Χουγκάζ: «Στόχος να καθιερωθώ και να εξελιχθώ»

Gazzetta team
Χουγκάζ: «Στόχος να καθιερωθώ και να εξελιχθώ»

bet365

Ο Νίκος Χουγκάζ μίλησε για το φετινό του ξεκίνημα στην Basket League με τον Ιωνικό, τους στόχους που έχουν θέσει στη Νίκαια αλλά και τις δικές του, προσωπικές, φιλοδοξίες.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο esake.gr

– Κόντρα στο Λαύριο Megabolt σημειώσατε την πρώτη σας φετινή νίκη στη Basket League, πως προετοιμαστήκατε γι αυτό το παιχνίδι;
«Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι ήταν ένα από τα πιο σημαντικά της χρονιάς. Η ομάδα ερχόταν από τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και είπαμε με τα παιδιά πως θα δώσει ο καθένας το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που κερδίσαμε το παιχνίδι. Το θέλαμε περισσότερο».

– Αρχίσατε τη σεζόν με τέσσερις ήττες, ποιος είναι ο φετινός στόχος του Ιωνικού Ηellenic Coin;
«Σίγουρα το ξεκίνημα της ομάδας αυτή την σεζόν δεν μας ικανοποιεί, θα θέλαμε να είχαμε περισσότερες νίκες. Παρόλα αυτά πετύχαμε την πρώτη μας νίκη και προετοιμαζόμαστε για το δύσκολο πρόγραμμα που μας περιμένει. Στόχος του Ιωνικού Hellenic Coin φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία αλλά ταυτόχρονα η ανάδειξη και η εξέλιξη των νέων Ελλήνων και ξένων παικτών που τον απαρτίζουν».

– Η πρώτη νίκη συνέπεσε με το ντεμπούτο του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο της ομάδας. Πόσο επηρέασε και το άλλαξε ο νέος προπονητής;
«Δεν θα έλεγα ότι επηρεάστηκε η ομάδα. Εμείς σαν παίκτες όπως είπα και πριν πρέπει να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Τώρα το επόμενο παιχνίδι είναι σε δύο εβδομάδες περίπου και αυτό το διάστημα θα μας δώσει την δυνατότητα να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του νέου μας προπονητή και να δεθούμε σαν ομάδα».

– Πλέον αγωνίζεστε στη φυσική έδρα της ομάδας, το κλειστό του «Πλάτωνα».
«Είναι σημαντικό που επιστρέψαμε στην έδρα μας. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και το γήπεδο είναι ένα κόσμημα. Είναι ένα παλατάκι για τον δήμο. Και είναι κρίμα που δεν μπορεί να έρθουν οι φίλαθλοι μας στο γήπεδο».

– Εσύ έχεις αρχίσει εντυπωσιακά τη σεζόν. ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;
«Βρίσκω το ρόλο μου στο παιχνίδι. Ο δικός μου στόχος είναι να καταφέρω να καθιερωθώ και να εξελιχθώ».

– Πόσο σε βοήθησε η εμπειρία των ΗΠΑ;
«Πραγματικά οι εικόνες, οι εμπειρίες, οι αναμνήσεις και οι στιγμές που έζησα στην Αμερική θα μείνουν αξέχαστες. Είχα την τύχη να έχω για προπονητή έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον Mike McConathy αλλά και εξαιρετικούς συμπαίκτες οι οποίοι με βοήθησαν να προσαρμοστώ στο αμερικανικό παιχνίδι αλλά και στην ζωή τους. Σε αυτούς οφείλω την εξέλιξη σαν άνθρωπος αλλά και σαν αθλητής».

– Πόσο σε έχει επηρεάσει, σε έχει βοηθήσει ή σου προκαλεί πίεση ότι και οι δύο γονείς σου ήταν επιτυχημένοι αθλητές του μπάσκετ;
«Το ότι έχω δύο γονείς οι οποίοι είναι γνώστες του αθλήματος δεν μου προκαλεί καθόλου άγχος και πίεση αλλά χαρά και περηφάνια. Το θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα διότι μου χρήσιμες συμβουλές και αυτό με βοηθάει να εξελίξω το παιχνίδι μου αλλά και την νοοτροπία μου σαν αθλητής».

– Πως περιμένεις τη φετινή Basket League;
«Είναι μια περίεργη χρονιά. Θεωρώ πως θα υπάρχει ανταγωνισμός. Αν και θα πρέπει να περιμένουμε, όπως είναι η κατάσταση με τις αναβολές των παιχνιδιών, και κάποια αναπάντεχα αποτελέσματα».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE NEWS FEED