Ο Σφαιρόπουλος θα αναπτύξει τον ιδανικό Διαιτητή μέσα από τα μάτια ενός προπονητή

Gazzetta team
Ο Σφαιρόπουλος θα αναπτύξει τον ιδανικό Διαιτητή μέσα από τα μάτια ενός προπονητή

bet365

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα συμμετάσχει στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαφοσφαίρισης Αττικής.

Αναλυτικά

«Ολοκληρώνοντας σιγά σιγά τις διαδικτυακές συνεδριάσεις του ΣΕΔΚΑ με σκοπό την εκπαίδευση των μελών του, ολοκληρώνεται και ο κύκλος επικοινωνίας με συνεργάτες των Διαιτητών εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1986 στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Διετέλεσε βοηθός προπονητή και μέλος τεχνικού τιμ δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές όπως ο Κώστας Πετρόπουλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιόνας Καζλάουσκας και ο Πίνι Γκέρσον.

Ως βοηθός προπονητή και μέλος τεχνικών τιμ, δεσπόζουν το Κύπελλο Ελλάδας (1999, ΠΑΟΚ), η 5η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 με την Εθνική μας Ομάδα, , το πρωτάθλημα Ρωσίας και το πρωτάθλημα της VTB λίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη σεζόν 2011-2012 καθώς και η συμμετοχή ως φιναλίστ στον τελικό της Ευρωλίγκα (2012).

Ως πρώτος προπονητής έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ το 2015 (προπονητής της χρονιάς) και το 2016, ενώ έχει οδηγήσει την ομάδα του σε δύο Final 4 της Ευρωλίγκα. Το 2019 κατέκτησε με τη MACCABI TEL AVIV τo πρωτάθλημα του Ισραήλ παίρνοντας τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς.

Έχει επισκεφθεί αμερικάνικα πανεπιστήμια όπως το Syracuse University και το Hartwick College και πολλά καλοκαιρινά camps στην άλλη άκρη του ατλαντικού. Έχει συμμετάσχει στο NBA Summer League του Λας Βέγκας το 2006 ως μέλος του τεχνικού τιμ των Cleveland Cavaliers και το 2012 ως μέλος του τεχνικού τιμ των Houston Rockets.

Σε δύο άκρως ενδιαφέρουσες διαδικτυακές συνεδριάσεις, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα αναπτύξει τα κάτωθι θέματα ως ακολούθως:

· «Ο ιδανικός Διαιτητής μέσα από τα μάτια ενός προπονητή» την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 20:00,

· «Τεχνική ανάλυση των καταστάσεων: Screening, Flopping, Bumping, Hand checking» την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 20:00.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

ΣΕΔΚΑ»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα