ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 85-87: Αλύγιστη με Λάνγκφορντ! (vid)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 85-87: Αλύγιστη με Λάνγκφορντ! (vid)

bet365

Ο Κιθ Λάνγκφορντ πρόσθεσε ένα ακόμη buzzer beater στο πλουσιότατο βιογραφικό του και η ΑΕΚ (12-4) αποδείχθηκε αλύγιστη καθώς επικράτησε με 85-87 του ΠΑΟΚ (8-8) στην παράταση στο PAOK SPORTS ARENA.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απελπιστικά άστοχος στη διάρκεια του αγώνα καθώς πριν πάρει την τύχη της ΑΕΚ στα χέρια του είχε 2/12 σουτ. Επιβεβαίωσε όμως την κλάση του, δεν έδωσε την μπάλα σε κανένα στην τελευταία επίθεση της παράτασης (74-74 κ.α.) και την «έβαλε» στο καλάθι στην εκπνοή του χρόνου. Κι έτσι η ΑΕΚ των τεράστιων προβλημάτων – έπαιξε χωρίς τους Ζήση, Μορέιρα, Γιάνκοβιτς, Γκίκας, Μασιούλις, είδε τον Μάρκους Σλότερ να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο, έχασε και τον Κίνγκσλεϊ Μόουζες στην τελευταία περίοδο – απέδειξε ότι είναι αλύγιστη.

Η ΑΕΚ επένδυσε στο ένας εναντίον ενός αλλά και στην κακή χρήση των φάουλ από την πλευρά του ΠΑΟΚ καθώς την έστειλε 11 φορές στη γραμμή των ελευθέρων βολών κι έτσι άντλησε 10 πόντους. Το δικό της πρόβλημα ήταν ότι έκανε εύκολα το λάθος. Με εξαίρεση τον Μάλκολμ Γκρίφιν (9π. στο πρώτο δεκάλεπτο), ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλον αξιόπιστο τρόπο έκφρασης στην επίθεση, δεν του βγήκε και η δική του επένδυση στο τρίποντο (1/8). Η πρώτη περίοδος έκλεισε μ’ ένα εύστοχο σουτ δύο πόντων από τον Κιθ Λάνγκφορντ και με +2 (17-19) για την «Ένωση».

Διαγωνισμό τριπόντων και στη συνέχεια ρεσιτάλ λαθών και άστοχων επιθέσεων περιλάμβανε η αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου (26-29, 15’). Τεσσερσήμισι αγωνιστικά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, η ΑΕΚ είδε έναν ακόμη παίκτη να αποχωρεί με πρόβλημα καθώς το πόδι του Μάρκους Σλότερ «κόλλησε» στο παρκέ και ο Αμερικανός έφυγε υποβασταζόμενος.

Ένα δίλεπτο ηρεμίας και υπομονής στην επίθεση έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να ξεφύγει με +10 (27-37) μετά τη συμπλήρωση επτά λεπτών αφού στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ σε δύο περιπτώσεις δεν εκτέλεσε σωστά αιφνιδιασμούς τεσσάρων εναντίον δύο, πέταξε στα σκουπίδια αρκετές ελεύθερες βολές. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στα τελευταία δύο λεπτά καθώς ΠΑΟΚ κατευθύνθηκε περισσότερο από το ένστικτο της επιβίωσης στο παιχνίδι, έκανε 9-0 σερί αξιοποιώντας και τις ελεύθερες βολές και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 36-37 αφού η ΑΕΚ είχε διαδοχικές κακές επιλογές στην επίθεση.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε την απαιτούμενη ένταση στην άμυνα και με εξαίρεση τον Γκρίφιν στερήθηκε λύσεις στην επίθεση μετρώντας διαδοχικά χαμένα λέι απ. Αντιθέτως, η ΑΕΚ είχε το μακρινό σουτ από τον Λίνο Χρυσικόπουλο, σωστή επιθετική λειτουργία κι ένα πολύ καλό εξάλεπτο το οποίο την οδήγησε στο +7 (44-51, 24’). Αυτό που (και πάλι) της έλειψε όμως ήταν η διάρκεια, αλλά δεν πλήρωσε το τίμημα γιατί πλην του Τζος Κάρτερ – έδωσε έξι πόντους – οι γηπεδούχοι παρέμειναν δυσλειτουργικοί στην επίθεση (52-57, 30’).

Η ΑΕΚ ξέμεινε από σέντερ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου καθώς αποβλήθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής με πέντε φάουλ. Το χαμηλό σχήμα στοιχειοθέτησε την αναγκαστική επιλογή από τον Ηλία Παπαθεοδώρου κι ενώ θα περίμενε κανείς από τον να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ στη ρακέτα, το έκανε και πάλι μέσω των μακρινών σουτ του Κάρτερ (60-63, 32:30). Ο Μέικον κράτησε όρθια την ΑΕΚ καθώς οι δικοί του έξι πόντοι επανέφεραν τη διαφορά στο +9 (60-69, 34’). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο (64-71) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά αλλά είδαν και τον Μόουζες να αποχωρεί με αιμορραγία στη μύτη αλλά και την απόλυτη ανατροπή. Δύο τρίποντα του Κάρτερ (70-71) έφεραν τον ΠΑΟΚ σε απόσταση αναπνοής 100’’ πριν το τέλος καθώς ο Λάνγκφορντ σπατάλησε τρεις επιθέσεις της ομάδας του. Ακολούθησαν τέσσερις μαζεμένοι πόντοι από τον Ζερμέιν Λοβ που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στο +3 (74-71) 36.6’’ πριν το τέλος. Κι ενώ οι γηπεδούχοι έμοιαζε να είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους, δεν έβγαλαν άμυνα καθώς από τη συνεργασία Λοτζέσκι-Μέικον, ο δεύτερος βρήκε ελεύθερο τρίποντο (74-74), έχοντας δε την τελευταία επίθεση , ο Μπιτς ήταν άστοχος έξω από τα 6.75 και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Με το χαμηλό σχήμα να είναι ανάγκη, η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο στην περιφέρεια, ανταποκρίθηκε καλύτερα στην άμυνα με αλλαγές και προηγήθηκε με 77-83 (43’). Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης κράτησε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι (82-83, 39’) καθώς ο Λάνγκφορντ δεν αξιοποίησε τις επιθέσεις της ΑΕΚ. Ο Ζερμέιν Λοβ έφερε την απόλυτη ισορροπία (85-85) 17’’ πριν το τέλος της παράτασης. Στην τελευταία επίθεση της παράτασης η μπάλα πήγε στα χέρια του Λάνγκφορντ και ο Αμερικανός απέδειξε την κλάση του γιατί έχοντας χάσει όλα τα προηγούμενα σουτ, έβαλε αυτό που έπρεπε και η ΑΕΚ απέδρασε με το buzzer beater του Αμερικανού.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ έδειξε την προσωπικότητά της γιατί πάλεψε μ’ ένα σωρό προβλήματα και ο Κιθ Λάνγκφορντ τη δική του διότι ήταν απελπιστικά άστοχος στη διάρκεια του αγώνα αλλά έβαλε το buzzerbeater στην παράταση

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μέικον έκανε καταπληκτικό παιχνίδι για την ΑΕΚ, ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Κιθ Λάνγκφορντ τους έκλεψε τη δόξα με το buzzer beater.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Δημήτρης Κατσίβελης έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα καθώς ήταν ο μοναδικός που περιόρισε τον Γκρίφιν.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Έλστον Τέρνερ πέρασε σχεδόν απαρατήρητος για τον ΠΑΟΚ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τι άλλο; Το καλάθι του Λάνγκφορντ

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Τα περισσότερα από τα 15 χαμένα δίποντα του ΠΑΟΚ ήταν λέι απ. Η ΑΕΚ έκανε πολύ εύκολα το λάθος με συνέπεια να μην είχε διάρκεια στην απόδοσή της

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το buzzer beater του Κιθ Λάνγκφορντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-37, 52-57, 74-74 (κ.α.), 85-87 (παρ.)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα