Γκλιν Ουότσον στο gazzetta.gr.: «Γεννήθηκα στο Σικάγο, αλλά ο ΛεΜπρόν είναι Νο1, όχι ο Τζόρνταν» (vids)

Γκλιν Ουότσον στο gazzetta.gr.: «Γεννήθηκα στο Σικάγο, αλλά ο ΛεΜπρόν είναι Νο1, όχι ο Τζόρνταν» (vids)

Γκλιν Ουότσον στο gazzetta.gr.: «Γεννήθηκα στο Σικάγο, αλλά ο ΛεΜπρόν είναι Νο1, όχι ο Τζόρνταν» (vids)

bet365

Ο Γκλιν Ουότσον θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια. Τότε που δεν μπορούσε να κερδίσει τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Κάπως έτσι μοιάζει και η σχέση των... μικρών με τους... μεγάλους στο ελληνικό μπάσκετ. Και πείσμωσε. Τα καμώματά του ταπείνωσαν κοτζάμ ΑΕΚ και ο Αμερικανός γκαρντ ξετύλιξε τη ζωή του στο gazzetta.gr. Για τον ΛεΜπρόν, τον Τζόρνταν, τον Τάι Λόουσον.

Σε μία μικρή μπασκέτα. Στην αυλή του σπιτιού τους. Ο Γκλιν Ουότσον και τα δύο αδέρφια του σκάρωναν τα δικά τους παιχνίδια. 3...2...1... Ο χρόνος τελειώνει και χρειάζεται ένα νικητήριο σουτ.

Ο μικρός Γκλιν μοχθούσε για να το πετύχει και να κερδίσει τα μεγάλα αδέλφια του. Μάταια! Τα πειράγματα μετά τα ματς, έδιναν και έπαιρναν. Με τον γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου να είναι ο μόνιμος αποδέκτης. Και να μην μπορεί να απαντήσει. Ήταν μόνιμα στην πλευρά του ηττημένου.

Όχι για πάρα πολύ. Εκείνα τα μονά αποτέλεσαν τα πρώτα σκληρά μαθήματα για τον μπασκετμπολίστα που μερικά χρόνια αργότερα έμελλε να... εκτελέσει την ΑΕΚ!

Από το Μπέλγουντ, 10 λεπτά έξω από την πόλη του Σικάγο, στη Νεμπράσκα. Και από εκεί στο Λαύριο και τώρα στη Ρόδο.

Σε μία υπερβολή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Γκλιν Ουότσον μετέφερε τα ταλέντα του στο νησί του Αιγαίου. Όπως έκανε το είδωλό του, ο ΛεΜπρόν Τζείμς, όταν άφηνε το Κλίβελαντ για το Μαϊάμι.

Μοιάζει με μπασκετική ύβρις, αλλά ένα γέννημα θρέμμα του Σικάγο, λατρεύει τον ΛεΜπρόν. Και θεωρεί τον MJ Νο2! Η ηλικία βλέπετε. Μεγαλώνοντας ο Γκλιν Ουότσον έβλεπε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Και θαύμαζε τους Ντερόν Ουίλιαμς και Κρις Πολ.

Αυτοί αποτελούν την έμπνευσή του. Και θα ήταν περήφανοι, μετά απ' όσα έκανε στο παρκέ κόντρα στην ΑΕΚ.

Μία ιστορία που δεν θα είχε γραφτεί, αν ο Τάι Λόουσον είχε αποκτηθεί από τον Κολοσσό. Η μη επίτευξη της συμφωνίας με τον ΝΒΑερ άνοιξε τον δρόμο στον Ουότσον! Αν έχει τύχη, διάβαινε, λένε. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει και τύχη. Και θράσος.

Μίλησε στο gazzetta.gr λίγη ώρα μετά τη νίκη των Ροδιτών επί της ΑΕΚ, αποτέλεσμα που τους έδωσε ώθηση για τη συμμετοχή στα φετινά playoffs.

Ο παιδικός του βίος δεν έκρυβε μία σκοτεινή ιστορία. Όπως λέει στο gazzetta.gr. «Μεγάλωσα στο Μπέλγουντ, μία πόλη δέκα λεπτά μακριά από το Σικάγο. Είχα μία όμορφη παιδική ηλικία, ήμουν μαζί με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου. Παίζουνε και αυτά μπάσκετ και με βοήθησαν να γίνω καλύτερος και να φτάσω μέχρι εδώ. Υπήρχε βία στην πόλη μου, αλλά όχι κάτι τρελό. Δεν μεγάλωσα βλέποντας άσχημα πράγματα. Οι γονείς μου, οι οποίοι είχαν καλές δουλειές, φρόντισαν να με κρατήσουν στο σωστό δρόμο και μακριά από μπελάδες».

Όπως και άλλοι μπασκετμπολίστες, έτσι και ο Ουότσον... ερωτεύτηκε το άθλημα σε μικρή ηλικία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δοκίμασε πρώτα το κλισέ αμερικάνικο φούτμπολ.

«Έπαιξα πρώτη φορά σε μικρή ηλικία. Και αυτό ήταν, το αγάπησα. Ήδη έπαιζαν τα αδέρφια μου, οπότε ήταν εύκολο να παίξω αμέσως. Το αγάπησα. Νωρίτερα, είχα δοκιμάσει να παίξω αμερικάνικο φούτμπολ, σε δύο θέσεις, quarterback και wide receiver. Αλλά το μπάσκετ ήταν αυτό που προτίμησα».

ΛεΜπρόν ή Τζόρνταν;

Γέννημα θρέμμα του Σικάγο και ο αγαπημένος του παίκτης θα έπρεπε να είναι ο Μάικλ Τζόρνταν. Και όμως... Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ηλικία του. Ο Ουότσον ανδρώθηκε στην εποχή του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Όπως λέει στο gazzetta.gr, αυτός είναι ο αθλητής που θαυμάζει.

«Ο ΛεΜπρόν είναι ο αγαπημένος μου, αλλά οι Ντερόν Ουίλιαμς και Κρις Πολ έχουν επηρεάσει το παιχνίδι μου, αφού παίζουμε στην ίδια θέση», αποκρίθηκε όταν τον ρωτήσαμε για τον αγαπημένο του παίκτη.

Η επόμενη ερώτηση ήταν φυσιολογική: «Ο ΛεΜπρόν και όχι ο Μάικλ Τζόρνταν;».

«Λατρεύω τον ΛεΜπρόν και τον τρόπο που παίζει το άθλημα, με τον σωστό τρόπο, αλλά μου αρέσει και ο Τζόρνταν επίσης. Αλλά πιστεύω ότι είναι Νο2», ήταν η απάντησή του.

Ο Ουότσον μπορεί να θαύμαζε τον ΛεΜπρόν, αλλά όταν έπαιζε με τα αδέρφια του δεν ένιωθε και τόσο... ΛεΜπρόν. Ήταν ο μικρότερος και ο ΝτιΆντρε με τον Ντιμίτρι φρόντιζαν να του θυμίζουν ποιοι είναι το «αφεντικό».

«Είναι αλήθεια πως δεν μπορούσα να φαντάζομαι στα οικογενειακά μονά πως είμαι ο ΛεΜπρόν. Τα αδέρφια μου είναι καλοί στο μπάσκετ, με πείραζαν και δεν με άφηναν να κερδίζω. Από αυτή τη διαδικασία, ωστόσο, έγινα καλύτερος. Ήμουν πάντα και ο πιο μικροκαμωμένος (όσο συνέχιζα να παίζω) και πάντα έπαιζα απέναντι σε καλύτερους γκαρντ. Και αυτό με βοήθησε να φτάσω σε αυτό το επίπεδο», εξήγησε στο gazzetta.gr.

Το απίθανο καλάθι με την ΑΕΚ!

Δεν ήταν μόνο η φάση του αγώνα. Ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Και όμως, ο Ουότσον το έκανε να μοιάζει τόσο απλό. Δεν ήταν. Αλλά το έκανε. Όπως λένε και στα μέρη «and one»! Καλάθι και φάουλ. Και τι καλάθι. Προσπάθεια σχεδόν από την πίσω πλευρά του ταμπλό!

«Είδα τον ψηλό της ΑΕΚ να με οδηγεί σε εκείνη την πλευρά. Προσπάθησα να πασάρω στο ποστ, αλλά έπαιξαν καλή άμυνα. Είδα τον αντίπαλο γκαρντ να γυρίζει για μία στιγμή του κεφάλι του, ανέβασα ταχύτητα για να φτάσω στο σημείο που σούταρα και το έκανα. Μου αρέσει να παίρνω τέτοια σουτ. Όχι συνέχεια, αλλά μου αρέσει να έχω την μπάλα στο τέλος και να επιχειρώ κάτι με μεγάλο δείκτη δυσκολίας», είπε ο Ουότσον.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιρροή των συμπαικτών του: «Με πίεζαν να βρω ρυθμό. Να προσπαθήσω να τους βοηθήσω. Χάνω εύκολα σουτ και δεν κάνω σωστά τα Plays που συνήθως κάνω. Είμαι ενάμισι μήνα στην ομάδα και προσπαθώ να προσαρμοστώ. Με την ΑΕΚ ήμουν επιθετικός και εκτέλεσα σωστά. Ένιωσα ότι όλα ξεκίνησαν σωστά».

Ο... αντικαταστάτης του Λόσον!

Ο ερχομός του στη Ρόδο μοιάζει με ένα τερτίπι της τύχης. Αν ο Τάι Λόουσον είχε έρθει στη Ρόδο, όπως είχανε συμφωνήσει οι δύο πλευρές, ο Ουότσον θα ήταν σε μία άλλη ομάδα.

Όμως, η ιστορία δεν γράφεται με «αν». Αλλά με πράξεις. «Όταν μίλησα με τον κόουτς, μου εξήγησε την κατάσταση με τον Λόουσον. Με είχε δει να παίζω σε αρκετά βίντεο και από τη Νεμπράσκα και από το Λαύριο. Είδε την προοπτική μου. Μου είπε ότι του αρέσει το παιχνίδι μου και πως θα έχω μία ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα να μπει στα playoffs».

Η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ ήρθε γιατί «το ευχαριστηθήκαμε, παίξαμε μαζί, παίξαμε σωστά», εξήγησε ο Ουότσον. Και πρόσθεσε αναφορικά με τη συνέχεια: «Πρέπει πρώτα να παίξουμε το τελευταίο ματς και μετά να πούμε για τα playoffs. Αν φτάσουμε εκεί έχουμε μία μικρή ελπίδα. Ξέρουμε ότι εκεί θα πέσουμε λογικά πάνω στον Παναθηναϊκό ή το Λαύριο. Θα παλέψουμε, έχουμε εμπιστοσύνη και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Να μείνουμε πιστοί σε αυτό που κάνουμε και να βρούμε τι είναι το καλύτερο».

Τέλος, ρωτήσαμε τον 24χρονο γκαρντ για την εμπειρία να βρίσκει απέναντί του τον Κιθ Λάνγκφορντ, τον 10ο σκόρερ όλων των εποχών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ιδού τι μας αποκρίθηκε: «Είναι ένας απίθανος παίκτης, με μία μεγάλη καριέρα. Παίζει χρόνια στην Ευρώπη. Είναι απίστευτο να παίζω απέναντί του. Και μόνο που διαπιστώνεις πόσο καλά παίζει στην ηλικία των 38 ετών είναι απίστευτο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα