Ηρακλής - ΑΕΚ 72-79: Ματσιούλις και Χρυσικόπουλος έκαναν τη διαφορά (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ηρακλής - ΑΕΚ 72-79: Ματσιούλις και Χρυσικόπουλος έκαναν τη διαφορά (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (6-0) συνέχισε την αήττητη πορεία στην Basket League, περνώντας νικηφόρα και από την έδρα του Ηρακλή (4-3). Καθάρισαν Ματσιούλις, Χρυσικόπουλος, έκανε ντεμπούτο ο Μόουζες. Σαρωτικός, αλλά όχι αρκετός ο Καββαδάς.

Το αήττητο της ΑΕΚ καλά κρατεί. Είτε είναι 6-0 (όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ, αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση για το ματς με τον ΠΑΟΚ), είτε 5-0 (αν αφαιρεθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ), είναι το ίδιο.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα και από το «Ιβανώφειο» κερδίζοντας τον Ηρακλή με 79-72. Σε ένα ματς που είχε δύο διαφορετικά ημίχρονο. Το πρώτο με διαγωνισμό... λαθών και το δεύτερο, όπου η ΑΕΚ διόρθωσε άμυνα και επίθεση και περιόρισε τον Ηρακλή.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Ζιάγκου υπέπεσε σε 19 λάθη, με την ΑΕΚ να περιορίζει τα δικά της σε 13. Άλυτο πρόβλημα για την ΑΕΚ η άμυνα στους αντίπαλους σέντερ με τον Καββαδά να κάνει.. πάρτι. Ντεμπούτο έκανε ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν... διαγωνισμός λαθών και άστοχων σουτ. Ο Ηρακλής είχε 12/27 και η ΑΕΚ 13/28.

Τις δύο ομάδες διέσωσαν τα σερί ορισμένων παικτών. Για τους γηπεδούχους ήταν ο Καββαδάς, που πέτυχε 13 πόντους απέναντι και στους τρεις ψηλούς της ΑΕΚ (Μαυροειδής, Μορέιρα, Μόουζες).

Για την ΑΕΚ ήταν αρχικά ο Κατσίβελης που έβαλε 7 γρήγορους πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μετά ήταν η σειρά του Λίνου Χρυσικόπουλου. Δώδεκα συνεχόμενοι πόντοι που έφεραν την ΑΕΚ από το 20-16 στο 30-21!

Ο Ηρακλής προσπάθησε να βρει λύσεις, κυρίως με τον Καββαδά και κατάφερε να μειώσει ξανά στο σκορ (32-31).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ βρήκε χώρο στην επίθεση. Ένα επί μέρους 11-3 της επέτρεψε να ξεφύγει με διαφορά 15 πόντων (56-41).

Ο Ηρακλής επιχείρησε να επιστρέψει στο παιχνίδι και όταν βρήκε λύσεις από το μακρινό σουτ και όχι μόνο απ' τον Καββαδά, κατάφερε να φτάσει μέχρι τους 6 πόντους (70-64).

Η ΑΕΚ άντεξε μέχρι το τέλος, χάρη στις βολές του Λάνγκφορντ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ βελτίωσε την άμυνά της. Βρήκε ασίστ (13) και περιόρισε τα λάθη της (13). Τα τρίποντα έδωσαν για μία ακόμη φορά τη λύση εκεί που έπρεπε (7/19)

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Ματσιούλις και Χρυσικόπουλος έδωσαν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γιάνκοβιτς στην άμυνα, με 3 κλεψίματα, 7 ριμπάουντ και ο Ζήσης που μπήκε και ηρέμησε τη νευρική ΑΕΚ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Χάτσερ, με 1 πόντο και 6 λάθη σε 19:55.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το επί μέρους 11-3 της ΑΕΚ που την έφερε στο +15.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κλέψιμο του Ζήση, το coast to coast και το τελείωμα της φάσης.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ηρακλής τα πολλά λάθη. Και την αδυναμία τους να βρούνε ισορροπία στην επίθεση, με την περιφέρεια να μη βοηθάει τον Καββαδά. Η ΑΕΚ την αστοχία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και την αστοχία τις βολές σε ένα κλειστό ματς (20/25). Και φυσικά την άμυνα επάνω στον Καββαδά στο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 31-37, 44-56, 72-79.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα