Καμπερίδης: «Πολύ εύκολα δόθηκαν τα φάουλ στον Τσάλμερς»

Gazzetta team
Καμπερίδης: «Πολύ εύκολα δόθηκαν τα φάουλ στον Τσάλμερς»

bet365

Ο Σάββας Καμπερίδης αναφέρθηκε στην έλλειψη ομαδικότητας που χαρακτήρισε τον Άρη, αλλά και στις συνθήκες του αγώνα που επηρέασαν την ομάδα του.

Ο Σάββας Καμπερίδης εκτίμησε αρχικά ότι χάθηκε ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να είχε διαφοροποιήσει τον ρόλο του Άρη στο Πρωτάθλημα. «Το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για μας γιατί μια νίκη θα μας έδινε ένα περιθώριο να προσεγγίσουμε το υπόλοιπο Πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και μεγαλύτερους στόχους. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν παρουσιάστηκε στο επίπεδο πνευματικής ετοιμότητας που θα έπρεπε. Ήμασταν παθητικοί στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, γρήγορα μπήκαμε στον ρυθμό και στη ένταση που έπρεπε και ανακάμψαμε. Δεν είχαμε όμως την απαιτούμενη συγκέντρωση και ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές αλλά η εικόνα ήταν αυτή που υποψιαζόμασταν πριν από αυτόν», είπε και ρωτήθηκε για τον τρόπο διαχείρισης της άμυνας ζώνης του αντιπάλου. «Υπήρχε ένα κενό στο κέντρο της άμυνας ζώνης του αντιπάλου το οποίο ήθελα να το εκμεταλλευτούμε με συνεργασίες. Ακόμη όμως κι όταν πλησιάσαμε στη ρακέτα, δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει».

Ο προπονητής του Άρη στάθηκε περισσότερο στο ατομικό παιχνίδι της ομάδας του, κρίνοντας παράλληλα ότι δεν χρειάζεται να ενισχυθεί η ομάδα. «Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε τη νοοτροπία μας και τον τρόπο προσέγγισης των αγώνων. Εσείς βλέπετε τα αγωνιστικά κενά, προσωπικά θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των όσων ρέπει να διορθωθούν, μπορεί να γίνει εφόσον αρχίσουμε να σκεπτόμαστε πιο ομαδικά κι έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Δεν το κάναμε και στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στα περισσότερα που έχουμε χάσει».

Σε ερώτηση για το αν ο Άρης θα μπορούσε να πετύχει περισσότερο πράγματα αν είχε στη διάθεσή του τους Μιλόσεβιτς, Ντραγκίτσεβιτς. «Προφανώς είναι δύο ποιοτικοί κι έμπειροι παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να διαχειριστούν καταστάσεις και να διαβάσουν αυτό που τους δίνει το παιχνίδι. Και ο Κολοσσός όμως είχε την απουσία του Άντριτς. Δυστυχώς το μυαλό της ομάδας έχει χαλάσει γιατί προσεγγίζουμε ατομικά τα παιχνίδια , δίχως τη απαιτούμενη συγκέντρωση κι αυτός είναι ο ένας από τους δύο λόγους που χάσαμε σήμερα», απάντησε και ρωτήθηκε για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από τις… γενικότερες συνθήκες του αγώνα. «Προφανώς και επηρεάστηκε. Για να κάνεις ένα come back θα πρέπει να βγάλεις ένταση και ενέργεια στο γήπεδο. Να κερδίσεις στις επαφές κι εμείς κάποιες επαφές που φαινόταν ότι θα κερδίσαμε, τις χάσαμε. Ειδικά όμως στο δεύτερο ημίχρονο, σε κάποια σημεία, προστατεύτηκε ο Κολοσσός. Πολύ εύκολα δόθηκαν τα φάουλ στον Τσάλμερς που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου για μας».
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα