ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Γαλατσόπουλος: «Περνάει σε νέα εποχή το πρωτάθλημα με την ΕΡΤ»

Γαλατσόπουλος: «Περνάει σε νέα εποχή το πρωτάθλημα με την ΕΡΤ»

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για τα κριτήρια της Basket League που πέρασαν με την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου και προανήγγειλε τη συνεργασία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είπε στη Συνέντευξη Τύπου του Super Cup: «Μετά την οριστική διακοπή της Basket League, λόγω της πανδημίας, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις, που στόχο έχουν την περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ. Να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής, η τήρηση των οποίων θα ελέγχεται από τον ΕΣΑΚΕ, τις ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες τους, που "ματώνουν" καθημερινά για τις ομάδες τους. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου και στόχο έχει την διαφύλαξη του υγιούς αθλητισμού, για να προστατεύονται οι ιδιοκτήτες και να προσελκύουμε νέους επενδυτές.

Το Super Cup είναι ένας νέος θεσμός, προσαρμοσμένος σε ευρωπαϊκά πρότυπα και είναι μια γιορτή, για όλη την οικογένεια Στις δύσκολες στιγμές που επικρατούν με τον κορονοϊό, κάνουμε το πρώτο βήμα για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ελπίζουμε από του χρόνου να υπάρχουν και οι φίλαθλοι στις κερκίδες. Έφτασε η ώρα να απολαύσουμε το μπάσκετ σαν γιορτή. Πρέπει να κάνουμε τολμηρά βήματα και να αφήσουμε πίσω το παρελθόν».

Για την ΕΡΤ δήλωσε: «Το νέο ξεκίνημα θα γίνει, θα είναι επιτυχημένος και το πρωτάθλημα περνάει σε μια νέα εποχή».