Μεσολόγγι - ΑΕΚ 66-87: Καταιγίδα... τριπόντων στο Αγρίνιο (vid)

Μεσολόγγι - ΑΕΚ 66-87: Καταιγίδα... τριπόντων στο Αγρίνιο (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (4-0) πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Μεσολογγίου (3-2), για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Μεσολόγγι. Φρόντισε να πάρει τον έλεγχο από την αρχή. Και οι νεοφώτιστοι του Ντίνου Καλαμπάκου, αυτή τη φορά δεν είχαν απάντηση.

Αποδέχτηκαν τη... μοίρα τους. Και όταν επιχείρησαν να κάνουν ένα come back, η ΑΕΚ είχε το... αποκούμπι των τριπόντων (11/28).

Το ματς

Ήταν θέμα ταχύτητας. Όταν η ΑΕΚ την ανέβασε, ξεμάκρυνε. Από το 14-11 υπέρ της ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν τέσσερις φορές πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και προηγήθηκαν με 27-16.

Αυτό ήταν αρκετό για να φέρει τη διαφορά στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου στους 15 πόντους (32-17).

Και αυτό που έκανε η ΑΕΚ στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν συντήρηση. Στο προβάδισμά της και στο χρόνο συμμετοχής. Φανταστείτε πως ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν πάτησε το παρκέ ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Και όμως, η ΑΕΚ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πολλές όμορφες συνεργασίας. Κανονικό μπάσκετ, δηλαδή.

Η ΑΕΚ έφτασε τη μέγιστη διαφορά μέχρι τους 26 πόντους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ είχε ξανά πάνω από 40% στα τρίποντα, έδωσε 18 ασίστ με 9 λάθη και έπαιξε εξαιρετική άμυνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Για ένα ακόμη ματς ο Ματ Λοτζέσκι (14π., 3 ριμπ,, 3 ασίστ). Από την αρχή ακολούθησε την αγαπημένη του συνήθεια και έδωσε σκορ από μακριά στην ΑΕΚ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο βασικός Δημήτρης Μαυροειδής έδωσε λύσεις (8π., 8 ριμπ., 2 ασίστ), ενώ ο Κατσίβελης είχε ακόμη ένα θετικό ματς (11π.) και καλή άμυνα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αμάρντι, με 2 πόντους σε 11:10 στο παρκέ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 12-11, η ΑΕΚ πάτησε... γκάζι, έκανε ένα επί μέρους 20-6 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και καθάρισε το ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Μπράουν έκανε τρία εντυπωσιακά καρφώματα. Το καλύτερο ήταν ένα άλει ουπ κάρφωμα από ασίστ του Φέργκιουσον.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ μόνο τη μικρή... κοιλιά στο δεύτερο δεκάλεπτο, τότε που κόλλησε στην άμυνα ζώνης. Το Μεσολόγγι την άμυνά του, τα πολλά λάθη (15 με 12 ασίστ) και τα 14 χαμένα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-32, 37-56, 50-68, 66-87.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα