Τα «κουμπιά» που θα πατηθούν μόλις τελειώσει η συνέντευξη Γιαννακοπουλου!

Τα «κουμπιά» που θα πατηθούν μόλις τελειώσει η συνέντευξη Γιαννακοπουλου!

Τα «κουμπιά» που θα πατηθούν μόλις τελειώσει η συνέντευξη Γιαννακοπουλου!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει τον βαθμό ετοιμότητας του Παναθηναϊκού και την δουλειά που έχει γίνει, όσον αφορά στην αξιολόγηση και το κόστος των παικτών που βρίσκονται στα υπ' όψιν για τη νέα χρονιά κι εκτιμά ότι οι επιλογές του θα αγγίξουν το άριστα, σε αναλογία αξίας και τιμής.

Πέρασαν 2,5 μήνες από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με τα τεκταινόμενα στο «πράσινο» στρατόπεδο και πραγματικά, μου φαίνεται σαν να πέρασε μισός χρόνος! Τόσο πολύ μας αποπροσανατόλισε το lock-down, η καραντίνα και η διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας, που από την αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο, μέχρι και σήμερα, νιώθω ότι μας χωρίζει μία ολόκληρη εποχή...

Σε όλο αυτό το διάστημα, άλλωστε, πλην της φημολογίας περί σεβαστής μείωσης του budget και των προεκτάσεων που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην παραμονή του Νικ Καλάθη και στη νέα σεζόν (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021), δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη εξέλιξη. Εκτός από την ανεπίσημη συμφωνία με τον Γιώργο Βόβορα (εκτός απροόπτου θα είναι ο επόμενος head-coach των «πρασίνων»), που για τους πλέον μυημένους στο ρεπορτάζ, θεωρούνταν θέμα χρόνου να προωθηθεί στην «ηλεκτρική καρέκλα» του προπονητή του «τριφυλλιού».

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια. Όποιος έχει τέτοια εντύπωση πλανάται πλάνην οικτράν. Γιατί τόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε θέματα χορηγιών και εξεύρεσης εσόδων, όσο και ο Μάνος Παπαδόπουλος σε επίπεδο σταχυολόγησης των οικονομικών της αγοράς και επαφής με ατζέντηδες παικτών, δεν σταμάτησαν λεπτό να αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την μετά Covid-19 εποχή.

Το ίδιο συνέβη και με το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, που με άξονα τον διευθυντή scouting Νίκο Παππά (ο Πιτίνο του άλλαξε ρόλο), αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το νεκρό διάστημα και ετοίμασε μία πλήρη βάση δεδομένων, για τους παίκτες που θα απασχολήσουν τελικά τον σχεδιασμό, ανάλογα με το πλάνο που θα ακολουθήσει η διοίκηση.

Όλα, λοιπόν, κινούνται στους ρυθμούς και στον αστερισμό της συνέντευξης Τύπου που θα παραθέσει ο επί οκτώ συναπτά έτη «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης» ΚΑΕ, ο οποίος θα ανοίξει για πρώτη φορά τα χαρτιά του και θα καθορίσει την πορεία που θα χαράξει ο σύλλογος στη νέα σεζόν.

Η συνέντευξη Γιαννακόπουλου

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το «αφεντικό» του μπασκετικού Παναθηναϊκού έχει master στην επικοινωνία. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι η περιβόητη συνέντευξη Τύπου βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στα δημοσιογραφικά γραφεία και μονοπωλεί τα ρεπορτάζ. Επομένως και τις ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των οπαδών των «πρασίνων» αλλά και των φιλάθλων.

Αυτός είναι και ο λόγος που το προσεχές ραντεβού του 45χρονου διοικητικού ηγέτη του «εξάστερου» με τα μέσα ενημέρωσης, δεν γίνεται να μην έχει «ζουμί». Τώρα το τι είδους «ζουμί» θα είναι αυτό, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με σιγουριά. Ο ίδιος ο άνθρωπος, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι είναι απρόβλεπτος και παρορμητικός.

Όπως και ότι ο Παναθηναϊκός είναι η τροφή του, η καθημερινότητά του, η αγάπη του, η δεύτερη υπόστασή του. Οπότε εκτιμώ ότι θα παρουσιαστεί άκρως διαβασμένος και αποφασισμένος για όλα όσα θα ανακοινώσει. Χωρίς μισόλογα και πισωγυρίσματα και με πειστικές απαντήσεις για όλα τα πιθανά κι απίθανα ερωτήματα.

Το plan A

Από το στόμα του, άλλωστε, κρέμονται πάρα πολλοί για να μην πω όλοι! Από την Euroleague και το BCL (σχετικά με τον δρόμο που θα ακολουθήσει η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), μέχρι τους παίκτες, τους ατζέντηδες, τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τους φιλάθλους του μπάσκετ γενικώς.

Εκείνοι που, όμως, βρίσκονται σε κατάσταση απολύτου ετοιμότητας, είναι οι προπονητές της ομάδας οι οποίοι θα κληθούν αυτομάτως να πατήσουν τα σωστά κουμπιά για να προσαρμόσουν τους κατάλληλους παίκτες για τις ανάλογες συνθήκες.

Κοινώς, το ύψος του budget που θα εξαγγείλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή τα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύσουν για τη νέα σεζόν (ρόλο-κλειδί αναμένεται να παίξουν το ποσοστό των εσόδων από τα εισιτήρια), σε συνδυασμό με την παραμονή ή όχι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα κρίνουν εν πολλοίς αν ο Βόβορας και οι συνεργάτες του θα επιλέξουν από το πάνω ράφι της πλούσιας λίστα που έχουν φτιάξει για τους παίκτες που θα κυνηγήσουν στην μετεγγραφική αγορά του καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι ο Καλάθης δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ της νέας σεζόν, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κληθούν να ψάξουν για δύο παίκτες πεντάδας (άσο και δυάρι) καθώς, ο Παπαπέτρου θα είναι ο βασικός small-forward, ενώ οι Μήτογλου και Παπαγιαννης θα είναι οι starters μέσα στο «ζωγραφιστό».

Η προετοιμασία που έχει γίνει πάντως, δημιουργεί αυξημένη αισιοδοξία για πετυχημένες και value for money επιλογές, που θα διατηρήσουν την ομάδα στο επίπεδο της διεκδίκησης μίας θέσης στα playoffs της επόμενης Euroleague.

Το plan B

Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός επιλέξει να αλλάξει κατεύθυνση και να πορευτεί όπως τη σεζόν 2000-2001, οπότε και συμμετείχε στην Suproleague της FIBA (μία διοργάνωση που πάντως ήταν σαφώς ποιοτικότερη του σημερινού BCL), τότε να είστε σίγουροι ότι θα φτιάξει ομάδα για να κατακτήσει με... περίπατο το 7ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. Γιατί ό,τι και να συμβεί το τεράστιο μέγεθος και η λαμπρή ιστορία του συλλόγου σχεδόν τον «υποχρεώνει» να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί. Ανεξαρτήτων συνθηκών και προσώπων...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!