Παπαθεοδώρου: «Στις δυσκολίες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και μαζί»

Κάτια Πετροπούλου
Παπαθεοδώρου: «Στις δυσκολίες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και μαζί»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την αντίδραση που έβγαλαν στο ματς με την Άντβερπ, δεν στάθηκε στα μεταγραφικά κι εκθείασε τον Σαντ-Ρος.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου: «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς σήμερα. Περιμέναμε ένα δύσκολο ματς γιατί η Άντβερπ είναι μια αθλητική και σκληρή ομάδα. Θέλαμε να δείξουμε αντίδραση, ειδικά στην άμυνα. Δείξαμε σε όλους την αντίδρασή μας σήμερα. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και λέι απς, δεν παίρναμε καλές αποφάσεις στην επίθεση, αλλά το σημαντικό ήταν ότι παίξαμε άμυνα. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για αυτή τη νίκη. Συνεχίζουμε».

Για τον ενθουσιασμό και την διάθεση που ζήτησε στην χθεσινή προπόνηση, ανέφερε: «Διάθεση είδαμε για 40 λεπτά, ο ενθουσιασμός εμφανίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Όλα μετά πήραν το δρόμο τους. Είναι σημαντικό να καταφέρεις να επιβάλλεσαι και να παίρνει τη νίκη, όχι παίζοντας ιδανικό μπάσκετ, αλλά βάζοντας τον εαυτό σου κάτω από την ομάδα, παλεύοντας για κάθε κατοχή και σε αυτό το κομμάτι οι παίκτες μου παίρνουν άριστα».

Για την άμυνα υποστήριξε: «Η άμυνα μπορεί να σου δώσει μια σταθερά, ανεξαρτήτως πόσο καλά παίζεις στην επίθεση. Είναι κάτι που πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε, ειδικά όταν είμαστε όλοι μαζί, όταν είμαστε πλήρεις και κομβικοί παίκτες συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Έτσι είμαστε πιο αποτελεσματικοί κι έχουμε αυτοπεποίθηση, για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε».

Για τα μεταγραφικά σενάρια τόνισε: «Μού είναι πολύ δύσκολο να μην σας απαντήσω, αλλά είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα παιδιά που έδωσαν την ψυχή τους στην ομάδα. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν περίοδοι που βγάζουν προβλήματα, εμάς αυτό έγινε νωρίς Στις δυσκολίες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μένουμε μαζί. Οι παίκτες μου δίνουν το 100% και γι' αυτό δεν θέλω να απαντήσω. Τους στηρίζω. Κάτι που προφανώς δεν έχει επικοινωνηθεί σωστά, η ομάδα χτίστηκε από το μηδέν, εκτός από τον Σαντ-Ρος και τον Ματσιούλις. Όταν χτίζεται από την αρχή η ομάδα, η διαδικασία θα είναι πολύ επίπονη. Τότε προσπάθησα να περάσω κάποια μηνύματα, τα οποία τα πιστεύω και τώρα, για μια ομάδα που κάνει rebuilding. Έχουμε τις δυνάμεις να αντέξουμε Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας, υπάρχει ταύτιση από όλους, χρειαζόμαστε στήριξη, χρόνο κι είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλύτερα».

Για τα λεπτά του Σαντ-Ρος δήλωσε: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά, έπαιξε 39:22 (γέλια). Από την μία μας προβληματίζει αυτό, γιατί δεν είναι βάση πλάνου. Είναι ένας υπεραθλητής, ο οποίος θα έρθει αύριο και θα κάνει 200% προπόνηση, έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα για να του δίνουμε ανάσες. Είναι απαραίτητος για εμάς και θέλουμε να μπει σε μια κανονική ρουτίνα. Πρέπει να βρούμε άμεσα λύση. Μας πιέζουν τα αποτελέσματα και τα παιχνίδια. Κάποιες αποφάσεις εμπεριέχουν και λίγο ρίσκο. Θέλω να πιστεύω πως θα μας βοηθήσει η τύχη, αλλά κι όταν τον ρωτάω αν είσαι κουρασμένος, μου λέει ότι θέλει να συνεχίσει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα