ΑΕΚ - Περιστέρι 91-59: Διασυρμός στο όνομα του Μέικον (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
ΑΕΚ - Περιστέρι 91-59: Διασυρμός στο όνομα του Μέικον (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (10-4) παρέσυρε το Περιστέρι (8-6) στο ντεμπούτο του Ντάριλ Μέικον, ο οποίος κάλυψε το κενό του Κιθ Λάνγκφορντ και ανάγκασε τον κόσμο στο ΟΑΚΑ να τον χειροκροτήσει όρθιος!

Φώτα... Κάμερες... Γυρίζουμε! Ο Ντάριλ Μέικον στην ΑΕΚ, επεισόδιο πρώτο. Η απουσία του Κιθ Λάνγκφορντ έκανε το ντεμπούτο του νέου αποκτήματος της «Βασίλισσας» ακόμη πιο ελκυστικό.

Και ο Μέικον παρέδωσε (18π.). Τόσο, που έκανε τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ (επιτρεπόμενες προσκλήσεις), ο οποίος έτσι και αλλιώς... διψάει για τον επόμενο ήρωα, να χειροκροτήσει τον Μέικον όρθιος, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου του έδωσε χρόνο (14:52) και Αμερικανός μέτρησε 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Μόνο που σε αυτό το ματς, η ΑΕΚ είχε και άλλα χέρια να βοηθήσουν. Και φυσικά το Περιστέρι. Εξαιρετικά κακό το πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και αν φώναζε στους παίκτες του ο Πεδουλάκης.

Από το ρευστό 19-17 του πρώτου δεκαλέπτου, όπου το Περιστέρι σκόραρε στο τέλος μόνο με βολές, το σκορ βρέθηκε στο 30-21 με ένα σερί 9-0 των «κιτρινόμαυρων». Και τον Μέικον, τον Χρυσικόπουλο και τον Ματσιούλις να δίνουν λύσεις.

Η ΑΕΚ είχε επιθετικό οίστρο, στην άμυνα... στραγγάλισε το Περιστέρι (0/8 τρίποντα στα πρώτα 25 λεπτά) και έτσι έμειναν οι βολές για να δίνουν σκορ στην ομάδα του Πεδουλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μέικον συνέχισε όπως στο πρώτο, σταμάτησε στους 15 πόντους, δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο... Λάνγκφορντ.

Όσο για το υπόλοιπο του ματς; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν χαλάρωσε, οι αλλαγές του Παπαθεοδώρου δεν έκοψαν τη φόρα κα όταν βρέθηκε και ο τρόπος να μπαίνουν τα τρίποντα (5/15 στο πρώτο, 3/3 στο δεύτερο) όλα ήταν πιο εύκολα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ έκανε όλα τα μικρά σωστά: 6 μπλοκ, 8 κλεψίματα, μόλις 6 λάθη! Και φυσικά σκυλίσια άμυνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο τίτλος ανήκει στον Μέικον. Πρώτη εμφάνιση, με μία ουσιαστικά προπόνηση για το νέο απόκτημα της ΑΕΚ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Αρκετοί. Θα διαλέξουμε τον Λίνο Χρυσικόπουλο (11π., 4 ασίστ), ο οποίος κάνει ακόμη ένα καλό ματς μετά την επιστροφή του.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Αρκετοί. «Ξεχώρισε» ο Γκουτιέρεζ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί 9-0 που επέτρεψε στην ΑΕΚ να ξεφύγει με 30-21.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αρχοντική τάπα του Μόουζες στον Τζόουνς στο ξεκίνημα του αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ τίποτα, το Περιστέρι τα πάντα!

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 44-28, 67-42, 91-59.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα