε και με πρωταγωνιστές τους ΝΒΑers που διαθέτει πήρε σημαντικό προβάδισμα. Μιχάιλιουκ και Λεν έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των Βρετανών και έτσι το σκορ έγινε 22-11 (8’).

Ολασένι και Νέλσον προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση και η αλήθεια είναι πως το κατάφεραν αλλά για λίγο αφού το 24-19 έγινε πολύ γρήγορα 33-19 (15’). Οι δύο ομάδες δεν διαφοροποίησαν την αγωνιστική τους εικόνα και έτσι οι Ουκρανοί πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 42-32.

Η ομάδα του Μπαγκάτσκις ήταν αρκετά σοβαρή στην τρίτη περίοδο. Αρχικά με την άμυνά της και την καταπληκτική δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ εμπόδισε τους Βρετανούς να βρουν κάποιο σερί. Στην άλλη πλευρά τα μακρινά σουτ τη βοήθησαν να βρεθεί στο +22 (66-44, 30’).

Στην τελευταία περίοδο η εικόνα των ομάδων παρέμεινε ως είχε. Η απογοήτευση είχε κυριεύσει τους Βρετανούς την ώρα που οι παίκτες της Ουκρανίας έβγαζαν αυτοπεποίθηση και έτσι επικράτησαν με 90-61.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Ουκρανία από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Εγκλώβισαν τους Βρετανούς και επικράτησαν εύκολα.

MVP: Ο Μιχάιλιουκ των Ράπτορς πρόσφερε 17 πόντους (1/3διπ., 5/11τριπ.), 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λεν των Κινγκς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και πολύ καλή άμυνα η οποία αποτυπώθηκε και με δύο κοψίματα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Μόκφορντ δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του αν και αγωνίστηκε 16 λεπτά. Τελείωσε χωρίς πόντο, χωρίς ριμπάουντ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει συμπάθειες και για την ομάδα. Εστι με εξαίρεση τους ελάχιστους Βρετανούς φιλάθλους, όλο το υπόλοιπο γήπεδο υποστήριζε την ομάδα του Μπαγκάτσκις.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 12/34 τρίποντα των Ουκρανών και οι 22 ασίστ που μοίρασαν για μόλις 9 λάθη στα οποία υπέπεσαν. Οι Βρετανοί έκαναν 20 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ουκρανία έδειξε πως διαθέτει και ταλέντο και προσωπικότητες και καλό προπονητή στον πάγκο της. Ο Μπαγκάτσκις έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο με 7-8 παίκτες στο ροτέισον και δείχνει ικανή να ακολουθήσει Ελλάδα, Ιταλία και Κροατία στο Βερολίνο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 42-32, 66-44, 90-61

2

1

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα