Άρης: Ψηφίστε τον κορυφαίο μη Ευρωπαίο γκαρντ! (poll)

Άρης: Ψηφίστε τον κορυφαίο μη Ευρωπαίο γκαρντ! (poll)

Άρης: Ψηφίστε τον κορυφαίο μη Ευρωπαίο γκαρντ! (poll)

bet365

Το πρώτο ξεκαθάρισμα έγινε από εμάς και η τελική επιλογή ανήκει σε σας. Το gazzetta.gr καταπιάνεται με τους μη Ευρωπαίους ξένους που αγωνίστηκαν στον Άρη σε μια σειρά από poll’s για την ανάδειξη των κορυφαίων ανά θέση.

Αφετηρία αποτελεί η πρώτη σεζόν (1988-89) που επιτράπηκε η συμμετοχή ξένων παικτών στο ελληνικό Πρωτάθλημα καθώς μέχρι τότε, μπορούσαν να χρησιμοποιούν μη Έλληνες παίκτες μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ως επί των πλείστων, οι αρχικές επιλογές των ελληνικών ομάδων ήταν κατά κύριο λόγο παίκτες οι οποίοι που αγωνίζονταν στις θέσεις «3», «4» και «5».

Ο Άρης άρχισε τα «ψώνια» του από την αγορά των ξένων γκαρντ μετά την αποχώρηση των Νίκου Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη αν και η πρώτη επιλογή του για τις θέσεις 1-2 ήταν ευρωπαίος παίκτης, ο Ζντράβκο Ραντούλοβιτς (1993-94).

Ο αντικαταστάτης του τελευταίου ήταν και ο πρώτος Αμερικανός πλέι μέικερ που απέκτησε ο Άρης. Ο Σαμ Βίνσεντ, καθώς ο Ρέτζι Θίους (1992-93) δεν μπορεί να μπει στη συγκεκριμένη λίστα δεδομένου του ότι είχε προστεθεί στο ρόστερ μόλις για ένα παιχνίδι, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το gazzetta.gr έβαλε κάτω τα δικά του κριτήρια διαχωρίζοντας από μια μακρά λίστα τους 12 μη Ευρωπαίους γκαρντ που ξεχώρισαν με τη φανέλα του Άρη και αφήνει σε σας την επιλογή για την ανάδειξη του κορυφαίου.

1.Τόνι Ουάιτ

2.Γκάρι Γκραντ

3.Φράνκι Κινγκ

4.Ουίλι Σόλομον

5.Σμους Πάρκερ

6.Τερέλ Κασλ

7.Ντεχουάν Κόλινς

8.Κίκι Κλαρκ

9.Σαμ Βίνσεντ

10.Ντόμινικ Ουότερς

11.Ουίλ Κάμινγκς

12. Μαχμούτ Αμπντούλ Ραούφ

Έφτασε η ώρα να ψηφίσετε

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα