Overtime: Ο άλλος δρόμος για το ΝΒΑ που προσφέρει εξαψήφιες αμοιβές (vids)

Overtime: Ο άλλος δρόμος για το ΝΒΑ που προσφέρει εξαψήφιες αμοιβές (vids)

bet365

Το κολέγιο και το NCAA δεν είναι ο μόνος δρόμος προς το ΝΒΑ. Η ακαδημία Overtime υπόσχεται μεγαλεία σε όσους την προτιμήσουν και σε αντίθεση με το NCAA πληρώνει εξαψήφια ποσά στους αθλητές της!

Μία (μεγάλη) χούφτα δολάρια. Οι αθλητές αναζητούν τον τρόπο να γεμίσουν, σχεδόν λαίμαργα, τα χέρια τους με μπόλικα από τα μικρά πράσινα χαρτονομίσματα.

Στον κόσμο του NCAA, τουλάχιστον μέχρι φέτος, η αμοιβή των αθλητών του μπάσκετ ήταν απαγορευμένη. Για κάποιους ελίτ αθλητές, τα χρήματα γέμιζαν χέρια μόνο κάτω από το τραπέζι. Ή μέσω δώρων από «ανώνυμους» χορηγούς.

Φέτος αυτό άλλαξε. Και πλέον οι μπασκετμπολίστες λαμβάνουν μία μικρή αμοιβή για τη χρήση του ονόματος και των προσώπων τους. Με το NCAA να κρατάει για το ίδιο το μεγαλύτερο μέρος των κερδών. Βλέπετε, εκεί δεν υπάρχει σύμβαση εργασίας όπως στο ΝΒΑ.

Το κενό, από όλες τις απόψεις, είναι τεράστιο. Και μία ιδέα, που γεννήθηκε στο Instagram, ήρθε να γεμίζει μία... κουκίδα από το χάσμα.

Και το κυριότερο, υπόσχεται χρήματα. Το αντίτιμο για τη χαμένη March Madness, ένα Final Four, τον καθιερωμένο ετήσιο χορό, όπου γεννιούνται έρωτες που βαστάνε δεκαετίες.

Η ακαδημία της Overtime, με έδρα την Ατλάντα σε ένα πολυτελές κτήριο με τεράστιες εγκαταστάσεις, έχει έναν τρόπο να προσελκύει top παίκτες (ηλικίας από 15 έως 18 ετών) από τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Δίνει αμοιβή που ξεκινάει από τις 100.000 δολάρια το χρόνο και προσφέρει μπόνους ανάλογα με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο κάθε αθλητής. Κάποιοι μπορεί να κερδίσουν ακόμη και 500.000 ετησίως!

Η ιδέα έχει χαρακτηριστεί πρωτοποριακή. Γι' αυτό και στο «άρμα» της Overtime έχουν έρθει αρκετοί παίκτες, αφήνοντας στα... κρύα του λουτρού τις προτάσεις για υποτροφία από μεγάλα κολέγια.

Η συμφωνία που έχουν κάνει απαιτεί την τήρηση του συμβολαίου τους, μέχρι να πάνε στο ΝΒΑ. Το κολέγιο έχει πια ξεγραφτεί.

Ποια είναι όμως η Overtime;

Το θαύμα του Ζάιον και των social media!

Ο λογαριασμός της στο Instagram διαθέτει 5.7 εκατομμύρια ακόλουθους και 16.000 δημοσιεύσεις. Για να καταλάβετε τους αριθμούς, το βίντεο με τον τύπο που δίνει σόου ενώ καθαρίζει το παρκέ συγκέντρωσε 305 χιλιάδες προβολές. Και δεν είναι από τα καλύτερα τους.

Όλα ξεκίνησαν από την εποχή που ο Ζάιον Ουίλιαμσον έπαιζε ακόμη στο Σπάρτανσμπουργκ. Το Overtime έστελνε σε κάθε ματς τρία άτομα. Με μία κάμερα στο χέρι για να απαθανατίσουν τα καρφώματα του Ζάιον. Όποιο βίντεο ήταν το πιο θελκτικό, έμπαινε στο Instagram και στο YouTube και κέρδιζε like και λεφτά!

Ακολουθούσαν την ίδια τακτική και σε άλλα ματς. Πλήρωναν 25 δολάρια σε κάποιον, να έχει μαζί ένα κινητό τηλέφωνο και να φοράει μία μπλούζα της Overtime.

Από το «σπίτι των highlights», η Overtime αποφάσισε να ανοίξει το δικό της... σπιτικό και να τα βάλει με κοτζάμ NCAA!

Η ιστοσελίδα της εταιρίας έχει αξία 10 εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας φούτερ, μπάλες μπάσκετ, κοσμήματα και κάθε λογής.. μπιχλιμπίδια.

Ήδη έχει μπει στο παιχνίδι της έκδοσης συλλεκτικών καρτών μπάσκετ, με αυτή του Τζέιλεν Λιούις (μέλος της ακαδημίας) να μεταπωλείται έναντι 1.200 δολαρίων!

Οι υπάλληλοι που έχουν αναλάβει τα social media της ακαδημίας, έχουν μία κάμερα στο χέρι. Και «αιχμαλωτίζουν» σε κλικ ή βίντεο ό,τι και αν κάνουν οι αστέρες της Overtime Elite. Με σκοπό να τα «ανεβάσουν» στο διαδίκτυο και να κερδίσουν χρήματα.

Η Overtime, ωστόσο, δεν είναι μόνο μπάσκετ. Είκοσι ώρες την εβδομάδα σε ακαδημαϊκή μάθηση, διάφορες on-line τάξεις και ειδικές διαλέξεις.

Όσοι ολοκληρώσουν τη φοίτηση στην Overtime, δεν καταφέρουν να μπουν στο ΝΒΑ, αλλά θέλουν να γραφτούν σε ένα κολέγιο, τότε η ακαδημία έχει δεσμευτεί να τους βοηθήσει με 100.000 δολάρια! Όχι και άσχημα.

Η επιτυχία της Overtime δεν μπορεί να... ζυγιστεί μόνο σε likes και δολάρια. Εκείνοι που έχουν επενδύσει πάνω της, αποτελούν μία καλή αρχή.

O Τζεφ Μπέζος και οι παίκτες του ΝΒΑ

Ο Καρμέλο Άντονι των Λος Άντζελες Λέικερς, δέχτηκε, προτού καν οι ιδιοκτήτες της ακαδημίας, Ζαν Ουάινερ και Νταν Πόρτερ, ολοκληρώσουν την πρότασή τους, είχε πει το «ναι».

Μαζί του o πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος, ο Τρέι Γιανγκ, ο Ντέβιν Μπούκερ, ο Κλέι Τόμπσον, ο Πάου Γκασόλ.

H Overtime επιχειρεί να αλλάξει μία παράδοση ετών. Ένα status quo που κανείς δεν έχει τολμήσει να αμφισβητήσει πρωτύτερα.. Θέλει να προετοιμάσει η ίδια τους επόμενους σταρ του ΝΒΑ. Οι οποίοι, αν πετύχουν τον στόχο τους, θα μπουν στη λίγκα έχοντας ήδη το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο.

@Photo credits: Overtime Elite Official Page
 

Τελευταία Νέα