Σταμολάμπρου στο Gazzetta: «Ο κόουτς Πρέκας έχει διαφορετική φιλοσοφία από αυτή που είχαμε συνηθίσει»

Σταμολάμπρου στο Gazzetta: «Ο κόουτς Πρέκας έχει διαφορετική φιλοσοφία από αυτή που είχαμε συνηθίσει»

bet365

Η Ελληνίδα διεθνής μίλησε στο Gazzetta ενόψει του αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία (11/11, 21:30) για το Ευρωμπάσκετ του 2023 και μετέφερε το κλίμα της προετοιμασίας, την διαφορετική νοοτροπία του κόουτς Πρέκα και... την κληρονομιά που κρατά η ομάδα.

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου συμπεριλήφθηκε και πάλι στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, αυτή τη φορά για τα παράθυρα του Ευρωμπάσκετ 2023 και την προσπάθεια της «γαλανόλευκης» να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

«Φιλοξενήθηκε» στο Gazzetta και έχοντας προηγούμενη εμπειρία με τη συγκεκριμένη φανέλα, μίλησε για τη νέα φιλοσοφία που προσπαθεί να τους μεταλαμπαδεύσει ο Πέτρος Πρέκας της πρώτες μέρες της προετοιμασίας τους, τόνισε το πάθος που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα, ενώ δήλωσε πως βλέπει σαν ευκαιρία για... ρεβάνς την αναμέτρηση του Μάντσεστερ.

Πώς έχουν κυλήσει οι πρώτες μέρες της προετοιμασίας;

«Ξεκινήσαμε και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πάρα πολύ χρόνο. Φέτος είναι ακόμη μικρότερο το διάστημα, είναι μόνο 7 μέρες. Μαζευτήκαμε την Κυριακή το απόγευμα και οι προπονήσεις είναι διπλές καθημερινά.

Προσπαθούμε και εμείς να αφομοιώσουμε την καινούργια φιλοσοφία του προπονητή. Πάνε πάρα πολύ καλά και η ομάδα έχει πάρα πολλή όρεξη και διάθεση για δουλειά. Επομένως, είμαι πολύ ευχαριστημένη με το πρόσωπο που δείχνουμε προς το παρόν και ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ανάλογη εικόνα και στα παιχνίδια που έρχονται».


Η πρώτη επαφή με τον Πέτρο Πρέκα ως νέο προπονητή πως είναι; Πώς είναι η συνεργασία σας μέχρι στιγμής;

«Μέχρι τώρα είναι εξαιρετική! Είναι ένας προπονητής πολύ απαιτητικός και στέκεται αρκετά στη λεπτομέρεια. Έχει μία δική του, διαφορετική φιλοσοφία από αυτές που είμασταν συνηθισμένες να παίζουμε με τον προηγούμενο προπονητή και όσους προηγήθηκαν. Αλλά αυτό είναι και απόλυτα φυσιολογικό.

Είναι απαιτητικός και στην άμυνα και στην επίθεση. Προσπαθεί να μας περάσει το σκεπτικό τους πως πρέπει να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα, με μεγάλη πίεση και φυσικά να τρέχουμε και να παίξουμε σε ένα πιο γρήγορο τέμπο στην επίθεση».


Ποιο είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει την Εθνική αυτή τη στιγμή;

«Είναι κάτι σαν κληρονομιά που μας άφησαν οι παλαιότερες και πρόκειται, κυρίως, για το πάθος, την ψυχή και σαφέστατα για την άμυνα. Τόσα χρόνια σε αυτήν την ομάδα έχουμε μάθει να ξεκινάμε από εκεί και στη συνέχεια να κοιτάζουμε και το τί θα συμβεί στην επίθεση. Οπότε από εκεί ξεκινάνε τα πάντα για εμάς!».

Οι τραυματισμοί της Χριστινάκη και της Σπυριδοπούλου που δεν θα μπορέσουν τελικά να βοηθήσουν την ομάδα, είναι κάτι που σαν αποδιοργάνωσε ή είναι κάτι που σας πείσμωσε για την συνέχεια;

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή έχουμε προσαρμοστεί πάρα πολύ, μιας και έγινε μήνες πριν. Έχουμε διαφοροποιήσει και το πλάνο μας και τον τρόπο παιχνιδιού μας με βάση αυτές τις απουσίες. Είναι δύο κορίτσια, τα οποία σίγουρα μας λείπουν από το ρόστερ, αλλά νομίζω ήταν μεγαλύτερο το σοκ το καλοκαίρι, που ήταν πάρα πολύ φρέσκο.

Καλώς ή κακώς πρέπει να μάθουμε να είμαστε ευέλικτοι και να αλλάζουμε πράγματα ανάλογα με τις απουσίες και τις καταστάσεις, οπότε είμαστε οκ με αυτό το κομμάτι».


Η Μεγάλη Βρετανία είναι ο «κακός δαίμονας» της Εθνικής από τον αποκλεισμό του 2019. Είναι μία ευκαιρία να πάρετε τη… ρεβάνς;

«Σίγουρα, ναι 100%! Θα είμαστε μία πολύ διαφορετική ομάδα. Λίγα άτομα ήταν και τότε στα παράθυρα. Αλλά θα λέγαμε ότι μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο αυτό που είχε γίνει πριν από δύο- τρία χρόνια.

Δεν μένουμε όμως σε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας και σε αυτό των προπονητών, προκειμένου να πάρουμε δύο νίκες».

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα