Ιστορική συμφωνία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έστω κι από σπόντα

Ιστορική συμφωνία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έστω κι από σπόντα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την (διά της τεθλασμένης) συμφωνία των δύο ομάδων αφού καμία δεν επιθυμεί του «ερυθρόλευκους» στην Basket League της επόμενης σεζόν.

Κρίσιμο Δ.Σ αύριο στον ΕΣΑΚΕ μαθαίνω, με πολλές ομάδες να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Αν ο κορονοϊός επηρεάζει οικονομικά Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό φανταστείτε πόσο περισσότερο (αναλογικά πάντα) επηρεάζει τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δεν φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί. Οχι λόγω ικανοτήτων, αλλά περισσότερο επειδή δε θέλει να χαλάσει τις ισορροπίες που υπάρχουν.

Θέλει 14 ομάδες, θέλει να επικυρώσει τη βαθμολογία, θέλει όμως και να μείνει στην κατηγορία ο Άρης κι ο αγαπημένος του ΠΑΟΚ.

Θέλει να βρει περισσότερα χρήματα για τις ομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δε φαίνεται να ξέρει τον τρόπο για να το κάνει. Θέλει να κάνει οικονομία, αλλά θέλει να μην επηρεαστούν και οι μισθοί ορισμένων.

Δε γίνονται όλα μαζί και έχει μπερδευτεί.

Λογικό είναι.

Αύριο πολλές ομάδες θα πάνε στο Δ.Σ απαιτώντας πράγματα. Μία εξ αυτών είναι η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1. Όχι, γιατί αγάπησαν τους Πειραιώτες, απλά γιατί θα αυξηθεί το ενδιαφέρον και αυτομάτως θα αυξηθούν και ορισμένα έσοδα.

Για παράδειγμα άλλα λεφτά θα δώσει η ΕΡΤ (ή το Χ κανάλι) για το Ρέθυμνο-Ολυμπιακός και άλλα για το Ρέθυμνο-Λαύριο.

Δυστυχώς για αυτούς θα πέσουν πάνω σε μία ιστορική συμφωνία και την χαρακτηρίζω «ιστορική» διότι σπάνια συμφωνούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Δύο ελληνικές ομάδες υπάρχουν ΜΟΝΟ που δεν θέλουν να παίξουν οι Πειραιώτες στην Basket League.

Ο Παναθηναϊκός κι ο... Ολυμπιακός φυσικά.

Οι «πράσινοι» σε όποιες συζητήσεις γίνονται επαναλαμβάνουν πως «τα συζητάμε όλα εκτός από την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1. Αν γίνει αυτό θα φύγουμε εμείς».

Στον Πειραιά γελούν με την αντίδραση της πλειοψηφίας των ομάδων που τους ζητάνε πίσω. Θυμούνται τα «13-1» σε περσινές ψηφοφορίες και γελούν. Αναρωτιούνται μάλιστα πως θα απαιτήσουν να επιστρέψει ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που η ίδια η ομάδα δεν θέλει.

Να λοιπόν που συμφωνούν οι δύο μεγάλες ομάδες και σε κάτι. Κι όταν συμφωνούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δύσκολα αλλάζει η κατάσταση.

Οπότε του χρόνου η Basket League θα έχει πράσινους, αλλά όχι κόκκινους.

Οι Πειραιώτες δε θα μπουν σε οποιαδήποτε συζήτηση αν δεν αλλάξει πρόσωπα η ΕΟΚ κι αν η ΚΕΔ δεν μεταφερθεί στον ΕΣΑΚΕ.

Αν δεν μπουν παρατηρητές διαιτησίας οι οποίοι θα βαθμολογούν την απόδοση των ρέφερι κάθε αγωνιστική. Κι αυτές είναι ορισμένες από τις επιθυμίες τους, όχι όλες.

Αν όμως αλλάξουν αυτά τότε σίγουρα θα καθίσουν να συζητήσουν.

ΥΓ: Στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού πρωταθλήματος ανέβηκε είδηση στις 22 Απριλίου και η επόμενη δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου. Και μην ακούσω για αναστολή εργασίας διότι θα είναι σαν να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Πόσο δύσκολο ήταν να βάζουν ένα αφιερωματάκι από παλιά παιχνίδια κάθε 2-3 μέρες;

ΥΓ 2: Κύριε Γαλατσόπουλε την ανακοίνωση των «Πανθήρων» την διαβάσατε; Αν όχι, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τι γράφει. Τουλάχιστον ας σας ενημερώσει κάποιος από τους συνεργάτες σας...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.