ΑΕΚ - Βόννη 66-73: Έχασε το +17, χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο (vids)

bet365

Η Βόννη (2-1) επέστρεψε από το -17 και επικράτησε της ΑΕΚ (1-2) με 73-66 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 3η αγωνιστική του BCL.

Η ΑΕΚ έκανε ένα σχεδόν τέλειο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Βόννη. Κράτησε τους Γερμανούς δίχως καλάθι για 7 λεπτα και προηγήθηκε με διψήφια διαφορά.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία άλλη κουβέντα. Εντελώς διαφορετική. Η Βόννη ανταπέδωσε με το ίδιο αμυντικό... νόμισμα, κράτησε την ΑΕΚ για 8 λεπτά δίχως καλάθι και όχι ανέτρεψε τη διαφορά, αλλά προηγήθηκε.

Άντεξε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να έχει πολλές κακές επιλογές και έφυγε νικήτρια σε ένα σημαντικό ματς για τη συνέχεια του BCL.

Το ματς

Άμυνα για σεμινάριο. Πρώτης τάξεως. Η ΑΕΚ του Ηλία Καντζούρη κατάφερε να κρατήσει τη Βόννη στους 23 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Με σερί 18-0

Με εξαιρετικές άμυνες και ένα απίθανο σερί που άφησε τη γερμανική ομάδα δίχως πόντο για 7 λεπτά! Από το 11-12 υπέρ της Βόννης, το σκορ έγινε 29-12 με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να παίρνει... φωτιά από την περιφέρεια.

Η ΑΕΚ έφτασε τη διαφορά μέχρι τους 17 πόντους (34-17), σε ένα διάστημα που είχε πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές: Στρέλνιεκς 12 πόντους, Μίτσελ 9, ΜακΓκρίφ 8 και Φρέζιερ 7 ασίστ.

Η αντίδραση της Βόννης ήταν δεδομένη. Αρχικά έριξε τη διαφορά τους 11 πόντους (34-23), προτού ο Βασίλης Ξανθόπουλος σημειώσει το buzzer beater για το 36-23.

Η σημαντικότερη επιτυχία της ΑΕΚ στο 1ο μέρος ήταν ο περιορισμός του Ερέρα (2ος σκόρερ της Βόννης, είχε 2π. στο πρώτο) και τους Σορτς στο μεγαλύτερο διάστημα, αφού ο πλέι μέικερ σημείωσε μεν 7 γρήγορους πόντους, αλλά... κόλλησε στους 9.

Το απίθανο δεκάλεπτο της Βόννης

Η Βόννη ξεκίνησε την 3η περίοδο πιο δυνατά. Ένα σερί 5-0 και ένα επί μέρους 12-6, με τρίποντα από τους Μόργκαν και Σορτς, έριξε τη διαφορά στους 7 πόντους (42-35). Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ έχει τρία λάθη (τα 2 ο Μίτσελ).

Η διαφορά της ΑΕΚ χάθηκε στο... παρά ένα, με τη Βόννη να μειώνει σε 45-44, με την ΑΕΚ να μην έχει φρεσκάδα στην επίθεση και να κάνει πολλα λάθη στην άμυνά της.

Η ομάδα του Καντζούρη έμεινε χωρίς καλάθι για 8 λεπτά στην 3η περίοδο, σκοράροντας μόνο με βολές. Το αποτέλεσμα ήταν η Βόννη να κάνει ένα επί μέρους 22-4 (!) και να προηγηθεί με 52-46 μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά.

Στην 3η περίοδο η άμυνα της Βόννης «στραγγάλισε» την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα το ένα λάθος να διαδέχεται το επόμενο. Και φυσικά ο Τιμ Φρέζιερ χρεώθηκε 40 ατομικό φάουλ.

Ο Αντώνης Κόνιαρης με τρίποντο έδωσε την... ανάσα που ζητούσε η Ένωση (54-51), όμως το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν η διάρκεια.

Το πρόβλημα, ωστόσο, για την ΑΕΚ ήταν στον (μη) περιορισμό του Σορτς. Ο γκαρντ της Βόννης έφτασε τους 11 πόντους στο 2ο ημίχρονο (21 στο 34') έχοντας 3/3 τρίποντα.

Οι πόντοι του κρατούσαν τους Γερμανούς μπροστά στο σκορ (61-53, 34').

Ο Καντζούρης αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, βάζοντας τον Φρέζιερ στο παρκέ, παρά τα 4 φάουλ.

Ένα γκολ φάουλ του Στρέλνιεκς έβαλε την ΑΕΚ ξανά στο ματς (61-56). Και ο Μίτσελ με μία κίνηση σήμα κατατεθέν κάτω από το καλάθι, μείωσε σε 61-58!

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να μειώσει στον πάντο και η Βόννη με φόλοου κάρφωμα του Κράτζερ πήγε το ματς στο 63-58 (4 λεπτά πριν το τέλος).

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι άστοχη στις βολές (11/19) και η αντίπαλός της είχε τον έλεγχο του ματς (65-59). Ο Στρέλνιεκς έδωσε ακόμα μία ανάσα στη μαχητική ΑΕΚ (65-62).

Και ο ΜακΓκρίφ με μία απίθανη τάπα πάνω στον Κράτζερ ξεσήκωσε το κλειστό. Ό,τι ακριβώς ήθελε η Ένωση.

Ο Στρέλνιεκς έκανε ένα ολόσωστο φάουλ πάνω στον Κράτζερ, ο οποίος αστόχησε σε ζευγάρι βολών, αλλά η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία.

Πλήρωσε τα λάθη

Η ΑΕΚ έκανε μία σημαντική επίθεση όλη λάθος (λάθος πάσα του Στρέλνιεκς από μέσα προς τα έξω), ο Σορτς έκλεψε και κέρδιζε και αντιαθλητικό φάουλ, με 1:53 στο ρολόι.

Η Βόννη πήρε μόλις ένα πόντο (1/2 βολές ο Σορτς) και η τύχη του αγώνα πήγε πάλι σε κιτρινόμαυρα χέρια. Ο Φρέζιερ πιστοποίησε ότι είναι σε κακό βράδυ (επιθετικά) με άστοχο τρίποντο και ο Σορτς τιμώρησε την άμυνα με λει απ (68-62, 1:04 για το τέλος).

Ο Στρέλνιεκς έκανε ακόμα ένα λάθος, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό και μάλιστα τραυματίστηκε στην προσπάθειά του!

Ο Παπαδάκης είχε 1/2 βολές, 35 δεύτερα πριν το φινάλε, η ΑΕΚ μείωσε σε 68-63 και αναζητούσε ένα μικρό θαύμα.

Ο Σορτς έκανε τους πόντους του 26 και το σκορ 70-63 με δύο εύστοχες βολές, 20.9 για το τέλος. Ο Γουίλαιμς με τρίποντο έκανε το 70-66 (6.5 δεύτερα) και η οριστική τύχη του αγώνα θα κρίνονταν στις ελεύθερες βολές. Της Βόννης.

Μόνο που η ΑΕΚ δεν πρόλαβε να κάνει φάουλ και δέχτηκε τρίποντο για το τελικό 73-66.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αντεπίθεση που έκανε η Βόννη στην 3η περίοδο. Αλλά οριστικά κρίθηκε στο κρεσέντο του Σορτς στα κρίσιμα λεπτά της 4ης.

MVP: Ο Τι Τζέι Σορτς με 26 πόντους, τους 15 στο δεύτερο ημίχρονο.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μόργκαν με 8 ριμπάουντ (και 4 πόντους) και μπόλικη δουλειά στην άμυνα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Άλεξ Μάντσεν με 4 ατομικά φάουλ σε 7 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το επί μερους 29-10 των Γερμανών στην 3η περίοδο και οι 12/23 βολές.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ έκανε ένα σούπερ 1ο ημίχρονο. Και μετά χάθηκε. Προσπάθησε να βρει λύσεις, αλλά ουσιαστικά το ματς χάθηκε στην άμυνα. Ενώ στο πρώτο περιόρισε τα ατού της Βόννης, στο δεύτερο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-12, 36-23, 46-52, 66-73.

6673

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα