Basketball Champions League: Οι αντίπαλοι των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστερίου

Νίκος Καρφής
Basketball Champions League: Οι αντίπαλοι των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστερίου

bet365

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι έμαθαν τους αντιπάλους τους στους ομίλους του BCL και έπεσαν στα δύσκολα.

Στη φάση των ομίλων του BCL θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι, με τις τρεις ελληνικές ομάδες να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση της διοργάνωσης που διεξήχθηε το μεσημέρι της Πέμπτης, παρουσία του πρώην φόργουορντ των κιτρινόμαυρων, Ντούσαν Σάκοτα.

Η Βασίλισσα κληρώθηκε στον μαζί με τις Βόννη (Γερμανία, Καρσίγιακα (Τουρκία) και Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία) στον δεύτερο όμιλο.

Από την πλευρά του ο Δικέφαλος του Βορρά θα παίξει με τις Ντιζόν (Γαλλία), Σάσαρι (Ιταλία) και μία εκ των Λέφσκι (Βουλγαρία), Κορμέντ(Ουγγαρία), Μάλαγα (Ισπανία), Σιαουλάι (Λιθουανία), Ντεν Μπος (Ολλανδία) ή Kάρχου(Φινλανδία).

Τέλος η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία), Μπνέι Χερζλίγια (Ισραήλ) και Τενερίφη (Ισπανία) στο όγδοο όμιλο.

Αναλυτικά οι όμιλοι του BCL

Group A

Στρασμπούρ
Φάλκο
Μούρθια
Ομάδα από τα προκριματικά

Group B
ΑΕΚ
Καρσίγιακα
Βόννη
Ρέτζιο Εμίλια

Group C
Χολόν
Οστάνδη
Γαλατάσαραϊ
Λέγκια

Group D
Νίμπουρκ
Ιγκοκέα
Μπιλμπάο
Μπαχτσεσεχίρ

Group E
Χάποελ Ιερουσαλήμ
Λούντβιγκσμπουργκ
Νταρουσάφακα
Ομάδα από τα προκριματικά

Group F
Μανρέσα
Ρίγα
Λιμόζ
Ομάδα από τα προκριματικά

Group G
Ντιζόν
Σάσαρι
ΠΑΟΚ
Ομάδα από τα προκριματικά (Λέφσκι (Βουλγαρία), Κορμέντ(Ουγγαρία), Μάλαγα (Ισπανία), Σιαουλάι (Λιθουανία), Ντεν Μπος (Ολλανδία) ή Kάρχου(Φινλανδία).

Group H
Τενερίφη
Ρίτας Βίλνιους
Περιστέρι
Μπνέι Χερζίλια

Το format

Oι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Η κάθε ομάδα θα παίξει έξι ματς στη φάση των ομίλων και από κάθε γκρουπ ο πρώτος θα περάσει κατευθείαν στη φάση των 16. Οι 2οι και οι 3οι του κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους γιανα διεκδικήσουν εισιτήριο για τη φάση των 16.

Στη φάση των «16» θα γίνουν τέσσερις νέοι όμιλοι και οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ θα πάνε στην 8άδα. Εκεί θα έχουμε σειρές best of three για να κριθεί ποιοι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Final 4.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα