Άρης - Ηρακλής 81-75: Ο… άλλος Άρης κέρδισε τον Γηραιό (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Ηρακλής 81-75: Ο… άλλος Άρης κέρδισε τον Γηραιό (vid)

bet365

Με τρομερά ψυχικά αποθέματα, ο Άρης επέστρεψε από το -12 και επικράτησε του Ηρακλή στο Nick Galis Hall με 81-75. Τρομερό παιχνίδι από τον Κουίντον ΝτεΚόζι, οι «κυανόλευκοι» περιορίστηκαν στους δύο πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά.

Το παιχνίδι της… ανατροπής έγινε στο Nick Galis Hall καθώς ο Άρης βρέθηκε με δώδεκα πόντους πίσω στο σκορ αλλά στην τελευταία περίοδο έκανε επιμέρους σκορ 21-9 και επικράτησε του Ηρακλή.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Άρη αποτυπώθηκε στο 14-0 μετά από περίπου 4:30 αγωνιστικά λεπτά, αλλά ο Ηρακλής μετά τα πέντε λάθη σ’ αυτό το διάστημα, συνήλθε κυρίως μέσα από τη δράση του Βασίλη Καββαδά (σ. σ. τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 11 πόντους και οκτώ ριμπάουντ) και πατώντας στην κυριαρχία του κάτω από τα καλάθια με τα έξι επιθετικά. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 24-22.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στη δεύτερη περίοδο. Αρχικά, ο Άρης άπλωσε την άμυνά του, κέρδισε μπάλες και επανέφερε τη διαφορά στο +9 (31-22, 12’), αλλά η συνέχεια ανήκε στον Ηρακλή. Οι «κυανόλευκοι» βρήκαν αυτό που οι «κίτρινοι» μάταια αναζήτησαν με 3/13 τρίποντα. Το επιμέρους σκορ των φιλοξενούμενων έως το τέλος του πρώτου μέρους έφτασε το 9-22 κι έτσι προηγήθηκαν με 40-44, παίρνοντας λύσεις από τους Τσίλντες, Σχίζα και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Ηρακλής διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς τιμώρησε την άμυνα ζώνης του Άρη με διαδοχικά εύστοχα σουτ τριών πόντων από τον Ολιβιέρ Χάνλαν (46-58, 25:30). Οι γηπεδούχοι κρατήθηκαν στο παιχνίδι χάρη στον Ντεκόζι και με ηγετική φυσιογνωμία στο τέλος της περιόδου τον Διαμαντή Σλαφτσάκη αλλά και buzzer beater του τελευταίου, μάζεψαν τη διαφορά (61-66) στο τέλος της περιόδου.

Με πρωταγωνιστή τον Ντεκόζι ο Άρης μείωσε στον πόντο (67-68, 34’). Ο Ηρακλής φάνηκε να ανακτά τον έλεγχο (69-73) αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν καλάθια στο transition παιχνίδι και με τον ίδιο πρωταγωνιστή έκαναν 10-0 σερί και προηγήθηκαν με 79-73 μετά την είσοδο του αγώνα στο τελευταίο λεπτό. Εκεί ο Μπόουλιν υπέπεσε σε παράβαση πέντε δευτερολέπτων στην επαναφορά. Μέσα από τη γραμμή των βολών, κυρίως όμως από τις κακές επιλογές του Ηρακλή στις δύο τελευταίες επιθέσεις, ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και περιόρισε τον Ηρακλή στους μόλις δύο πόντους παίρνοντας βοήθειες από παγκίτες, κάτι που δεν είχε ο Ηρακλής.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κουίντον ΝτεΚόζι ήταν ο πρωταγωνιστής του Άρη, ενώ ο Γιάννης Κουζέλογλου άγγιξε το doubledouble. Ο Μάριο Λιτλ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού με το μακρινό σουτ του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα κι έδωσε ισορροπία στην άμυνα του Άρη.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς παραμένει σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ ο Σούλερ μετά το εντυπωσιακό πρώτο πεντάλεπτο… εξαφανίστηκε. Ο Ηρακλής δεν πήρε βοήθειες από τους Τσαϊρελη, Βεργίνη, Μουρ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ξεκάθαρα η άμυνα του Άρη στα τελευταία 12-13 αγωνιστικά λεπτά του αγώνα που οδήγησε στο επιμέρους σκορ 26-9

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεινοπάθησε στη ρακέτα με τα επιθετικά ριμπάουντ, ο δε Ηρακλής ήταν κάκιστος στην transition άμυνά του

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το buzzerbeater Σλαφτσάκη στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 40-44, 61-66, 81-75
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα