Καμπερίδης: «Δεν υπάρχει θέμα Τσάλμερς»

Gazzetta team
Καμπερίδης: «Δεν υπάρχει θέμα Τσάλμερς»

bet365

Ο Σάββας Καμπερίδης αναφέρθηκε στις αγωνιστικές αδυναμίες του Άρη, εξήγησε γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει προσθήκη και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησης του Μάριο Τσάλμερς.

Ο προπονητής του Άρη αρχικά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το πώς ο Άρης ξεκίνησε τα δύο ημίχρονα στην ήττα από το Περιστέρι. «Προφανώς χάσαμε δίκαια το παιχνίδι καθώς το Περιστέρι ήταν καλύτερο. Δεν ξέρω για ποιον λόγο η ομάδα ξεκίνησε έτσι το παιχνίδι τόσο στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι στιγμές που φαίνεται ότι δεν έχουμε τη συγκέντρωση και την πνευματική ετοιμότητα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός αγώνα απέναντι σε ομάδα ποιοτική και ικανή. Μετά, μοιραία κυνηγάμε στο σκορ. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε ενέργεια παίζοντας ζώνη. Μαζέψαμε το σκορ αλλά κι εκεί κάναμε σουτ στο ένας εναντίον ενός, ενώ ο βασικός στόχος της επίθεσης ήταν η κυκλοφορία της μπάλας. Κατά κανόνα αυτά τα σουτ είναι άστοχα. Προφανώς για να γυρίσεις παιχνίδι πρέπει να βάλεις τα μεγάλα σουτ αλλά δεν τα καταφέραμε διότι ο τρόπος που λειτουργούμε στην επίθεση δεν είναι αυτός που θα μας δώσει τη νίκη», είπε και συμπλήρωσε. «Το πρες καθυστέρησης και η ζώνη άλλαξαν τις ισορροπίες στον αγώνα. Εκεί ελέγξαμε τη ροή του και το σκορ. Όταν παίζαμε μαν του μαν ήμασταν δύο ταχύτητες κάτω. Θα πρέπει να βελτιωθούμε εντυπωσιακά στην προσωπική άμυνα και στο πώς βοηθάει ο ένας τον άλλον».

Ρωτήθηκε για το αν υπάρχει η σκέψη προσθήκης και απάντησε. «Δε νομίζω ότι έχουμε δυνατότητα προσθήκης». Σε ερώτηση για το αν στοιχειοθέτησε ρίσκο η απόφαση στήριξης των Μιλόσεβιτς, Ντραγκίτσεβιτς λόγω των τραυματισμών τους, απάντησε: «Καταρχήν δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφή. Δεύτερον, ο τραυματισμός του Ντραγκίτσεβιτς ήταν χτύπημα και μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν ήταν ζήτημα έλλειψης γυμναστικής ή ηλικίας. Πάει πολύ καλά, ελπίζω ότι σύντομα θα τον έχουμε κοντά μας. Συν τοις άλλοις, δεν υπήρχε διαθέσιμος παίκτης. Έχουμε συζητήσει πολύ για τον Ουίγκινς, ένα παιδί που παίζει στο 3-4 κι έχει να παίξει μπάσκετ έναν χρόνο. Εσχάτως όλοι μάθατε ότι έχει βρει μια δουλειά κι έχει βάλει σε μια σειρά τη ζωή του την οποία δεν μπορεί να αφήσει. Άρα δεν είχαμε την πολυτέλεια. Αν μπορούσαμε να κάνουμε προσθήκη, θα ήταν απαραίτητη. Να πηγαίναμε σε Έλληνα παίκτη; Δεν μπορείς να πάρεις Έλληνα για έναν μήνα. Κι όταν επέστρεφαν οι δύο (Μιλόσεβιτς, Ντραγίτσεβιτς) τι θα γινόταν; Δέχεται ένας παίκτης να έρθει υπό αυτές τις συνθήκες; Τι χρήματα θα του δώσεις; Δεν είναι τόσο απλά και δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικές ήταν οι περιπτώσεις που συζητήσαμε».

Σε ερώτηση για τον Μάριο Τσάλμερς, ο Σάββας Καμπερίδης ήταν κατηγορηματικός. «Μίλησα μαζί του, μου είπε πριν το παιχνίδι ότι δεν ισχύει τίποτε», είπε επί των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Αμερικανό να έχει συμφωνήσει με ομάδα της G League.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα