Ράτζα: «Αν δεν διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία, θα ήμασταν ανίκητοι ως το 2225»!

Ράτζα: «Αν δεν διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία, θα ήμασταν ανίκητοι ως το 2225»!

bet365

Το EuroBasket 1991 ήταν η τελευταία διοργάνωση που η Γιουγκοσλαβία συμμετείχε ως ενιαία και ο Ντίνο Ράτζα ξεκαθάρισε πως οι Γιούγκοι θα ήταν αιώνιοι πρωταθλητές Ευρώπης αν δεν μεσολαβούσε η διάλυση της χώρας.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας κατέκτησε εννιά χρυσά μετάλλια σε EuroBasket, Παγκόσμια Κύπελλα και Ολυμπιακούς Αγώνες σε τρεις δεκαετίες, σημαδεύοντας μια εποχή όμως ο εμφύλιος πόλεμος ανέκοψε την πορεία της.

Το EuroBasket της Ρώμης ήταν η τελευταία διοργάνωση που οι Γιούγκοι παρατάχθηκαν ενωμένοι, έχοντας στο ρόστερ παίκτες όπως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο Τόνι Κούκοτς, ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Γιούρι Ζντοβτς, ο Σάσα Νταντίλοβιτς, ο Βλάντε Ντίβατς και ο Ντίνο Ράτζα.

«Είμαι πεπεισμένος πως αν η Γιουγκοσλαβία δεν διαλυόταν, θα ήταν αιώνια πρωταθλήτρια Ευρώπης! Από το 1989 ως το 2225 δεν θα μας νικούσε κανείς! Νομίζω θα χάναμε μόνο το ματς από την Dream Team στη Βαρκελώνη. Σίγουρα θα μπορούσαμε να τους κοντράρουμε» ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nedeljnik ο Ντίνο Ράτζα για μια από τις καλύτερες εθνικές ομάδες που εμφανίστηκαν ποτέ στο παγκόσμιο μπάσκετ.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα