Άρης: Πρώτες επαφές για την άρση του ban

Άρης: Πρώτες επαφές για την άρση του ban

Άρης: Πρώτες επαφές για την άρση του ban

bet365

Η ΚΑΕ Άρης ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με πιστωτές της εταιρίες για την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών ενώ ενήμερη για κάθε κίνηση είναι και η FIBA.

Το περασμένο καλοκαίρι, η έλλειψη ρευστότητας οδήγησε την ΚΑΕ Άρης στην αναγκαστική επιλογή της δημιουργίας ομάδας υπό το καθεστώς περιορισμών καθώς δεν είχε τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις συμφωνίες που είχαν γίνει με τους οκτώ πρώην παίκτες (σ. σ. Μπάκνερ, Μαρμπλ, Κάμινγκς, Καββαδάς, Ουίβερ, Τζένκινς, Σανικίντζε Ντραγκίτσεβιτς) οι οποίοι έχουν δικαιωθεί από το BAT, με συνέπεια τη διατήρηση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών.

Στο ίδιο διάστημα, οι «κίτρινοι» προχώρησαν σε συμφωνία με τη FIBA (η οποία είχε προειδοποιήσει για τη μη έκδοση δελτίων για ομάδες με χρόνιες οφειλές απέναντι σε παίκτες) και δεσμεύτηκαν για τη σταδιακή πληρωμή των οφειλών με πρώτη δόση καταβολής τα τέλη του 2020. Έτσι η διεθνής ομοσπονδία άναψε το πράσινο φως για την έκδοση δελτίων. Ωστόσο, η σημαντική απώλεια εσόδων που είχε η ΚΑΕ (λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας) σε συνδυασμό με τα κατασχεμένα έσοδα, αφαίρεσαν τη δυνατότητα πληρωμών.

Αγωνιστικά, τα αποτελέσματα δημιουργίας ομάδας (υπό το καθεστώς περιορισμών) αναδείχθηκαν στη διάρκεια της περιόδου, φαίνονται επίσης από τη βαθμολογική θέση του Άρη δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Το αγωνιστικό αποτελέσματα σε συνδυασμό με το ποσό που χρειάστηκε η ΚΑΕ για να ανταποκριθεί στον φετινό οικονομικό προϋπολογισμό, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι φέτος θα πρέπει πάση θυσία να επιτευχθεί η άρση του ban ούτως ώστε να έχει η εταιρία τη δυνατότητα επιλογής παικτών από την ελεύθερη αγορά, δίχως μειονεκτήματα στη διαπραγμάτευση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΚΑΕ Άρης ήδη μπήκε σε διαδικασία επικοινωνίας με τους παίκτες, ενημέρωσε μάλιστα επισήμως τη FIBA για τις προτάσεις διακανονισμού που ήδη έχει καταθέσει. Ο στόχος που οριοθετήθηκε είναι να έχει κλείσει οι περισσότερες υποθέσεις μέχρι τα τέλη του Μάη.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα