BCL: Τζάμπολ στο Final Four της Μάλαγα

Τζαμπολ στο F4 του BCL

bet365

Το «Palacio de Deportes Jose Maria Martin Carpena» της Μάλαγα υποδέχεται το φετινό Final Four του BCL καθώς την Παρασκευή (12/5) θα δοθεί το τζάμπολ στους δύο ημιτελικούς.

Τενερίφη ή Χάποελ; Μάλαγα ή Βόννη; Στο τέλος μόνο μία ομάδα θα είναι εκείνη που θα πανηγυρίζει στην Ανδαλουσία για την κατάκτηση του φετινού BCL.

Βέβαια το ελληνικό ενδιαφέρον θα ήταν μεγαλύτερο εάν υπήρχε και η ΑΕΚ στο «καρέ» του φετινού Final Four ωστόσο αναμένονται και πάλι μεγάλα ματς, ξεκινώντας από τους ημιτελικούς της Παρασκευής (19/5). Την αυλαία θα ανοίξει το παιχνίδι της Τενερίφης με την Χάποελ Ιερουσαλήμ (18:30) ενώ θα ακολουθήσει το ματς της γηπεδούχου Μάλαγα με την Βόννη (21:30).

Και οι δύο ημιτελικοί θα μεταδοθούν «ζωντανά» από το Cosmote Sport 9.

Μερικά χρήσιμα στοιχεία για τους δύο ημιτελικούς.

ΜΑΛΑΓΑ - ΒΟΝΝΗ

  • Η Μάλαγα έφτασε στα ημιτελικά του BCL για πρώτη φορά και θα προσπαθήσει να γίνει η τέταρτη ισπανική ομάδα θα διεκδικήσει τον τίτλο του BCL, μετά τις Lenovo Tenerife, San Pablo Burgos και BAXI Manresa.
  • Η Telekom Baskets Bonn έφτασε για πρώτη φορά στους ημιτελικούς του BCL και θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη Γερμανική ομάδα που θα επικρατήσει σε έναν ημιτελικό Φάιναλ Φορ. Η Bonn έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στο BCL εναντίον ισπανικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων δύο αυτής της σεζόν (εναντίον της BAXI Manresa).
  • Η Telekom Baskets Bonn (86,7%) και η Unicaja (85,7%) έχουν το υψηλότερο ποσοστό νικών μεταξύ όλων των ομάδων στο BCL αυτή τη σεζόν, με τη γερμανική ομάδα να κερδίζει 13 από τους 15 αγώνες της ενώ η Μάλαγα νίκησε στους 12 από τους 14 αγώνες της αυτή τη σεζόν.
  • Η Unicaja σκοράρει 117,5 πόντους ανά 100 κατοχές, έχοντας την υψηλότερη επιθετική επίδοση από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο BCL το 2022/23· Η Ουνικάχα είχε 72,1 κατοχές ανά παιχνίδι, τις περισσότερες από τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτό το Final Four του BCL.
  • Η Bonn έχει το υψηλότερο ποσοστό εξασφάλισης των διεκδικούμενων επιθετικών ριμπάουντ καθώς οι παίκτες της άρπαξαν το 37,5% αυτών.
  • Ο Dario Brizuela έχει σκοράρει 16,2 πόντους ανά παιχνίδι στους πέντε αγώνες του BCL που έπαιξε με την Unicaja από την αρχή του Μαρτιου 2023, αφού είχε κατά μέσο όρο 11,1 πόντους ανά παιχνίδι στα προηγούμενα οκτώ ματς.
  • Ο TJ Shorts II έχει κατά μέσο όρο 18,7 πόντους και 7,1 ασίστ ανά παιχνίδι στο BCL. Ο γκαρντ της Βόννης σημείωσε λιγότερους από 12 πόντους σε αγώνα BCL στη μοναδική επίσκεψή του σε ισπανικό έδαφος (είχε 5 πόντους κόντρα στη BAXI Manresa την 1η Φεβρουαρίου)

ΤΕΝΕΡΙΦΗ - ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ.

  • Αυτός θα είναι ο τρίτος αγώνας ατο BCL μεταξύ της Lenovo Tenerife και της Hapoel Bank Yahav Jerusalem. Οι δύο ομάδες μοιράζονται από μία νίκη.
  • Η Lenovo Tenerife θα παίξει σε ημιτελικό BCL για τέταρτη φορά (2017, 2019 & 2022). Οι Ισπανοί εξακολουθούν να είναι αήττητοι στους ημιτελικούς ενώ δέχθηκαν λιγότερους από 75 πόντους σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια.
  • Η Hapoel Bank Yahav Jerusalem έφτασε στα ημιτελικά του BCL για πρώτη φορά και θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα του Ισραήλ πουθα αγωνιστεί σε τελικό - για αυτό, πρέπει να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε πέρσι η Hapoel Holon: να κερδίσει τη Lenovo Tenerife στα ημιτελικά (78-71).
  • Η Lenovo Tenerife έχει 48,6% εντός παιδιάς, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των ομάδων στο BCL το 2022/23.
  • Η Χάποελ Ιερουσαλήμ δέχεται 101,7 πόντους ανά 100 κατοχές, κάτι που συνιστά την καλύτερη αμυντική επίδοση από οποιαδήποτε ομάδα στο BCL αυτή τη σεζόν. Επίσης, δέχεται μόνο 16,1 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, που είναι οι λιγότεροι από κάθε άλλη ομάδα.
  • Ο Giorgi Shermadini (Lenovo Tenerife) απέχει εννέα πόντους για να γίνει μόνο ο δεύτερος παίκτης με 900+ πόντους στην ιστορία του BCL (ο Vojtech Hruban έχει 996). Ο Σερμαντίνι σημείωσε 14 πόντους στον ημιτελικό της περασμένης σεζόν χωρίς να αστοχήσει ποτέ (6/6).

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα