ΑΕΚ: Έχει μεγαλύτερα προβλήματα από έναν αποκλεισμό

ΑΕΚ: Έχει μεγαλύτερα προβλήματα από έναν αποκλεισμό

ΑΕΚ: Έχει μεγαλύτερα προβλήματα από έναν αποκλεισμό

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου είδε τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από το BCL, αλλά διαπιστώνει ότι αυτή η εξέλιξη είναι η λιγότερο δυσάρεστη για την Ένωση.

Η ΑΕΚ έχει άλλα, μεγαλύτερα προβλήματα. Ο αγωνιστικός αποκλεισμός της είναι ένα... πταίσμα. Σήμερα, 15 Δεκεμβρίου, ανοίγει ο φάκελος που είχε καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ για να λάβει την αδειοδότηση της.

Δεν θα ανοίξει μόνο της ΑΕΚ, αλλά όλων των ομάδων. Με σκοπό να διαπιστωθεί αν η ΑΕΚ (και η κάθε... ΑΕΚ) έχει τηρήσει όσα γράφονται μέσα σε αυτό. Αυτό είναι κάτι που θα περιμένουμε να μάθουμε.

Μόλις χθες, ανήμερα του αγώνα με τη Φάλκο - που σήμανε τον αποκλεισμό από την Ευρώπη από την 1η φάση - ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μπλόκαρε τους λογαριασμούς της ΑΕΚ, για να μπορέσει να εξασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονται.

Τα ban παραμένουν στον αριθμό 12, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις για το... σβήσιμό τους, πριν από αρκετές εβδομάδες. Και πως να γίνει; Όλοι οι διακανονισμοί που πρέπει να ρυθμιστούν έχουν... ρυθμιστεί ξανά προηγούμενα. Και ένας νέος διακανονισμός διαθέτει πολλά και διάφορα εμπόδια.

Αλλαγές... next year!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ρόστερ της ΑΕΚ δεν μπορεί να ενισχυθεί. Δεν μπορεί καν να αλλάξει παίκτες που δεν... κάνουν - σύμφωνα με τον χρόνο συμμετοχής τους - δεν μπορεί να αλλάξει καν έναν αθλητή που «έφυγε» από τη ζωή!

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 άτομα. Και παίζουν... σκάρτοι 7.5!

Επιτρέψτε μας να εξηγηθούμε. Ο Χουάν Βαουλέτ έχει... χαθεί. Ο χρόνος του περιορίζεται από 3 έως 5 λεπτά. Χθες ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα και μετά στον πάγκο για το υπόλοιπο του ματς.

Οι δύο μικροί δεν παίζουν (Σαξιώνης, Καρλής). Ο Ανδρέας Πετρόπουλος δεν πήρε δευτερόλεπτο συμμετοχής. Ενώ και ο Μαυροειδής που ήταν θετικός στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο (και λόγω της εμφάνισης του Γκρίφιν) είδε το ματς από την καλύτερη θέση του γηπέδου.

Όλοι αυτοί είναι 5. Και μας αφήνουν υπόλοιπο 7 αθλητών. Και μόνο που το ματς πήγε στο... νήμα, είναι άθλος. Των παικτών, του Δέδα, του κόσμου.

Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Το πλάνο έχει πάρει... περίπατο

Από το καλοκαίρι το ρόστερ... φωνάζει ότι δεν είναι αρκετό. Αλλά η ΑΕΚ έχει εγκλωβιστεί στα χρέη και στα ban. Τότε πληρώθηκαν την τελευταία στιγμή και οι παίκτες απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής. Τώρα; Άγνωστο. Η ΑΕΚ κλήθηκε να πληρώσει άλλες οφειλές (στους περσινούς παίκτες) για να γλιτώσει τη δυσάρεστη αίσθηση της αφαίρεσης βαθμών. Σε άλλους η ΑΕΚ πρέπει να καταβάλει τα χρωστούμενα για την εφορία.

Μέσα σε λίγες προτάσεις έχουν περάσει χιλιάδες ευρώ. Και είναι και άλλα που πρέπει να βρεθούν. Για να πληρωθούν και άλλες υποχρεώσεις.

Ακόμη και ο Δέδας «υποχρεώθηκε» να αλλάξει τα λεγόμενά του, περί ετοιμότητας τον Δεκέμβριο. Η ΑΕΚ είναι διαφορετική σε σχέση με το καλοκαίρι. Διαφορετική σε σχέση με πριν από δύο μήνες. Σύμφωνοι σε αυτό. Αλλά ο ίδιος ο κόουτς παραδέχτηκε ότι δεν είναι έτοιμη ακόμη.

Μη λησμονούμε ότι η ΑΕΚ «έχασε» και δύο (υποψήφιους νέους) παίκτες. Και αν πιστέψουμε την επίσημη εκδοχή ότι ο Τέρανς Φέργκιουσον δεν είχε δεσμευτεί με την ΑΕΚ και πως η ΑΕΚ επέλεξε να στραφεί σε σέντερ (που ήθελε και πριν και δεν τον έχει αποκτήσει ακόμη), τότε ο Ραϊβόντε Ράις χάθηκε εξαιτίας των ban.

Είχε δώσει τελεσίγραφο, αυτό εξέπνευσε και ο παίκτης πήγε στον Ιωνικό.

Υ.Γ.: Υπάρχει και κάτι άλλο, οικονομικής φύσεως, που αφορά την ΚΑΕ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.