Κίμσα: Η «Ένωση» που κατακτά τη Λατινική Αμερική! (pics)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Κίμσα: Η «Ένωση» που κατακτά τη Λατινική Αμερική! (pics)

bet365

H Κίμσα έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στην πρώτη διοργάνωση του BCL Americas και ο αθλητικός διευθυντής του κλαμπ, Ντιέγκο Λο Γκρίπο μίλησε στο gazzetta.gr για την επιτυχία της «Ένωσης» που επιβεβαίωσε ότι η Αργεντινή παραμένει στην ελίτ των διοργανώσεων στη Λατινική Αμερική.

Τον Αύγουστο του 1989, οι τρεις πιο ιστορικές ομάδες της περιφέρειας Σαντιάγο ντελ Εστέρο στη βόρεια Αργεντινή αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό. Την καθιέρωση στην εγχώρια λίγκα, την καταξίωση, την ανάδειξη νέων παικτών και την κατάκτηση τίτλων. Η Κίμσα ήταν πλέον γεγονός!

Η «Ένωση, όπως είναι το παρατσούκλι του κλαμπ πανηγύρισε τη Liga Sudamericana και το κύπελλο Αργεντινής το 2009 όμως η μεγάλη στιγμή δεν είχε έλθει ακόμα. Τον περασμένο Νοέμβριο, λοιπόν η Κίμσα κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του Basketball Champions League Americas, επικρατώντας σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι της Φλαμένγκο και εξασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα συμμετοχής στο Intercontinental Cup!

Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Ντιέγκο Λο Γκρίπο μίλησε στο gazzetta.gr για την επιτυχία των Αργεντινών και το επίπεδο της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Τι σημαίνει, λοιπόν για την Κίμσα και το μπάσκετ της Αργεντινής η επιτυχία στην πρώτη διοργάνωση του Basketball Champions League Americas;
«Πρόκειται για την πιο σημαντική διάκριση στην ιστορία του κλαμπ και σίγουρα είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο και μεγάλο για το άθλημα στην Αργεντινή, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας παραμένει στην ελίτ σε ό,τι αφορά τις διοργανώσεις στη Λατινική Αμερική. Εξάλλου, κατακτήσαμε τον τίτλο με πολύ μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με τους συνδιεκδικητές του τίτλου, την Φλαμένγκο και τη Σαν Λορέντζο. Στο τέλος της ημέρας, καταφέραμε να δημιουργήσαμε ωραίες αναμνήσεις που θα μας ακολουθούν για πάντα»!

Πως αντιμετωπίζετε πλέον την επικείμενη συμμετοχή στο Intercontinental Cup;
«Έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ακόμα έναν σημαντικό τίτλο απέναντι στη Μπούργος και αναμένουμε να οριστεί η ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι μακρινό αφού προηγείται η έναρξη της νέας σεζόν στο BCL Americas τον Ιανουάριο. Στόχος μας στο Intercontinental Cup είναι να αποδείξουμε ότι δεν εξασφαλίσαμε τυχαία αυτό το δικαίωμα! Έχουμε τεράστια όρεξη και μεγάλο κίνητρο για να τα καταφέρουμε».

Τι γνώμη σχηματίσατε από το επίπεδο της διοργάνωσης;
«Το Basketball Champions League Americas είναι το πιο σημαντικό τουρνουά στη Λατινική Αμερική σε επίπεδο συλλόγων. Συμμετέχουν παίκτες top επιπέδου με προϋπηρεσία στην ισπανική λίγκα και τα κορυφαία πρωταθλήματα. Ήταν μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλάθλους να απολαύσουν τις ομάδες του ως τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας. Έγινε πολύ σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, από την αρχή του τουρνουά ως την τελική φάση. Ένα πολύ επαγγελματικό εγχείρημα…».

Πως λειτουργεί το μοντέλο της Κίμσα και ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες του κλαμπ;
«Το ζητούμενο σε ό,τι αφορά την ομάδα μας είναι να αναδείξει παίκτες, να τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν και συγχρόνως να είναι ανταγωνιστική διεκδικώντας τίτλους. Είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε πριν από 31 χρόνια και έχει κατακτήσει, επίσης τη Liga Sudamericana και το κύπελλο Αργεντινής. Μάλιστα προέκυψε από την ένωση των τριών πιο ιστορικών ομάδων στο Σαντιάγο, της Estudiantes Unidos, του Santiago Basketball Club και του Inti Club προκειμένου να γίνει κυρίαρχη της περιφέρειας Σαντιάγο ντελ Εστέρο αλλά και σε διεθνές επίπεδο! Προηγήθηκαν κάποια χρόνια αστάθειας, πλέον όμως η Κίμσα λειτουργεί σε απόλυτα επαγγελματικά πλαίσια».

Υπάρχουν παίκτες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Αργεντινής και θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια;
«Δίχως αμφιβολία! Υπάρχουν παιδιά με τεράστια προοπτική. Ό,τι συνέβη για παράδειγμα τα προηγούμενα χρόνια με την Καμπάσο και τον Ντεκ που είναι… προϊόντα της Liga Nacional. Το πρωτάθλημα Αργεντινής είναι μια λίγκα που βοηθάει στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των παιδιών και θα συνεχίσει να βγάζει παίκτες για όλο τον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα