Παναθηναϊκός – Περιστέρι 76-57: Δεν ενθουσίασε, αλλά προετοιμάστηκε για την «διαβολοβδομάδα» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός – Περιστέρι 76-57: Δεν ενθουσίασε, αλλά προετοιμάστηκε για την «διαβολοβδομάδα» (vid)

bet365

Αν και για 26 λεπτά ο Παναθηναϊκός έφτασε τελικά σε μια άνετη επικράτηση επί του Περιστερίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 76-57 και έκανε το 5/5 στην Basket League.

Ο Παναθηναϊκός δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του στο ματς της 7ης αγωνιστικής κόντρα στο Περιστέρι ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη και να διατηρήσει το αήττητο (5/5) στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Άλλωστε ήταν ακόμα «νωπές» οι μνήμες από την ήττα της περασμένης Παρασκευής κόντρα στην Ζάλγκιρις Κάουνας με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να παρουσιαστούν αρκετά νωθροί για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Κάτι που οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και να μείνουν μέσα στο ματς.

Άλλωστε ακολουθεί για τον Παναθηναϊκό μια πολύ δύσκολη εβδομάδα αφού καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος στην EuroLeague με τα δύο ματς κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (15/12) και Άλμπα Βερολίνου (17/12).

Ο Μπεν Μπέντιλ ήταν εκείνος που ξεχώρισε με 15 πόντους έχοντας 4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/6 βολές και 3 ριμπάουντ, ενώ «διψήφιοι» ήταν επίσης οι Νέντοβιτς (11π., 3/5τρ.) και Παπαπέτρου (11π., 5ριμπ.)

Το ματς

Όπως φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχαν επηρεαστεί και μάλιστα παραπάνω από την προηγούμενη αναμέτρηση με την Ζάλγκιρις και την εντός έδρας ήττα. Οι «πράσινοι» έδειξαν αρκετά «μουδιασμένοι» και έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στην άμυνα «ζώνης» του καλά... διαβασμένου Αργύρη Πεδουλάκη. Άλλωστε ο τεχνικός του Περιστερίου έχει φάει ψωμί και αλάτι στο ΟΑΚΑ και γνωρίζει πολύ καλά τους «πράσινους». Και από το πρώτο δεκάλεπτο προσπάθησε να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στο παρκέ.

Το χαμηλό 13-14 υπέρ του Περιστερίου στην πρώτη περίοδο μαρτυράει του λόγου το αληθές, με τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα να ήταν πολύ άστοχοι με 1/8 τρίποντα (!) αφού δεν... έπαιρναν πόντους από τα σουτ που τους έδιναν οι φιλοξενούμενοι. Όμως από τη στιγμή που άρχισαν να μπαίνουν τα σουτ, να δυναμώνει η άμυνα και ταυτόχρονα να γυρίζει καλύτερα η μπάλα στην «πράσινη επίθεση το «ρευστό» 25-23 έγινε 34-23 χάρη σ' ένα σερί 9-0 των γηπεδούχων.

Αυτό ήταν και το καλύτερο διάστημα των παικτών του Παναθηναϊκού, με τον Μπεν Μπέντιλ (7π., 1/2δίπ., 1/1τρ., 2/2β.) να δίνει λύσεις, τον Κασελάκη να βοηθάει εξίσου και στις δύο πλευρές του παρκέ και το Μητογλου να είναι ιδιαίτερα θετικός (7π., 2/2δίπ., 1/1τρ.) στο διάστημα που αγωνίστηκε στο πρώτο μισό του ματς. Παρά το γεγονός ότι το «τριφύλλι» βρέθηκε στο +11, το Περιστέρι κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να μειώσει κατά το ήμισυ την διαφορά με τη λήξη του ημιχρόνου (36-31), με τον Πεδουλάκη παίρνει πράγματα και από τους 11 από τους 12 παίκτες που χρησιμοποίησε (σ.σ. μόνο ο Αθηναίου δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο).

Στην 3η περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Οι δύο ομάδες παρουσίασαν την ίδια, περίπου, εικόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν ενθουσίαζε αλλα διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, ενώ το Περιστέρι δεν άφηνε το «τριφύλλι» να ανοίξει πολύ την «ψαλίδα» της διαφοράς. Κάτι που έγινε στο 29' όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν για δεύτερη φορά στο ματς με 11 πόντους διαφορά (53-42) ύστερα από τρίποντο του (σαφώς και πιο ορεξάτου σε σχέση με τα προηγούμενα ματς), Μάρκους Φόστερ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σέλβιν Μακ, ο οποίος με τρίποντο έδωσε αέρα 14 πόντων στην ομάδα του με λήξη της 3ης περιόδοου (56-42). Η διαφορά έφτασ εκαι στο +21 για λογαριασμό τω «πρασίνων» τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα (71-50) με τον Παπαπέτρου να ήταν εκείνος που είχε ανεβάσει στροφές σ' εκείνο το διάστημα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στην άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ την ίδια ώρα ήταν καλύτερος στα σουτ εντος παιδιάς, στα ριμπάουντ, όπως επίσης και στην δημιουργία. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα τρίποντα μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη περίοδο οι «πράσινοι» είχαν 1/8 τρίποντα και στο υπόλοιπο ματς 9/22.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπεν Μπέντιλ ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο ματς έχοντας 15 πόντους με 4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/6 βολές.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με συνεχόμενα τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο βοήθησε να ανοίξει την διαφορά, ενώ ανεβασμένος παρουσιάστηκε και ο Φόστερ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Μικρή η προσφορά του Παναγιώτη Βασιλόπουλου σε αυτό το ματς έχοντας μόλις 2 πόντους με 1/3 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Όταν το «ρευστό» 42-37 του 26' έγινε 59-42 με επιμέρους 17-5 των «πρασίνων» οι οποίοι με το +17 του 31' είχαν «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η στιγμή που ο Γιώργος Παπαγιάννης εκμεταλλεύτηκε υποδειγματικά την alley oop ασίστ του Ιωάννη Παπαπέτρου, καρφώνοντας εντυπωσιακά στο καλάθι του Περιστερίου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός την αστοχία του πρώτου δεκαλέπτου και 14 λάθη, ενω το Περιστέρι το «φτωχό» 35% στα σουτ εντός παιδιάς στο σύνολο (18/51)

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 36-31, 56-42, 76-57

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα