Άρης - Λαύριο 89-94: Το Λαύριο «βύθισε» τον Άρη (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Λαύριο 89-94: Το Λαύριο «βύθισε» τον Άρη (vid)

bet365

Το Λαύριο (10-4) «βύθισε» τον Άρη (4-9) καθώς επικράτησε στο Nick Galis Hall με 89-94 αφήνοντας τους «κίτρινους» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Άρης θα καταθέσει ένσταση υποστηρίζοντας ότι μέτρησε εκπρόθεσμο σουτ τριών πόντων

Το Λαύριο συνέχισε την τρομερή πορεία του και μάλιστα κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον Άρη στο Nick Galis Hall. Οι φιλοξενούμενοι βασίστηκαν στην αθλητικότητα και στο μακρινό σουτ. Ο Άρης δεν κατάφερε να «ματσάρει» την αθλητικότητα του αντιπάλου και μετά από αυτή την ήττα βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. Δικαιολογημένα παράπονα των «κίτρινων» για τη διαιτησία του Παναγιώτη Αναστόπουλου.

Το Λαύριο σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στο πρώτο ημίχρονο καθώς ακούμπησε σ’ αυτό το 62% στα σουτ εντός παιδιάς ενώ μετά τα 0/4 τρίποντα που είχε στα πρώτα τέσσερα λεπτά, στη συνέχεια είχε 7/10! Ο Άρης είχε περισσότερες επιθέσεις και με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα επιθετικά ριμπάουντ (13) ήταν περισσότερα από τα αμυντικά (9). Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 10-4 στα μισά της περιόδου, αλλά το Λαύριο βρήκε μακρινά σουτ και μείωσε σε 18-17 (10’).

Πάνω σ’ αυτό πάτησε και στη δεύτερη περίοδο όταν ξέφυγε με 23-29 (13:30). Ο Άρης χτύπησε στη ρακέτα με τους Ντραγκίτσεβιτς, Μιλόσεβιτς και Κουζέλογλου, προηγήθηκε με 32-29 στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου κι έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι όταν πήγε τη διαφορά στο +8 (42-34, 18’). Το Λαύριο είχε υποδειγματική αντίδραση καθώς σ’ αυτά τα 120’’ έκανε επιμέρους σκορ 1-11 και πήγε στα αποδυτήρια με +2 (43-45).

Το Λαύριο βασίστηκε στην αθλητικότητα αλλά και στο μακρινό σουτ του, ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (47-57, 24’) και θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει προϋποθέσεις νίκης, αλλά ο Μάριο Τσάλμερς σημείωσε 12 πόντους στο διάστημα που ακολούθησε έως το τέλος της 3ης περιόδου, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι (60-67, 30’).

Το Λαύριο διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ καθώς παρότι εγκλωβίστηκε από την άμυνα του Άρη, οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών στην επίθεση με συνέπεια να πετάξουν στα σκουπίδια διαδοχικές ευκαιρίες για να μειώσουν τη διαφορά (68-76, 34’). Επενδύοντας στο ένας εναντίον ενός, το Λαύριο προσπάθησε να «κλειδώσει» τη νίκη καθώς πήγε τη διαφορά στο +12 (73-75, 36:30).

Στην ύστατη προσπάθεια επιστροφής, ο Άρης μείωσε σε 83-87 (39’). Εκεί μια απόφαση του Παναγιώτη Αναστόπουλου εξόργισε τους ανθρώπους του Άρη καθώς υπέδειξε φάουλ στον Τσάλμερς και οι βολές του Κάρτερ έδωσαν… ανάσα στο Λαύριο, για να ακολουθήσει η τεχνική ποινή του Ανδρικόπουλου στον Κουζέλογλου! Οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε δύο ελεύθερες βολές (83-89), ο Άρης προσπάθησε να επιστρέψει με δυο εύστοχα μακρινά σουτ αλλά οι βολές του Κόζι έγραψαν τον επίλογο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί είναι καλύτερη και πιο αθλητική ομάδα, συν τοις άλλοις σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά τόσο στα σουτ εντός παιδιάς όσο κι έξω από τα 6.75.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ντιαλό, Κάρτερ και Γερομιχαλός έκαναν τρομερή δουλειά στην επίθεση για το Λαύριο, ειδικά ο τελευταίος με την ευστοχία του στο μακρινό σουτ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κόζι είχε μέτρια παρουσία για τρία δεκάλεπτα αλλά στο τέταρτο ήταν στο παρκέ σε εκτέλεση και οργάνωση.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Τζαμάλ Σούλερ και Κουίντον Ντεκόζι δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι για τον Άρη.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 1-11 του Λαυρίου στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτο ημιχρόνου καθώς από το -8 βρέθηκε στο +2 κι εκ τότε δεν έχασε τη διαφορά.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Λόγω έλλειψης αθλητικότητας ο Άρης δεν μπορούσε να ακολουθήσει το Λαύριο, ενώ η ομάδα της Αττικής είχε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τάπα του Ντραγκίτσεβιτς στον Μουράτο στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 43-45, 60-67, 89-94

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα