Προς παραμονή ο Καμπερίδης και ομάδα με ban στον Άρη

Προς παραμονή ο Καμπερίδης και ομάδα με ban στον Άρη

Προς παραμονή ο Καμπερίδης και ομάδα με ban στον Άρη

bet365

Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα της παραμονής του Σάββα Καμπερίδη στην τεχνική ηγεσία του Άρη καθώς ο 43χρονος προπονητής ήδη άρχισε τον προγραμματισμό της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και στην παρούσα φάση φαίνεται ότι οι «κίτρινοι» θα πορευτούν με την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Στον Άρη δείχνουν ότι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους σε ότι αφορά το αγωνιστικό. Με τον Σάββα Καμπερίδη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ως προς τα δεδομένα συνεργασίας, ήδη ενημερώθηκε όμως ότι υπάρχει η επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας μαζί του καθώς επίσης και να ετοιμάσει το αγωνιστικό πλάνο του για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ξεκινώντας από το πρώτο, οι επιτελείς του Άρη εκτιμούν ότι α) αξίζει να δοθεί μια ευκαιρία στον Σάββα Καμπερίδη ούτως ώστε να δημιουργήσει μια ομάδα βάσει της δικής του αγωνιστικής φιλοσοφίας καθώς παρέλαβε τη φετινή, μη έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα προσθαφαιρέσεων και β) θεωρούν ότι η ομάδα έφτασε στο επίπεδο που μπορούσε ούτως ώστε να πετύχει τον αγωνιστικό στόχο της.

Πάμε στο αγωνιστικό πλάνο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι «κίτρινοι» θα πορευτούν με την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών καθώς αντιλαμβάνονται ότι είναι σχεδόν απίθανο να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που εμπεριέχει η άρση του ban. Παράλληλα, έχουν βάσει σε καθεστώς προτεραιότητας τη διαδικασία διακανονισμών με τους παίκτες οι οποίοι έχουν δικαιωθεί στα εγχώρια δικαστικά όργανα, εκτιμούν ότι πρωτίστως θα πρέπει να βάλουν σε μια σειρά αυτό το θέμα κι εφόσον επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες την έναρξη συζητήσεων με τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί στη FIBA, θα το κάνουν.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ομάδα έχοντας στο… κεφάλι τους και την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αποκτήσουν παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα πριν την αναβίωση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Επί τούτου βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο ποια ημερομηνία θα ισχύει. Δηλαδή, θα έχει δικαίωμα ο Άρης θα αποκτήσει ξένους παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα πριν τις 4 Δεκεμβρίου του 2019 (όταν και αναβίωσε το ban) ή από πριν τον Ιανουάριο του 2018, όταν του επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, καθώς στη δεύτερη περίπτωση θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιλογές παικτών.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα