Πενιαρόγια: «Είναι μεγάλη στιγμή για το Μπούργος»! (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Πενιαρόγια: «Είναι μεγάλη στιγμή για το Μπούργος»! (vid)

bet365

Ο Γιοάν Πενιαρόγια αποθέωσε την ΑΕΚ και δεν έκρυψε την χαρά του για την επιτυχία της Μπούργος, που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της.

Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας είπε σχετικά: «Είναι μια απίστευτη νίκη για εμάς, κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και σε εξαιρετικούς παίκτες, που έχουν γράψει ιστορία στην Ευρώπη και έχουν έναν πολύ καλό προπονητή. Οι παίκτες μου είναι θρύλοι στο Μπούργος, στο σύλλογο και την πόλη μας. Είναι μια υπέροχη ημέρα για το Μπούργος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι απίστευτη ιστορία! Βήμα βήμα, χρόνο το χρόνο, ήρθε η βελτίωση. Όταν πήγα στο Μπούργος το προηγούμενο καλοκαίρι σκεφτόμουν ότι ήταν δυνατό να παίξουμε καλά στο πρωτάθλημά μας και στην Ευρώπη, που ήταν η πρώτη μας χρονιά. Ήταν άσχημη χρονιά, λόγω της πανδημίας, αλλά είναι μια υπέροχη χρονιά για εμάς. Παίξαμε στους ημιτελικούς και τώρα κατακτήσαμε το Basketball Champions League. Είναι απίθανο για εμάς».

Για το αν υπάρχει «πιο μακριά» για την ομάδα του από την κατάκτηση του BCL, από την στιγμή που το μότο της Μπούργος είναι «πιο μακριά από ποτέ», απάντησε: «Είναι λίγο δύσκολο να το σκεφτόμαστε ότι το επίπεδπ. Φυσικά μπορείς να βελτιώνεσαι κάθε φορά και να καλυτερεύεις. Όλοι οι προπονητές και οι παίκτες δεν είχαν κερδίσει ποτέ τίποτα για χρόνια. Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή. Ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει βήμα βήμα. Η Μπούργος δεν μπορεί να γίνει πιθανώς ποτέ Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης, όσον αφορά την σημασία της ευρωπαϊκής σκηνής, αλλά πάντα μπορείς να βελτιωθείς και να κάνεις βήματα για να εξελιχθείς».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα