Ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε υπαγωγή στα νέα οικονομικά μέτρα

Ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε υπαγωγή στα νέα οικονομικά μέτρα

bet365

Ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε με επισημότητα την υπαγωγή τωκ 14 ΚΑΕ και της διοργανώτριας Αρχής στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση μέσω της οποίας ζητά αυτή και οι 14 ΚΑΕ να αντιμετωπιστούν ως επιχειρήσεις.

Σκοπός είναι να υπαχθούν οι ομάδες στα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και είναι η φοροαπαλλαγή για κάποιο διάστημα.

Η επιστολή πήγε στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο ΕΣΑΚΕ εξέφρασε την ανησυχία που έχει προξενήσει η πανδημία σε σχέση με την λειτουργία της Basket League.

Οι ομάδες θα έχουν οικονομική ζημιά και λόγω των περιορισμένων πηγών εσόδων.

Για την ακρίβεια, ο ΕΣΑΚΕ αλλά και τα επαγγελματικά σωματεία ζητούν απαλλαγή ή αναστολή καταβολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους επόμενους τέσσερις μήνες και μετά το τέλος αυτού του διαστήματος, νέα επανεξέταση της κατάστασης.

Το ίδιο ακριβώς αίτημα αφορά την καταβολή των δόσεων διακανονισμού προς το Δημόσιο και παράλληλα ο ΕΣΑΚΕ και οι ανώνυμες εταιρίες που μετέχουν στην ΕΚΟ Basket League ζητούν να συμπεριληφθούν και αυτές στο πρόγραμμα εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης (που προβλέπεται μέσα από τα κυβερνητικά μέτρα τα οποία ήδη ανακοινώθηκαν) με απώτερο σκοπό τη μείωση των οικονομικών απωλειών και τη δημιουργία συνθηκών επιβίωσης των ΚΑΕ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα