Καλπάκης: «Ο Πρέλεβιτς δεν είναι στους κορυφαίους του ΠΑΟΚ»

Καλπάκης: «Ο Πρέλεβιτς δεν είναι στους κορυφαίους του ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Καλπάκης: «Ο Πρέλεβιτς δεν είναι στους κορυφαίους του ΠΑΟΚ»

bet365

Ο παλιός καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Καλπάκης, αμφισβήτησε το επίπεδο προσφοράς του Μπάνε Πρέλεβιτς, διαφώνησε πλήρως με τις επιλογές των φίλων του Δικεφάλου για την ανάδειξη της κορυφαίας πεντάδας και μίλησε για μισθοφόρους!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Δημήτρης Καλπάκης, μέλος του συνδέσμου των βετεράνων καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, παραχώρησε συνέντευξη στον Ρ/Σ «Focus» και μίλησε για υποκειμενικά κριτήρια της ΚΑΕ στην επιλογή των προσώπων. «Αν κρίνεις την ιστορία με ρεαλισμό πρέπει να βάζεις κριτήρια και η ΚΑΕ το έκανε υποκειμενικά. Ποια είναι τα κριτήρια στην επιλογή των παικτών; Η δεξιότητα και οι ικανότητες ή η στάση στον σύλλογο; Αν πάρουμε αυτά τα κριτήρια πιστεύω ότι ο πίνακας που παρουσιάστηκε έχει να κάνει με μισθοφόρους παίκτες. Η ιστορία του ΠΑΟΚ δεν άρχισε το 1990, όταν αυτοί οι παίκτες πληρώνονταν από τον Βεζυρτζή σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ είχε δύναμη. Η ιστορία αρχίζει από την εποχή του Αγγελίδη και βάλε. Είναι η δεκαετίες του 70’ και του 80’…», είπε.

Στη συνέχεια, αμφισβήτησε το επίπεδο προσφοράς του Μπάνε Πρέλεβιτς τον οποίον μάλιστα χαρακτήρισε «θεατή» στον αγώνα με την Μπενετόν στο Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1993 στο ΣΕΦ. «Ελληνοποίησαν τον Πρέλεβιτς ο οποίος μη ξεχνάμε ότι έπαιξε και στην ΑΕΚ, στην Μπολόνια αλλά και στη Σερβία. Ο Πρέλεβιτς ήρθε στην εποχή της αυτοκρατορίας του Άρη και του Νίκου Γκάλη, αλλά ο Γκάλης δίδαξε ακόμη και πώς προπονείται ένας παίκτης. Έπαιξε στον Άρη, αμειβόταν αλλά τον έκανε αυτοκράτορα. Ο Πρέλεβιτς δεν ήταν μόνος του. Είχε τον Φασούλα, τον Κόρφα, ήταν πανίσχυρη ομάδα. Στον αγώνα του Final Four το 1993 όπου φάγαμε τέσσερα τρίποντα, ο Πρέλεβιτς ήταν θεατής. Τον βραβεύουμε σαν σκόρερ, σαν δεξιότητα, αλλά τα κριτήρια είναι υποκειμενικά. Όταν ήταν πρόεδρος στον ΠΑΟΚ μου είχε πει σε κατ’ ιδίαν συζήτηση για τον Μαρκόπουλο που του αρέσει η άμυνα γιατί δεν ήθελε προπονητή με τόση άμυνα γι’ αυτό και οδηγήθηκε σε άλλη λύση. Δεν μπορεί τα κριτήρια να είναι η ικανότητα, πρέπει να είναι και η στάση στον σύλλογο. Ο Μπέρι έπαιξε σ’ ένα σωρό ομάδες, ο Σάβιτς το ίδιο. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Φασούλας ο οποίος ήταν δέκα χρόνια στην ομάδα και είναι παιδί του ΠΑΟΚ με τα καλά και τα κακά του. Ο Μάνθος Κατσούλης έπαιξε στα πέτρινα χρόνια, ο Πολίτης έπαιξε 16 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Αν έρθει και παίξει έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ ο Τζόρνταν προφανώς και θα είναι ο καλύτερος, αλλά μετρά το σύνολο της προσφοράς. Η ΚΑΕ εστιάζει στην εικόνα και λιγότερο στην ιστορία».

Κατέληξε κάνοντας τις δικές του επιλογές για τους παίκτες της κορυφαίας πεντάδας. «Εγώ θα ψήφιζα τον Κόρφα, 2άρι θα έβαζα τον Σκάιλς γιατί έδωσε οντότητα στον ΠΑΟΚ και δεν θα έβαζα τον Πρέλεβιτς. Ο Πέτζα έπαιξε μικρό διάστημα και δεν θα τον έβαζα. Θα έβαζα τον Μάνθο Κατσούλη και τον Παναγιώτη Φασούλα και το κάνω με κριτήριο την προσφορά σε βάθος χρόνου».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα