Μπάνκι: «Είδα την φλόγα στα μάτια των παικτών μου»!

Μπάνκι: «Είδα την φλόγα στα μάτια των παικτών μου»!

Κάτια Πετροπούλου
Μπάνκι: «Είδα την φλόγα στα μάτια των παικτών μου»!

bet365

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του και όσα έκαναν στο δεύτερο μέρος στην αναμέτρηση με την Άντβερπ.

Η διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκα παίζει στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Ο Ιταλός προπονητής σχολίασε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσουμε τον α' γύρο της φάσης των ομίλων. Θέλω να συγχαρώ την Άντβερπ για την ομάδα που έχει. Στα πρώτα 20 λεπτά δεν καταφέραμε να ματσάρουμε την ενέργεια και τα σουτ τριών πόντων τους. Στο δεύτερο μέρος, είχαμε ταυτότητα, η άμυνα ήταν αυτή που έθεσε τον ρυθμό και επιθετικά γυρίσαμε καλύτερα τη μπάλα. Είναι σημαντική εκτός έδρας νίκη, σε μία έδρα που η Χάποελ Ιερουσαλήμ ηττήθηκε. Είναι ένας καλός τρόπος για να προσεγγίσουμε το β' γύρο των ομίλων, γιατί υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, που θα ανταγωνιστούν μέχρι τέλους. Είναι ένα πολύ δύσκολο».

Για το αν περίμενε πιο εύκολη επικράτηση στο ματς υποστήριξε: «Έχω πολλή εμπειρία για να κάνω τέτοια λάθη. Είμαστε μια νέα ομάδα με πολλές αλλαγές. Προσπαθούύμε να βρούμε τη χημεία μας, όχι από την αρχή της σεζόν, αλλά κάθε εβδομάδα, ακόμα και στην διάρκεια του ματς. Είχαμε μαζί μας τον Ρατάν-Μέις, που επέστρεψε από τραυματισμό, και μετά από δύο κατοχές τέθηκε πάλι εκτός. Έχουμε πολλές απουσίες, όπως του Καββαδά και του Ξανθόπουλου, που είναι σημαντικοί και βοηθούν στην άμυνα. Παίξαμε στο γήπεδο που η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας ηττήθηκε, η Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Ήμουν έτοιμος και οι παίκτες μου ήταν έτοιμοι να παλέψουν από την έναρξη του ματς, μέχρι το τέλος. Σέβομαι την δουλειά μου και τους αντιπάλους μου. Ξέρω τι σημαίνει περηφάνια και πνεύμα για να παλεύεις στο παρκέ. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου είναι να βγάζουν διάθεση στο παιχνίδι και να μην μας δίνουν μάθημα οι άλλες ομάδες. Αυτό έκαναν. Δυστυχώς, η ποιότητά μας δεν φάνηκε τα πρώτα 20 λεπτά. Ίσως δεν παίξαμε το καλύτερό μας μπάσκετ. Δεν ξέρω όταν διαβάζετε για την ΑΕΚ, αν περιμένετε κάτι εξωπραγματικό. Όταν βάζω την ομάδα μου στο παρκέ, περιμένω από τους παίκτες που έχουν την φλόγα στα μάτια τους, να είναι ανταγωνιστικοί. Αυτό είδα στο δεύτερο μέρος».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα