Σαν σήμερα: Ο Φώτσης «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό με 6/6 τρίποντα! (vid)

Σαν σήμερα: Ο Φώτσης «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό με 6/6 τρίποντα! (vid)
Πριν από ακριβώς εννέα χρόνια ο Παναθηναϊκός κέρδιζε με 101-94 τον Ολυμπιακό στην παράταση και κατακτούσε το 9ο σερί πρωτάθλημα και το 32ο στην ιστορία του.

Ήταν 5 Ιουνίου 2011 και ο 4ος τελικός του πρωταθλήματος στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει να κάνουν το «break» της έδρας στον πρώτο τελικό που είχε διεξαχθεί στο ΣΕΦ και είχαν πάρει τον πρώτο λόγο όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για την σεζόν 2010-11.

Ο Ολυμπιακός το μόνο που είχε καταφέρει ήταν μειώσει τη σειρά σε 2-1 ύστερα από τη νίκη του στο φαληρικό παλέ κατά τη διάρκεια του 3ου τελικού της σειράς. Όμως στην αναμέτρηση που ακολούθησε, ο Αντώνης Φώτσης φρόντισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να καλύψει και το «κενό» του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα!

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (83-83 ο κανονικός αγώνα) αφού ο Ρομέιν Σάτο δεν είχε καταφέρει να ευστοχήσει σε σουτ από τη γωνία με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Κάτι που δεν σταμάτησε να κάνει ο... άχαστος «Μπάτμαν» ο οποίος είχε τελειώσει εκείνο το ματς με 22 πόντους έχοντας 1/1 δίποντο, 6/6 τρίποντα και 2/2 βολές! Ο Μάικ Μπατίστ τον είχε συμπληρώσει ιδανικά με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης ήταν το «κλειδί» του αγώνα έχοντας αγωνιστεί 42 λεπτά με 16 πόντους και 7 ασίστ.

Για τον Ολυμπιακό του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα, ενώ άλλους 16 πόντους είχε πετύχει ο Γιάννης Μπουρούσης:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου, Μπατίστ 22, Φώτσης 22 (6), Σάτο 9, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 6, Καλάθης 16, Καϊμακόγλου 11 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Γκόρντον 2, Σπανούλης 18 (4), Πρίντεζης 11 (1), Μπουρούσης 16, Κέσελ, Πελεκάνος 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 9 (1), Γλυνιαδάκης 4, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 8 (2).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα