ΕΣΑΚΕ: Ο «τερματισμός» του πρωταθλήματος περνάει από τον Αυγενάκη!

ΕΣΑΚΕ: Ο «τερματισμός» του πρωταθλήματος περνάει από τον Αυγενάκη!

bet365

Οι ομάδες θα ζητήσουν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα για λόγους ανωτέρας βίας και να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να αλλάξει η προκήρυξη της λίγκας και να αποφασίσουν για τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 14 ομάδων της ΕΚΟ Basket League που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ολοκληρώθηκε έπειτα από 4 ώρες αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το πρωτάθλημα πρέπει να τερματιστεί για λόγους ανωτέρας βίας, ωστόσο, οι νομικοί σύμβουλοι γνωμοδότησαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Ο λόγος;

Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρεται ρητά πως ο πρωταθλητής πρέπει να αναδειχτεί μέσα από τα playoffs. Εφόσον, λοιπόν προχωρήσει η οριστική διακοπή, οποιοσδήποτε (παίκτες, ατζέντηδες) θα μπορούσε να «πατήσει» ουσιαστικά πάνω στην προκήρυξη και να βγάλει άκυρη την απόφαση περί τερματισμού των δραστηριοτήτων της Α1.

Οι ομάδες, λοιπόν, αποφάσισαν να ζητήσουν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη (ως καθ' ύλην αρμόδιος) να αποφασίσει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και εν συνεχεία να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα τους δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος έτσι ώστε να λάβουν απόφαση για τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα, στο τραπέζι έπεσε (από την πλευρά του Άρη και του ΠΑΟΚ και με παραίνεση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου) το σενάριο να μην πέσει καμία ομάδα! Αυτό όμως θα σήμαινε ουσιαστικά αναδιάρθρωση της Α1 Κατηγορίας και από τις 14 ομάδες, στο επόμενο πρωτάθλημα θα συμμετείχαν 16. Οι περισσότερες ομάδες παρουσιάστηκαν αρνητικές ως προς την συγκεκριμένη πρόταση, καθώς η πλειοψηφία τους επιθυμεί ο αριθμός να μείνει στις 14.

Επιπροσθέτως, οι 14 ομάδες συμφώνησαν ότι θα πληρώσουν όλα τα δεδουλευμένα των παικτών τους μέχρι τις 13 Μαρτίου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα