H Ένωση δικαστών και εισαγγελέων απάντησε με «επιθετικό» ύφος στον Αυγενάκη για την αναφορά σε παραπλάνηση

Gazzetta team
H Ένωση δικαστών και εισαγγελέων απάντησε με «επιθετικό» ύφος στον Αυγενάκη για την αναφορά σε παραπλάνηση

bet365

Mε επιστολή της η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων έδωσε την απάντηση της στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε μιλήσει για νοθεία και παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε καταγγείλει την ΕΟΚ στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθήνας, στον Άρειο Πάγο και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, για παραπλάνηση Δικαστών και υπονόμευση θεσμών από συμπαιγνία της με σωματεία μπάσκετ.

Η πλευρά της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων απάντησε με επιστολή της.

Αναλυτικά

«Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή.

Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αυγενάκης καταγγέλλει την ΕΟΚ για παραπλάνηση της δικαιοσύνης

Λιόλιος: «Έχετε πάρει άδεια κ. Βασιλακόπουλε, όπως είχατε δεσμευθεί; Μην κρύβεστε άλλο»

Επίθεση ΕΟΚ σε Αυγενάκη: «Επικίνδυνος και για την δημοκρατία»

ΕΟΚ: Το Πρωτοδικείο δεν άλλαξε τη σύνθεση της προσωρινής διοίκησης

Αυγενάκης για ΕΟΚ: «Ουδείς πάνω από τον Νόμο»! (pic)

Χαρδαλιάς για εκλογές ΕΟΚ: «Αυθαίρετη συνάθροιση που εγκυμονεί κινδύνους και δεν επιτρέπεται»!

 

Τελευταία Νέα