Φασούλας: «Οι αθλητικές Ακαδημίες πρέπει να ανοίξουν για προπονήσεις»

Gazzetta team
Φασούλας: «Οι αθλητικές Ακαδημίες πρέπει να ανοίξουν για προπονήσεις»

bet365

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ θεωρεί επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν τα παιδιά στα γήπεδα για προπόνηση.

Ο Παναγιώτης Φασούλας τοποθετήθηκε σχετικά με την επανεκκίνηση των Ακαδημιών.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε τα εξής:

«Είναι σημαντικό έως επιτακτικό να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις Ακαδημίες. Είναι σημαντικό έως επιβεβλημένο, τόσο για τα ίδια τα παιδιά, όσο και για τους συλλόγους και τους γονείς.
To τελευταίο χρονικό διάστημα της πανδημίας παρακολουθούμε καθημερινά τους λοιμοξιολόγους να μας ενημερώνουν για την επικινδυνότητα του φαινομένου του κορονοϊού.
Πρόσφατα όπως τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τα δεδομένα από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα κρούσματα στα Δημοτικά σχολεία, μας δείχνουν ότι μόλις 0,2% των τμημάτων στην επικράτεια είναι σε αναστολή, ενώ το ποσοστό των μαθητών του Δημοτικού που εμφάνισαν λοίμωξη ανέρχεται 2 στους 10.000 μαθητές.
Επεσήμανε μάλιστα ότι «τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν».
Άρα υπάρχει καταγεγραμμένο ένα σημαντικό επιχείρημα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις ακαδημίες, σε κάθε ηλικιακό επίπεδο, καθώς τα σχολεία Δημοτικά - Γυμνάσια – Λύκεια λειτουργούν σε κάθε περιοχή (εκτός των χαρακτηρισμένων κόκκινων προς το παρόν για τα Λύκεια).
Τι θα μπορούσε να γίνει:
Να ξεκινήσουν οι προπονήσεις σταδιακά. Να δοθεί η δυνατότητα για προπόνηση σε ανοικτό χώρο με λιγότερα παιδιά υπό την εποπτεία του προπονητή και στην πορεία του χρόνου να διευρύνεται. Ο καιρός πλέον το επιτρέπει καθώς οι συνθήκες είναι καλές για την εποχή.
Το σχολείο έχει άμεση σχέση με τις ακαδημίες γιατί είναι τα ίδια παιδιά. Υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα όσο λειτουργούσαν οι σύλλογοι, ακριβώς όπως και στα σχολεία. Με αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου όμως η συνολική λειτουργία ήταν άψογη.
Τα σωματεία που διαθέτουν ακαδημίες, μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι προπονήσεις να πραγματοποιηθούν με όλους τους ασφαλείς τρόπους που επιβάλουν οι συνθήκες.
Εξάλλου ένας από τους κυριότερους σκοπούς του αθλητισμού είναι οι μελλοντικοί πολίτες αυτού του κράτους να είναι υπεύθυνοι-ενεργοί και με όλα τα ηθικά και πνευματικά ιδανικά που χτίζει ο αθλητισμός».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα