Ζήσης στο gazzetta.gr: «Βήμα - βήμα για το Final 4»

Ζήσης στο gazzetta.gr: «Βήμα - βήμα για το Final 4»

Ζήσης στο gazzetta.gr: «Βήμα - βήμα για το Final 4»

bet365

Ο Νίκος Ζήσης μιλάει στο gazzetta.gr για την ΑΕΚ που προσπαθεί να βρει ξανά την χημεία της, στέκεται στην προσήλωση στους στόχους και δηλώνει ακόμα... νέος!

Η ΑΕΚ έφερε εις πέρας την... αποστολή της στο παιχνίδι με τον Ηρακλή κι επέκτεινε το νικηφόρο σερί της, καθώς έφτασε στην 15η διαδοχική νίκη της.

Ο Νίκος Ζήσης, που αγωνίστηκε για δεύτερο παιχνίδι, μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, δείχνοντας πως βάζει ξανά μπροστά τις... μηχανές.

«Είχαμε την σωστή νοοτροπία με το που μπήκαμε στον αγώνα και ήταν κάτι που μας είχε ζητήσει και ο προπονητής. Κάναμε πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο, αμυντικά κι επιθετικά και βελτιώσαμε τα πράγματα που θέλαμε», είπε ο έμπειρος γκαρντ στο gazzetta.gr μετά την αναμέτρηση και πρόσθεσε: «Η ομάδα είναι σε μια διαδικασία, γιατί μετά το Κύπελλο ακολούθησε μια περίοδος χωρίς επίσημους αγώνες, είχαμε και τραυματισμούς, εγώ αρρώστησα κι έχασα μια εβδομάδα... Θέλουμε να βρούμε πάλι τη χημεία και τους ρόλους μας, για το καλό της ομάδας. Το κάναμε αυτό για μεγάλο διάστημα. Είχαμε κενά διαστήματα και με τον Ηρακλή, που είναι λογικό μεν, γιατί είμαστε σε αυτή τη φάση. Εκτός από το γεγονός ότι πήραμε τη νίκη, κάναμε κι ένα βήμα μπροστά, όσον αφορά αυτό που θέλουμε να "χτίσουμε", γιατί είναι αυτό που θα μας δώσει - στη δύσκολη - συνέχεια τη δυνατότητα να πετύχουμε και τους υπόλοιπους στόχους που έχουμε θέσει».

Τα κενά διαστήματα που παρουσίασε η ΑΕΚ με το Ρέθυμνο, τον Πανιώνιο και στο πρώτο ματς των «16» του Basketball Champions League με τη Βόννη προβλημάτισαν, ωστόσο σύμφωνα με τον 36χρονο παίκτη: «Και οι άλλες ομάδες παίζουν και σε έναν αγώνα υπάρχει μομέντουμ και για τους δύο. Για παράδειγμα, στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής βρήκε σουτ στον αιφνιδιασμό και μας έκανε ένα break, αλλά η ομάδα μας έχει την εμπειρία να το διαχειριστεί αυτό και να απαντήσει. Δεν είναι κάτι που μας αγχώνει. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, είναι να βρούμε τη χημεία μας, όπως είπα», και φρόντισε να διευκρινίσει ότι:

«Είμαι καινούριος στην ομάδα, δεν έχω κλείσει ακόμα δυο μήνες, παρόλο που είμαι πολύ παλιός (γέλια). Η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, αλλά δεν μπορείς να πατήσεις το κουμπί και να πεις "τώρα θα παίξω". Θέλουμε να το "χτίσουμε" αυτό μέρα με τη μέρα. Είναι δεδομένο πως, κι οι ελληνικές ομάδες, με το μεγάλο σερί που έχουμε κάνει και ξέροντας πως η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα ως σύνολο, που πήρε το Κύπελλο, είμαστε στόχος. Θα έρθουν έξι ομάδες στις τελευταίες αγωνιστικές με πολύ μεγάλο κίνητρο εναντίον μας. Όλα αυτά πρέπει να τα διαχειριστούμε, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Όσο για το δεύτερο παιχνίδι με την Βόννη (10/03, 21:00, ΕΡΤSports) στη Γερμανία, ο Ζήσης επιθυμεί «να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, κι αυτό είναι το Final 4, αλλά πρέπει να το κάνουμε βήμα - βήμα. Το πιο δύσκολο παιχνίδι στα playoffs είναι πάντα το πρώτο, και με βάση και με όλες τις αλλαγές που υπήρχαν στην ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που νικήσαμε, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα στη Βόννη κι είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, που ξέραμε ήδη ότι είναι πολύ ταλαντούχα. Πάμε με τη νοοτροπία να τελειώσουμε τη σειρά εκεί κι όχι με το σκεπτικό ότι θα υπάρχει άλλη μια ευκαιρία στην έδρα μας. Μπορούμε να βελτιώσουμε διάφορα πράγματα στο παιχνίδι μας και αυτά τα δυο παιχνίδια που παίξαμε όλοι μαζί, θα μας βοηθήσουμε πιο πολύ στα επόμενα».

Στην επικαιρότητα βρίσκεται φυσικά ο κορωνοϊός, με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά ανά την Ευρώπη. Στην Ελλάδα όλες οι αθλητικές δραστηριότητες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, δεν ισχύει, όμως το ίδιο και στη Γερμανία. Στο «Telekom Dome» αναμένονται οπαδοί, όπως και πάνω από 300 φίλαθλοι της ΑΕΚ. Ο Ζήσης σχολίασε σχετικά: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το συζητάμε στα αποδυτήρια. Εμείς ερχόμαστε κάθε μέρα και προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας και αυτό που μας λέει ο κόουτς. Προφανώς, το βλέπουμε παντού στον αθλητισμό. Αν γίνουν παντού οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, θα είναι κάτι διαφορετικό. Εμείς, όμως, πρέπει να κοιτάξουμε την δουλειά μας, δηλαδή να παίξουμε μπάσκετ και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα