Περιστέρι - Βόννη: Δεν λυγίζει, αλλά οι Γερμανοί είναι... σπεσιαλίστες εκτός έδρας

Νίκος Καρφής
O Ράγκλαντ

bet365

Το Περιστέρι Bwin κοντράρεται με τη Βόννη στο Game 2 των προημιτελικών του BCL (19:30) και το Gazzetta στέκεται στην... αλύγιστη ομάδα του Σπανούλη, αλλά και τους εξαιρετικούς εκτός έδρας Γερμανούς.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θέλει να συνεχίσει το ταξίδι της στη διοργάνωση και να συνεχίσει να παλεύει για το Final Four του Βελιγραδίου. Το Περιστέρι Βwin θα υποδεχθεί (19:30) τη Βόννη στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου με μοναδικό στόχο να κάνει το 1-1 και να στείλει τη σειρά σε Game 3 καθοριστικό στη Γερμανία.

Το Gazzetta στέκεται στην... αλύγιστη ομάδα του Σπανούλη σε όλη τη διοργάνωση, αλλά και στους Γερμανούς που είναι πολύ επικίνδυνοι εκτός έδρας.

Το refuse to lose Περιστέρι

Το Περιστέρι Bwin έχει κάνει ήδη μια πετυχημένη πορεία στη διοργάνωση, αλλά η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά και δεν μπορεί παρά να ονειρεύεται και το Final Four. Μπορεί να έχασε το πρώτο ματς στη Γερμανία κόντρα στη Βόννη, αλλά έχει το Game 2 στην Ελλάδα και θέλει να δείξει για άλλη μια φορά πως είναι αλύγιστο στο BCL. Όπως το έχει κάνει σε τόσες και τόσες περιπτώσεις φέτος, δείχνοντας την σκληράδα του και παλεύοντας με όλες του τις δυνάμεις για τις υπερβάσεις του.

Στον πρώτο γύρο είχε όμιλο με Μάλαγα, Λε Μαν και Σομπατέλι. Το κομβικό ματς ήταν το 4ο εκτός έδρας κόντρα στη Σομπατέλι. Εκεί παιζόντουσαν πολλά. Όμως η ομάδα του Σπανούλη παρουσιάστηκε έτοιμη, επικράτησε με 90-87 κι έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Τελικά με ρεκόρ 3-3 πήγε στο play in.

Και εκεί έδειξε ξανά ότι δεν... πεθαίνει . Επικράτησε με το εντυπωσιακό 92-110 στο Βίλνιους κόντρα στη Ρίτας, ενώ νίκησε και 83-80 στην Ελλάδα για να περάσει στη φάση των 16.

Αλλά σε εκείνη τη φάση, έκανε κάτι που σπάνια γίνεται και έδειξε το μέταλλο που έχει φτιάξει με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με τρεις ήττες, αφού έχασε εντός από Χάποελ Ιερουσαλήμ και εκτός από Καρσίγιακα και Τενερίφη. Όλοι το ξέγραψαν. αλλά το Περιστέρι απάντησε με εκκωφαντικό τρόπο σε όλους.

Νίκησε με 76-73 την Καρσίγιακα εντός έδρας, καθάρισε τη Χάποελ με 76-61, ενώ κατάφερε να κάνει τη μεγάλη νίκη στο Περιστέρι κόντρα στην Τενερίφη και σε συνδυασμό την ήττα της Χάποελ να περάσει στην επόμενη φάση, στους 8. Αν υποτιμήσεις το Περιστέρι, μπορεί να το πληρώσεις ακριβά και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι Γερμανοί.

Οι... σπεσιαλίστες στα εκτός έδρας Γερμανοί

Από την άλλη έχουμε τη Βόννη που έχει το προβάδισμα της σειράς, αφού επικράτησε στην Γερμανία και χρειάζεται άλλη μια νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση. Οι Γερμανοί είναι και οι τροπαιούχοι, δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Και ας μην παίζει πλέον στη Βόννη ο θαυματουργός Σορτς.

Είναι σκληρή ομάδα οι Γερμανοί και εντυπωσιακοί μέχρι στιγμής στα εκτός έδρας. Χάρη στα εκτός έδρας, βρίσκονται στη φάση των 8 και παλεύουν να πάνε στο Final Four του Βελιγραδίου.

Η Βόννη στον πρώτο γύρο είχε όμιλο με Μπούργος, Μπουρσασπόρ και Χολόν. Οι τέσσερις ομάδες είχαν το ίδιο ρεκόρ 3-3 στο τέλος του ομίλου, αλλά η Βόννη ήταν πρώτη στην τετραπλή ισοβαθμία. Και για να το κάνει αυτό χρειάστηκε δύο διπλά. Επικράτησε της Μπουρσασπόρ στην Τουρκία, αλλά και της Χολόν στην 5η αγωνιστική.

Στη συνέχεια είχαμε τη φάση των 8, όπου βρέθηκε σε όμιλο με Γαλατά, Λούντβιγκσμπουργκ και Ντιζόν. Κατέκτησε την πρώτη θέση με 5 νίκες και 1 ήττα, ανεβάζοντας την απόδοση της. Έκανε σημαντικό διπλό μέσα στη Γαλλία επί της Ντιζόν για την 3η αγωνιστική, ενώ έβγαλε το δεύτερο διπλό κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ με 85-81. Τώρα θα έρθει στο Περιστέρι για άλλο ένα διπλό για την πρόκριση στο Final Four.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα