Λαύριο: Έφτασε τις 15 νίκες και έκανε ρεκόρ στην ιστορία του!

Λαύριο: Έφτασε τις 15 νίκες και έκανε ρεκόρ στην ιστορία του!

Gazzetta team
Λαύριο: Έφτασε τις 15 νίκες και έκανε ρεκόρ στην ιστορία του!

bet365

Μεθυσμένη πολιτεία είναι το Λαύριο τη φετινή σεζόν καθώς η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ζει... μεγάλες στιγμές! Αποκορύφωμα; Η νίκη στο ΟΑΚΑ με την οποία έκανε και ρεκόρ στην ιστορία της!

Η τρελή πορεία του Λαυρίου δεν λέει να σταματήσει τη φετινή σεζόν καθώς βαδίζει από τη μία νίκη στην άλλη και παίζει με το... πόδι πατημένο στο γκάζι !

Με το «διπλό» στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ έφτασε τις 15 νίκες στην Basket League, αριθμός που ισοδυναμεί με ρεκόρ στην ιστορία του!

Όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ «το Λαύριο Megabolt κατορθώνει να γράφει ιστορία σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση όμως η χθεσινή επικράτηση του επί της ΑΕΚ είχε πραγματικά ιστορική αξία. Με αυτήν η ομάδα της λαυρεωτικής έφτασε τις 15 νίκες στη φετινή Basket League, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση της στην κανονική περίοδο, ήταν εκείνη των 14 νικών που είχε στη σεζόν 2017-18. Τότε βέβαια το Πρωτάθλημα είχε 14 ομάδες και 26 αγωνιστικές, ενώ φέτος το Λαύριο Megabolt έφτασε τις 14 νίκες σε 19 ματς και έχει ακόμη τρία μπροστά του, για να βάλει ψηλότερα τον πήχη.

Παράλληλα χθες στο ΟΑΚΑ, το Λαύριο Megabolt έφτασε τις επτά εκτός έδρας νίκες κανονικής περιόδου για να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ του αφού η ομάδα του 2017-18 είχε μετρήσει έξι διπλά. Ουδέποτε όμως η ομάδα του Χρήστου Σερέλη κατάφερε να κλείσει τη σεζόν με θετικό συντελεστή αποτελεσμάτων μακριά από την έδρα της, κάτι που θα κάνει φέτος αφού έχει ρεκόρ 7-3.

Σε ένα παιχνίδι 45 λεπτών, το Λαύριο Megabolt κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ περιόδου, κάνοντας μόλις οχτώ λάθη. Είχε από εννιά στα ματς με το Μεσολόγγι Baxi εντός, την ΑΕΚ εντός και το Περιστέρι επίσης εντός έδρας. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η αναλογία ασίστ/λαθών που είχε χθες η ομάδα του Χρήστου Σερέλη αφού είχε 26 ασίστ. Ο συντελεστής του 3,2 -1,8 είχε η ΑΕΚ- είναι ένας από τους μεγαλύτερους του φετινού Πρωταθλήματος αλλά ο μεγαλύτερος είναι εκείνος του 3,4 που είχε η ΑΕΚ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μεσολόγγι Baxi.

Οι 26 ασίστ αποτελούν ρεκόρ περιόδου για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη που είχε 25 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι αλλά και ρεκόρ τριετίας. Για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ασίστ από το Λαύριο Megabolt θα πρέπει να γυρίσουμε στις 3 Φεβρουαρίου 2018 όταν μέτρησε 33 στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries (117-87).

Σε ατομικό επίπεδο...

*Στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο καλύτερος, στατιστικά, Τάισον Κάρτερ. Ο Αμερικανός του Λαυρίου Megabolt είχε 31 βαθμούς στο ranking, δύο περισσότερους από τον εντός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels ενώ ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση του στο σκοράρισμα, έχοντας 24 πόντους όσους σημείωσε και κόντρα στην ομάδα της Ρόδου. Ήταν η δεύτερη «30άρα» επίδοση ranking για το φετινό Λαύριο Megabolt μετά τους 32 που είχε ο Άλφα Ντιαλό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

*Με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, ο Πέτρος Γερομιχαλός έφτασε τα 100 σε 112 αγώνες στη Basket League. 59 από αυτά τα μέτρησε ως παίκτης του Λαυρίου Megabolt και μάλιστα χθες έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Σον Έβανς που έχει 56.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόζι: «Δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο με το 3-0 επί της ΑΕΚ»!

Το Λαύριο φαβορί για την 2η θέση, «θαύμα» χρειάζονται ΑΕΚ και Προμηθέας

Σερέλης: «Αν βγούμε δεύτεροι, θα είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα»

ΑΕΚ - Λαύριο 94-97: Οι μάγκες του Σερέλη της έχουν πάρει τον... αέρα (vid)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα