Κολοσσός: Πάει για το colpo grosso με Βουγιούκα!

Κολοσσός: Πάει για το colpo grosso με Βουγιούκα!

Αντώνης Καλκαβούρας
Κολοσσός: Πάει για το colpo grosso με Βουγιούκα!

bet365

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr ο σύλλογος της Ρόδου έχει προσεγγίσει τον 35χρονο σέντερ, για να φορέσει την φανέλα του, με όρο που θα του δίνει την ελευθερία του για ομάδα της Euroleague.

Η συμφωνία με τον Ηλία Καντζούρη, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία και προέρχεται από ένα σύντομο, πλην όμως πετυχημένο πέρασμα από τον πάγκο του Ηρακλή, ήταν μία κίνηση ουσίας αλλά και εντυπωσιασμού για τους Ροδίτες, που μετά από δύο αποτυχημένες χρονιές στην Α1 Κατηγορία, θέλουν να χτίσουν μία ομάδα που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της στο επόμενο πρωτάθλημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με τους διοικούντες τον Κολοσσό, ο 47χρονος τεχνικός με την 6ετή διεθνή προϋπηρεσία ως assistant-coach (Ζάλγκιρις, Ούνικς Καζάν και Μπάμπεργκ), έχει προσεγγίσει τον Ίαν Βουγιούκα (παραμένει χωρίς ομάδα), θέλοντας να ανιχνεύσει τις προθέσεις του.

Ο πολύπειρος σέντερ, που πριν από έναν μήνα έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, το τελευταίο διάστημα συμμετέχει στις προπονήσεις του Πανερυθραϊκού (στον οποίο αγωνίζεται ο αδελφός του Άλεξ) και περιμένει μία καλή πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Πολύ πρόσφατα, άλλωστε, ο Ρικ Πιτίνο εξεπλάγην όταν έμαθε ότι ο πρώην παίκτης του στους «πράσινους» είναι free agent και έσπευσε να εκδηλώσει δημόσια την απορία του σε σχετικό tweet.

Η αλήθεια είναι ότι υπό άλλες συνθήκες και χωρίς τις οικονομικές απώλειες που προκαλεί η πανδημία στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ, ο Βουγιούκας θα είχε ήδη υπογράψει σε ευρωπαϊκό σύλλογο, αν κι εφόσον δεν είχε ανανεώσει τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές.

Με τα τωρινά δεδομένα, όμως, παραμένει χωρίς συμβόλαιο και όσο περνούν οι μέρες και οι περισσότερες ομάδες (που θα μπορούσαν να τον πληρώσουν) «κλείνουν» τα ρόστερ τους, μειώνονται και οι πιθανότητες να βρει την πρόταση που θέλει, πριν αρχίσει η σεζόν.

Εκεί ακριβώς στηρίζεται και λογική της σκέψης του Κολοσσού, που του έχει καταθέσει μία αρκετά δελεαστική πρόταση, με βάση το budget για τη νέα σεζόν, με το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος αν κι εφόσον δεχθεί πρόταση από ομάδα που αγωνίζεται στην Euroleague. Ο νέος τεχνικός των Ροδιτών, μάλιστα, επικοινώνησε μαζί του, του ανέλυσε πλήρως τον ρόλο που θα έχει στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και του ζήτησε να σκεφτεί την πρόταση και να του δώσει σύντομα την οριστική του απάντηση.

Οι πληροφορίες του gazzetta.gr, πάντως, αναφέρουν ότι ο απόφοιτος του Σεντ Λούις δεν καλοβλέπει την συγκεκριμένη προοπτική και δύσκολα θα αποδεχθεί την πρόταση του Κολοσσού.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα