Τσμόκι Μινσκ - ΑΕΚ 90-95: Μορέιρα και Λάνγκφορντ «έκαψαν» όλα τα σενάρια πρόκρισης (vid)

Τσμόκι Μινσκ - ΑΕΚ 90-95: Μορέιρα και Λάνγκφορντ «έκαψαν» όλα τα σενάρια πρόκρισης (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Τσμόκι Μινσκ - ΑΕΚ 90-95: Μορέιρα και Λάνγκφορντ «έκαψαν» όλα τα σενάρια πρόκρισης (vid)

bet365

Η ΑΕΚ δεν περίμενε κανένα σενάριο. Πήρε αυτό που της άρμοζε, επικράτησε στη Λευκορωσία της Τσμόκι Μινσκ και προκρίθηκε (ως 2η) στην επόμενη φάση του BCL. Μεγάλο ματς ο Λάνγκφορντ με 32 πόντους, 21 πρόσθεσε ο Μορέιρα.

Η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί. Η Τσμόκι Μινσκ δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Η ΑΕΚ δεν την άφησε.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν ήταν ακριβώς με την πλάτη στον τοίχο, αλλά συμπεριφέρθηκαν σαν να βρίσκονται σε μία τέτοια κατάσταση.

Η «Βασίλισσα» δεν έκανε κάτι εξωπραγματικό. Ήταν τυπική, πήρε τα ριμπάουντ, βρήκε λύσεις στην επίθεση και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή του αγώνα να χάσει την πρόκριση. Και κυνήγησε το πιο απλό σενάριο πρόκρισης, τη νίκη της.

Είχε και το... κανονάκι της Χολόν, στο άλλο ματς του ομίλου, με την ομάδα του Στέφανου Δέδα να επικρατεί της Σολέ στη Γαλλία και να παίρνει την 1η θέση.

Το ματς

Στην αρχή, η ΑΕΚ έβαλε την μπάλα κοντά στο καλάθι. Κύριος εκφραστής - ο συνηθισμένος - Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος όχι μόνο τελειώνει τις φάσεις, αλλά... καθάριζε και τα ριμπάουντ.

Η ΑΕΚ είχε δημιουργία στο πρώτο ημίχρονο (10 ασίστ) και αυτό της επέτρεψε (μαζί με τα ριμπάουντ, 21 έναντι 14) να έχει τον έλεγχο.

Μόλις μπήκε και ο Κιθ Λάνγκφορντ στο ματς, άλλαξε ο ρυθμός. Ο Αμερικανός μέτρησε 16 πόντους σε 12:26 στο πρώτο ημίχρονο, φέρνοντας την ΑΕΚ σε διαφορά 7 πόντων (25-18) και μετά στους 10 (40-30).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε πιο εύκολο έργο. Ο Μορέιρα πήρε ξανά το.. όπλο του, οι «κιτρινόμαυροι» βελτίωσαν την άμυνά τους. Και κατάφεραν να αποσπαστούν με 8 πόντους (51-43). Και μετά, με προσωπικά καλάθια του Μορέιρα, και με 12 (55-43).

Όμως η Μινσκ σημείωσε δύο κολλητά τρίποντα και μείωσε στους 6 (55-49).

Πέντε πόντοι του Λάνγκφορντ και ένα γκολ φάουλ του Μόουζες ουσιαστικά έφεραν την ΑΕΚ ξανά σε διψήφια διαφορά.

Η Μινσκ δεν άφησε το ματς, παρά τις λιγοστέ ελπίδες πρόκρισης. Μείωσε μέχρι το καλάθι (90-88) με μπαράζ τριπόντων, με την ΑΕΚ να είναι εύστοχη στις βολές στο τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ, είχε δημιουργία και το σημαντικότερο βρήκε λύσεις στο πρόσωπο των Μορέιρα, Λάνγκφορντ. Βάλτε και το 42.11% στα τρίποντα (8/19).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πρώτος και καλύτερος ο Λάνγκφορντ. Και ακολούθησαν οι Μορέιρα και Λοτζέσκι.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο τίτλος αξίζει στον Δημήτρη Μωραίτη. Καλή άμυνα, 6 πόντους, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ντουντού με πολλά μηδενικά στη στατιστική σε 08:16.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Ένα σερί 8-0 έφερε την ΑΕΚ στο 63-49, σπάζοντας ουσιαστικά την τελευταία προσπάθεια της Μινσκ να κάνει κάτι παραπάνω.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Δημήτρης Μωραίτης έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Κίνγκσλεϊ Μόουζες και αυτός κάρφωσε με δύναμη για το 51-43.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ μόνο την περιφερειακή άμυνα, αν και πολλά τρίποντα της Μινσκ ήταν... σκοτωμένα. Οι Λευκορώσοι την απουσία πλάνου για ένα ματς που ζητούσαν μεγάλη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-40, 55-67, 90-95.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα