Τηλεοπτικά Basket League: Η ΕΡΤ «σπάει το ρόδι» μετά από 19 χρόνια!

Αντώνης Καλκαβούρας
Τηλεοπτικά Basket League: Η ΕΡΤ «σπάει το ρόδι» μετά από 19 χρόνια!

bet365

To gazzetta.gr αποκαλύπτει την σχεδόν οριστική συμφωνία της Δημόσιας Τηλεόρασης με τον ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 Κατηγορίας, που μετά από 19 χρόνια επιστρέφουν σε ένα και μάλιστα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι! Οι λεπτομέρειες του deal και η πρόβλεψη για τη νέα σεζόν στην προοπτική ανόδου του Ολυμπιακού.

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον απομένει η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, καθώς επίσης και οι υπογραφές σε ένα συμβόλαιο που θα έχει τριετή διάρκεια και θα βάλει την Basket League σε όλα τα ελληνικά σπίτια.

Ο λόγος για την σχεδόν οριστική συμφωνία ανάμεσα στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και την διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης, για όλους τους αγώνες της νέας σεζόν, γεγονός που σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην τηλεοπτική κάλυψη της Α1 Κατηγορίας, που πλέον θα έχει όλες τις ομάδες της κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη.

H έξαρση της πανδημίας και οι συνέπειές της στα οικονομικά των συλλόγων, που πλέον δεν μπορούν να προσβλέπουν ούτε σε έσοδα από τα εισιτήρια, συσπείρωσε τις ομάδες, ενώ η βούληση της Πολιτείας να στηρίξει το πρωτάθλημα μπάσκετ, συνέβαλε στην αποδέσμευση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ από τον τελευταίο χρόνο δέσμευσής τους με την Cosmote TV.

To deal αναμένεται να κλείσει σε εκλογικευμένο ποσό που θα ξεπερνάει ελαφρώς τα 4 εκατομμύρια Ευρώ (οι αρχικές απαιτήσεις του Συνδέσμου δεν έπεφταν κάτω από τα πέντε), ενώ η ΕΡΤ θα προσφέρει και διαφημιστικό χρόνο της τάξεως των 370.000 Ευρώ στον ΕΣΑΚΕ. «Πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» θα εισπράξουν τα ίδια χρήματα που προέβλεπε η συμφωνία τους με το συνδρομητικό κανάλι, ενώ οι υπόλοιπες 11 ομάδες θα λάβουν πάνω-κάτω το ίδιο ποσό που έλαβαν πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι όταν επισημοποιηθεί η συμφωνία, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ θα επιστρέψουν στην Cosmote TV περίπου το 30% από το συνολικό ποσό που εισέπραξαν πέρυσι και το οποίο αντιστοιχεί στα χρήματα που έπρεπε να τους έχουν κρατηθεί λόγω της πρόωρης διακοπής της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Το νέο συμβόλαιο θα έχει τριετή διάρκεια και οι ιθύνοντες της Δημόσιας Τηλεόρασης έχουν προβλέψει το ενδεχόμενο αύξησης του ετήσιου τιμήματος, έτσι ώστε μελλοντικά να εντάξουν στο πακέτο και τον Ολυμπιακό. Αν κι εφόσον πάρει το εισιτήριο της ανόδου κι επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα