Ράιτ: «Δεν ξεχνώ ποτέ το Πρωτάθλημα του '14 και τον Διαμαντίδη»!

Κάτια Πετροπούλου
Ράιτ: «Δεν ξεχνώ ποτέ το Πρωτάθλημα του '14 και τον Διαμαντίδη»!

bet365

Ο Ζακ Ράιτ στέλνει μέσω του gazzetta.gr χαιρετίσματα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, θυμάται με χαρά το πρωτάθλημα του 2014 με τον Παναθηναϊκό, μιλάει για την νίκη της Στρασμπούρ επί της ΑΕΚ και το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά στο Final 4 του Champions League.

Μεγάλες εκπλήξεις* κάθε μέρα στο Ζωντανό Καζίνο! (21+) * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η Στρασμπούρ νικάει για δεύτερη φορά την ΑΕΚ στους ομίλους του Basketball Champions League (87-88) και ο Ζακ Ράιτ έχει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του!

Κατά τα λεγόμενά του, βέβαια, ο ίδιος δεν τα πήγε όσο καλά θα ήθελε, κάτι που τον πικραίνει λίγο, αλλά δεν συγκρίνεται με τίποτα το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα «αγγίζει» την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Βενσάν Κολέ είχε φροντίσει να εμφυσήσει στους παίκτες του τη νοοτροπία του νικητή γι' αυτόν τον αγώνα και τους υπενθύμιζε διαρκώς πως το ματς με την «Βασίλισσα» είναι σαν ένας τελικός.

«Ο προπονητής μας είχε πει πως αυτό το ματς ήταν must win, σαν ένα πρωτάθλημα, επειδή χρειαζόμασταν οπωσδήποτε τη νίκη, αν θέλαμε να έχουμε μια ευκαιρία για να είμαστε στον επόμενο γύρο. Αν χάναμε, τότε θα είχαν τελειώσει όλα. Πήραμε πλεονέκτημα στη διάρκεια του αγώνα, παίξαμε καλά, μείναμε κοντά στο σκορ, μέχρι που πήραμε προβάδισμα στο τέλος. Η ΑΕΚ παραλίγο να κάνει την ανατροπή, αλλά μείναμε προσηλωμένοι και ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς», ήταν τα πρώτα λόγια του 32χρονου γκαρντ στο gazzetta.gr.

«Κλειδί» για το «διπλό» στο ΟΑΚΑ δεν ήταν τόσο τα ελεύθερα τρίποντα, που άφησαν αρκετές φορές οι γηπεδούχοι στους αντιπάλους τους, αλλά η καλή άμυνα, σύμφωνα με τον ίδιο. «Δεν ήταν τόσο τα ελεύθερα σουτ, όσο η άμυνα. Κάναμε πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια και κρατήσαμε το σκορ εκεί που θέλαμε. Η ΑΕΚ είχε πολλές ελεύθερες βολές. Κρατήσαμε αργό τέμπο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μη βρει ποτέ τον ρυθμό της και βγάλαμε καλές άμυνες στο τέλος. Όντως, πήραμε κάποια μεγάλα σουτ και μπήκαν. Έτσι είναι το μπάσκετ».

Ο Ράιτ δεν βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά, καθώς η στατιστική του έγραψε 7 πόντους (3/4δ., 0/3τρ., 1/6β.), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 32:50, κι έκανε την αυτοκριτική του: «Στο πρώτο ματς έπαιξα πολύ καλά. Στο δεύτερο δεν θα έλεγα το ίδιο, δεν ήμουν καλός, ειδικά στις βολές!».

Πέρυσι, με την Μονακό, απέκλεισε την ΑΕΚ στη φάση των «16». Τώρα, κατά κάποιο τρόπο, η Στρασμπούρ ίσως να έβαλε το... χεράκι της σε έναν πιθανό αποκλεισμό, ανάλογα, βέβαια, και τα επόμενα αποτελέσματα του Γ' Ομίλου, τις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές. Ο Αμερικανός - με διαβατήριο Βοσνίας - παίκτης επισημαίνει: «Το ΟΑΚΑ είναι μια δύσκολη έδρα. Πέρυσι, η ΑΕΚ ήταν πολύ δύσκολη αντίπαλος. Και φέτος είναι καλή, αλλά της λείπουν... κομμάτια από το παζλ. Είναι πολύ μεγάλη νίκη για εμάς. Λυπάμαι αν τους αποκλείσω για δεύτερη σερί χρονιά (γέλια)».

Ο Γ' Όμιλος είναι αποδεδειγμένα ο πιο δύσκολος της διοργάνωσης. Όσοι παρακολουθούν το Champions League το γνωρίζουν και με δυσκολία μπορούν να πουν ποια ομάδα θα είναι στην επόμενη φάση, εκτός από την Μπάνβιτ, που έχει «κλειδώσει» την πρωτιά, και την Ρόσα Ράντομ, που είναι ουραγός. Ο Ράιτ πιστεύει το ίδιο, αλλά πιστεύει εξίσου και στην ομάδα του. «Εμείς σίγουρα χρειαζόμαστε ακόμα μια νίκη, γιατί παίζουμε με την Μπάνβιτ στην Τουρκία και είναι δύσκολο να νικήσεις εκεί. Και μετά παίζουμε με την πιο "αδύναμη" ομάδα, τη Ρόσα, αλλά δεν είναι όντως... αδύναμη. Παλεύει σε κάθε αγώνα μέχρι τέλους και μπορεί να σου κάνει ζημιά! Αν νικήσουμε και το επόμενο ματς, τότε πιστεύω πως έχουμε μεγάλες πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση. Λέω σε όλους πως ο δικός μας όμιλος είναι ο πιο δύσκολος στη διοργάνωση. Όταν καταφέρουμε να τελειώσουμε οριστικά με αυτό το γκρουπ, τότε θα χαρώ πολύ!», λέει με ένα χαμόγελο και περιμένει την ημέρα που θα ανακουφιστεί.

Όσο για τον συμπαίκτη του, τον Ντι Μποστ, ο οποίος ήρθε από την Ζαλγκίρις και έπαιζαν μαζί και πέρυσι στην Μονακό; Μόνο τα καλύτερα έχει να πει. «Είναι... on fire! Είναι πολύ καλός παίκτης. Στην Ζαλγκίρις δεν ήταν χαρούμενος και κατά κάποιο τρόπο τον έπεισα να έρθει εδώ! Τον πήρα τηλέφωνο, μίλησα με τους ατζέντηδες, του είπα “πόσα λεφτά θες για να έρθεις;” (γέλια). Ήξερα πόσο πολύ θα μας βοηθήσει, είναι ωραία που τον έχουμε στην ομάδα. Είχαμε πολλά θέματα με τραυματισμούς και ο προπονητής είχε και υποχρεώσεις και με την εθνική. Μας πήρε λίγο καιρό, αλλά βρήκαμε την ταυτότητά μας».

Με το σύνολο που έχει δημιουργήσει η Στρασμπούρ και με την ταυτότητα που έχει βρει πια, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, πόσο εφικτός είναι ο στόχος να φτάσει στο Final 4 της διοργάνωσης, για δεύτερη σερί χρονιά; «Μπορούμε, αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις την περσινή χρονιά με τη φετινή. Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά έχουμε όλα τα στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν εκεί. Όλοι παίζουν πολύ καλά και μπορούμε να πάμε στο Final 4 και ίσως να νικήσουμε. Κόντρα στην ΑΕΚ ήταν ένα παράδειγμα. Νικήσαμε, αλλά εγώ δεν έπαιξα καλά, ούτε ο Λαμπεϊρί, ούτε ο Μπιλάν... Αλλά είχαμε άλλους παίκτες που βγήκαν μπροστά. Αν είμαστε όλη στην ίδια κατεύθυνση, τότε πιθανώς θα είμαστε και μία από τις καλύτερες ομάδες».

Στο ΟΑΚΑ έζησε μια πανέμορφη στιγμή στα «πράσινα», αφού κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος το 2014 με τον Παναθηναϊκό. Τού... ξύπνησαν οι αναμνήσεις στη νέα του επίσκεψη; «Φυσικά και έχω αναμνήσεις από εδώ! Είναι ίσως το καλύτερο μέρος στο οποίο έχω παίξει ποτέ! Το να πάρω το πρωτάθλημα εδώ, ενάντια στον Ολυμπιακό και να παίζω δίπλα στον Διαμαντίδη, έναν από τους κορυφαίους παίκτες, είναι κάτι που θυμάμαι πάντα!».

Όσο για το αν έχει κρατήσει επαφές με τον Διαμαντίδη; Απαντάει γελώντας: «Δεν νομίζω πως ο Διαμαντίδης έχει iPhone! (γέλια). Όποτε μιλάω σε δημοσιογράφους, τους λέω πάντα να πουν χαιρετίσματα στον Διαμαντίδη! Το ίδιο είπα και στον Γκιστ που τον είδα! Είναι πάντα ξεχωριστό να τους βλέπω!».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα